Отговори
# 645
  • София
Здравей Кафиава, при мен ситуацията с тапата беше същото. Една седмица на части първата част и после за два дни кафеникавата част. Това беше преди две седмици вече и нищо. Само от тези подготвителните контракции. При първото раждане и аз нямах болки и мен ме е страх да не пропусна момента, но май няма начин да го пропуснем  baby_neutral. Така че гледам да не мисля много много за това. Като дойде момента явно ще разберем.
Относно звъненето и мен почват да ме дразнят. Постоянно някой звъни да разбере как съм, да не би да съм тръгнала да раждам. Аз и не мисля да казвам на някой. Ще разберат като мине всичко. Ами ако е фалшива тревога?
Момичета, ако някой ще ражда в Надежда, но не се следи там знае ли каква е процедурата? Трябва ли да им звъня предварително или направо си отивам като дойде момента. Голям кошмар ми е да се свържа по телефона с тях. Постоянно си на изчакване. Чак почвам да се дразня вече.

# 646
Аз ще раждам в Надежда, но там се следя и нямам отговор на въпроса ти. Иначе е вярно, че през регистратура свързването е почти невъзможно. Опитай на стационарния телефон. Там по-често се получава.

# 647
Kaktus, благодаря много за споделеното.  Hug Значи, чакаме спокойно и това е!

Аз по принцип ще раждам във Вита, но се чудя, ако се започне докато моята лекарка е в отпуск, дали да не раждам в Майчин дом, нищо че другаде съм се следила. Там в спешното ли приемат или някъде другаде , някаква особеност има ли?

# 648
Kafiava и аз ще раждам във Вита и моята лекарка също в момента е в отпуск , а терминът ми наближава  Crazy Но вчера като бях на тонове се засякох с лекаркта , която я замества и от познати знам , че и на нея може да се разчита. Стори ми се много мила , дори предложи да мина на един преглед при нея, докато моята лекарка си дойде,ако така ще съм по-спокойна. Първо и аз като теб мислех, ако тръгна да раждам докато док е на почива  какво да правя и дали да не сменям болницата. Но сега съм по-спокойна. И определено няма да риксувам в последния момент да сменям каквото и да било. Ако бебето си хареса другата лекарка и тръгне сега, каквото е писано  Peace
Относно тапата при мен не е паднала, поне не съм я видяла, макар че внимавам за нея. Но имах няколко дни по-засилено течение и вчера на тоновете като споделих с едната акушерка дори ми правиха проба да не са води, защото тогава било по-опасно.

# 649
Кактус, аз ще раждам в Надежда и не съм се следила там.

Записах си час за 37-ма г.с. за доктор там, но не е задължително, просто аз за себе си прецених, че е по-добре да платя там за преглед и да видя и тяхното мнение за така желаното от мен нормално раждане. Сега ходя там и на запис на тонове, ще мина утре и на преглед.
Иначе като започне раждането, отиваш там, имат спешен кабинет. Ако е в работно време се влиза през главния вход и регистратурата, ако е през нощта - минава се през портиера отстрани и той вика доктор, който слиза от родилното отделение. Предполагам знаеш какво трябва да си носиш. Ако има нещо - питай Simple Smile

# 650
Ако бебето си хареса другата лекарка и тръгне сега, каквото е писано  Peace

Kolibri86, много ме усмихна. Благодаря. Сигурно си права - аз всеки ден си сменям мнението по въпроса. Бременността ми я следи д-р Чорбова, обаче не във Вита, а на друго място, където също преглежда. Може би защото не посещавам редовно Вита и сега, като я няма нея, не ми е спокойно, не че имам някакви разумни причини за каквито и да било притеснения - просто съм полудяла Crazy

# 651
Да ви кажа днеска какво фиаско. Споделих ви за водите/ течението. Мисля го днеска цял ден. Отивам в  тоалетната вече към 5 часа и гледам на едно място превръзката много напоена и се сетих, че имам някакъв реактив за водите, подарен ми от моята приятелка химичката, но не е оригинален разтвор. Но си мисля ще пробвам. Капнах станаха синьо зелено, демек води са. Ама реактива ми фалшив да му вярвам ли кво да правя. Викам ще отида до болницата да видя. Отидох, но съответно с нова превръзка дето се събрали на нея няколко капчици едва едва за времето, докато стигна до болницата. Отивам, казвам защо съм там. Те така с малко недоверие, но капват върху превръзката и а изненада май са води, теста е положителен.И аз и казвам, ама аз очаквам да  повече дън дрън, тя вика може и много малко да са и да изтичат мног бавно, зависи къде е спукан мехура и колко. Прегледа ме вагинално, тоест пъхна си ръката с ръкавицата, извади я и поляха и ръкавицата с реактива, но там не беше положителен. Тя вика, с ръкавицата  по дотоверно, понякога от течението дава реакция по периферията, каквото и да рече това. Но вика сега ще те видя на видеозон и после на тонове и ще преценим какво да те правим. Видеозона перфектен. Плацентата трета степен, но водите явно са в добро количество. Тоновете не и харесаха, явно бебето спеше. След един час пак на тонове, вече бяха ок. Засякоха ми три контракции. И ме пуснаха да си ходя. Утре пак ме викат на тонове за всеки случай. А в Сряда съм на обичайната консултация и сега не разбрах текат ли тия води или не. И ако да защо ме пуснаха и не е ли опасно? Искам вече да се ражда, че да си отдъхна от тия глупости.....

# 652
  • ул. "Мечтание"
Взех си най-сетне болничния! УРА!!! Вчера пак беше без акушерка, как така пък успя да ми го даде...  hahaha Joy шизофреник!

На мен от повече от седмица ми пада на малки части, които са жълтеникаво-прозрачни, но снощи започнаха да стават червеникаво-кафеви. Тази промяна знак ли е, че раждането наближава или отново не е гаранция за нищо.

Може и да е знак, може и да не е... Когато има леко кървави жилки, обичайно значи, че шийката е започнала да се скъсява, но божа работа колко може да продължи това.

Няма да пропуснеш раждането, споко. Simple Smile Hug

Искам бебче, това с реактивите е малко неясна работа. И да текат, щом е в такива минимални количества не е проблем.  Peace Водите се самовъзстановяват. Пий повечко вода, хапвай добре и си гледай кефа. Стига си ги мислила вече. Ще се побъркаш.  Hug

# 653
Един въпрос относно багажа за родилното. В списъка, който ми е даден от болницата пише да си нося само документите на първо време и още едно-две неща, