Отговори
# 75
Цъки, как голямо над 3600? Как задължително секцио? Да не много тесен твоя таз  та затова?

Момичета, направо се плаша с тези контракции. Лягайте и стискайте, че има още поне месец, че и повече  Hug.

Искам бебче, ти избра ли педиатър? Ако правилно помня си в Младост, нали?

# 76
И аз останах доста учудена , а и знам че доста майки раждат естествено бебета и над 4 кг , не ми е тесен таза , точно обратното , затова ще се консултирам и с друг лекар в София .

# 77
Cuki, как за 3 600 задължително секцио ?!? При този доктор ли си се насочила за раждането? Това изказване ми звучи доста несериозно, ако няма някакви медицински причини, които да налагат операцията. Имам една приятелка, която е с доста малко тазче, а си роди естествено бебе над 4 кг. и въобще не е ставало дума за секцио при нея.

# 78
  • ул. "Мечтание"
Цвети, надявам се всичко да е наред при теб!  Praynig

selinadi  Hug

cuki__, 3600-3700  гр не са чак такива чудовищни размери за да се препоръчва секцио. Препоръката за секцио за голямо бебе е ако се предвижда бебе НАД 4500 гр. Размерите, които ти казват са съвсем нормални. А и няма как да знаят колко ще е точно при раждането от сега. Бебетата растат скокообразно, а не плавно и постоянно.

Големия ми син е роден 3500 гр, малкия 3900 гр. За големия ми твърдяха, че няма да мога да го родя вагинално, щото бил огромен... 3600 гр... Абсолютни смешки! Вярно е, че родих секцио тогава, но не заради размера на бебето... За сметка на това, малкия си е роден вагинално без проблеми.  Peace

# 79

Да и според мен доста несериозно изказване е това , аз съм родена 3 600 и то нормално , но оставам с впечатленията , че лекарите все повече предпочитат секциото пред естественото раждане .

# 80
Искам да попитам дали е възможно да се храни бебе с изцедена кърма, т.е от шише и колко дълго?

# 81
Много интересно ми стана  Shocked значи 3 кг малко било, недоносено, а 3.600 кг, което е съвсем нормално - било едва ли не бебе-гигант и за секцио веднага  Naughty Според мен се консултирай и с друг специалист, защото повечето се чудят как да мине по лесничко за тях и всяка втора - секцио  Naughty

# 82
Да в Младост съм Simple Smile Не съм избрала. Спрях се на трима Милчо Галев, Мая Стефанова и Ивайло Димитров. Но не съм ходила да говоря с тях не знам приемат ли нови пациенти и т.н. Мислех да ходя тая седмица, че нямах ангажименти други. Но тая седмица явно ще се лежи. Другата имам ходене напред назад, до личната, до АГ, и може би пак на очен. Защото тая дето ходих при нея .Не ми разшири зениците, а то май трябва , за да огледат ретината хубаво. Аз имам от преди две години поставено като диагноза : Периферна дегенерация на ретината. Скрежовидна от 9 до 3 часа. А  тя само свети с някакво фенерче и ми казаха, че така не се виждало нищо и не можело да се прецени ии сега направо пак в чуденка... и пак трябва се ходи явно. Само си загубих времето. А вече ми е доста трудно да ходя напред, назад. Най-малкото супер много се скапвам....

# 83
Нощни очи  Hug
V V Моя приятелка, която роди преди няма и 30 дни, храни бебчо със изцедена кърма дадена през шише, няма проблем, дори кърмата може да се замразява мисля за около половин година, но за половината година не съм на 100% сигурна! Просто нейната девойка не искаше да папа от едната гърда и тя се принуди да се изцежда всеки път!
Cuki Майка ми е била 60кг., когато съм се родила аз, а съм била 3600кг., родила ме е съвсем нормално, така че и аз съм на мнение да се консултираш и с друг лекар, и да не се притесняваш въобще, плюс това ултразвука не е кантар, така че и килограмите на бебчо са ориентировъчни! Стискам палци!

# 84
Привет от мен, момичета   bouquet

Нощни, това с комарите е ужасно. Аз имам същия проблем. Не знам откъде влизат тия гадини, ама ми еб*** мамата  Embarassed . Всички прозорци и тераси са с комарници (нямаме неостъклена тераса, защото сме на 1ет.) Пускам от тези машинки в тока и нищо. Ядат ме по цяла нощ  smile3511 , а мм спи като пън. Него не го докосват  Crossing Arms Гадното е, че аз явно съм алергична, стават ми едни огромни подутини там, където ме ухапят и много боли. Хем боли, хем сърби  newsm78 . Някой, ако е намерил решение за изтребването на тия гадини, моля да пише  Rolling Eyes . Между другото, не знам внушавам ли си , но имам чувството, че ми изсъхва гърлото от тая машинка за комарите  newsm78 . Откакто я пускам, сутрин се събуждам със зверски пресъхнало гърло  newsm61

Цвети, дръж се  Hug . Какво значат резултатите от изследванията, казаха ли ти? Сега вече отминаха ли ти контракциите?

Елч, и ти ми се губиш, а последно беше и ти с контракции, отчет чакам   Naughty

iskambebche, почивай си повече. То май от сега нататък започваме от контракции да се оплакваме  Hug

selinadi, чудесни новини  Hug

cuki__, това изказване на твоя лекар звучи абсолютно несериозно ooooh! , хич не му се връзвай, най-добре му кажи, че държиш на нормално. Една колежка на мм роди миналата седмица бебче 4,300 вагинално, без упойки, без нищо. За секцио и дума не е ставало, а тя е ин витро и е на 42год. (нашите лекари тук при тези две предпоставки, веднага биха ревнали за секцио) Жената си роди напълно нормално, но в Ирландия, не тук... А 3,600кг. мисля, че изобщо не е в категорията "големи" бебета. Стискам палци да не си измислят някакви тъпи причини, за да те срежат  Praynig

V V, до колкото съм чела (че от опит не мог да кажа), може да се храни с изцедена кърма. Може от шише, а може и с лъжичка да му се дава на бебчето, няма проблем. Чела съм за майка, чието бебче не е искало да суче и е цедяла и така го е хранила до година и половина, без АМ. Това си е доста трудоемко, ама жената е успяла де  Wink

Espa, Нощни и други мами, ако знаят, имам такива като корички по зърната. Знам, че не трябва да ги пипам и чопля и т.н.. Взех си от този лансинох, но не съм се мазала още и много му се чудя. Ако се мажа с него ще повлияе ли на тези корички да паднат? Много ме дразнят. Зърната са ми много чувствителни и болезнени по принцип. Някой път с дрехите като си закача зърното и ако се обели коричка, доста ме боли. Това, здраве да е, ще го преживея, но от няколко дни го мисля и се чудя какво ще стане като тръгна да кърмя и съм с тези корички? Ами ако се обели и бебето го глътне?  #Crazy Между другото и преди да забременея, отвреме-навреме са ми се появявали такива корички  newsm78, но бяха по-малки и падаха след баня. Възможно ли е, въпреки че не е имало бременност, все пак да се е отделяло нещо от грдите (кърма, коластра или е някакъв друг секрет?)

Нощни, как се определя каква да бъде дължината на слинга? Предполагам зависи от височината на майката или не? А освен дължина, предполагам са и с различна широчина като цяло слинговете? Та какво се гледа и за какво да се внимава при избора на размер специално. Иначе от теб разбрах, че тъкан слинг препоръчваш, така че ако може да обясниш как точно се избира размерът при тъканите слингове. Тенк ю, предварително  Hug

Тоя пост го пиша от 1 час  #Crazy , телефона звъня, на вратата съседът ни звъня, комар гоних, за да извърша ритуално убийство....  ooooh!

Хубава вечер от мен, момичета   bouquet

# 85
Съгласна съм , ще си държа на естествено до край  Simple Smile  А междувременно съм се насочила за раждане към Софиямед при един от лекарите Нецов , Кръшкова или Димитров . Моля , ако имате впечатления за някой от тях , да споделите  Simple Smile

# 86
Ха, добра ви вечер!

Wickedly, не закачай коричките, наистина. Най-вероятно са коластра, може и друго да са, ама не мога да преценя така. Намажи се с лансиноха, дори да е изсъхнала кожичка, лансиноха хидратира, като задържа влагата в кожата и ще омекнат. Аз от няколко дни съм с корички по зърната, предишната бременност не ми се е случвало и аз се мазах с лансинох, по-добре са, струва ми се. Сърбят ли те, някакви други симптоми, да не е някой дерматит примерно, въпреки че не ми се  вярва?
За комарите – ти с каква машинка си  - с хапчета или със звук? Като че ли тази с звук при нас върши някаква работа – разбирай – мен ме хапят по-малко от колкото хапят мъж ми Mr. Green
За размери на слинга, имам тази таблица от Нощни http://i2.wp.com/prikachi.com/images/624/6279624H.png
Аз успях да поръчам най-накрая тъкан амазонас слинг, след опит поне в 3 сайта от където ми отказаха размера или адреса на доставка. Сега часам да дойде, ще се похваля, ако стане
VV, може да се цеди и дава от шише кърма дълго време. Но това е въпрос на добра организация на цеденето предимно. Помпите рядко успяват да поддържат адекватно количество мляко, за това е важно кога се почва да се цеди, колко рано след раждането и как. Има майки, които хранят с цедена кърма над 2 години, но наистина е ужасно трудоемко. Във всички случаи, ако има някакъв проблем бебето да е на гърда, трябва да се потърси помощ и решение на проблема, за да се улесни майката. Ти защо питаш?
cuki, и аз смятам, че трябва друго мнение да потърсиш. Дано намериш твоя лекар бързо

Момичета с болки и контракции, дръжте се – малко остана. Ей го де е септември.

Аз почнах да стягам помалко багажа за родилното, да съм си готова от рано, че не се знае кога и що. Днес си сипах половин чаша бира, от обяд я пия, ей не мога да я преборя, ще се повредя с тая бременност Mr. Green

Хубава вечер!  bouquet

Последна редакция: пн, 07 юли 2014, 22:44 от Espa

# 87
За кърменето - ако го слагате на гърда как разбирате колко е изяло?

# 88
Янче, по индиректни белези, които обаче са доста сигурни. Имай в предвид, че различните бебета ядат различно количество, някой повече, други по-малко и различно количество по различното време на деня.
Белезите за добре харнещо се бебе:

На първо място 1 - броят наакани и напишкани  памперси. Ако бебето яде адеквнатно количество мляко, ще пишка и ака съответно добре. Памперсите са адекватна мярка, когато бебето е само на кърма, без дохрнаване и вода
2 - бебето е спокойно след храненер,суче силно, бавно и постоянно, виждате, че преглъща, оже да плаче силно и е активно, устата му е влажна, погледът му е буден и ясен
3 - гърдите са видимо по-празни и олекнали след хранене
4 - бебето възвръща рожденното си тегло да 10-15 тия ден след раждането
5  - бебето расте и се развива добре

Ето една полезна табличка, с броя памперси по дни, които показват дали бебето яде достатъчно
Може да я изтеглиш от тук
http://dox.bg/files/dw?a=9e6ceebfe3
Ето полезна статия по въпроса
http://www.namama.bg/article-imam-li-dostatuchno-kurma-purviya-mesec/115

# 89
Дани, не можеш да пребориш половин чаша бира, защото я пиеш топла Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт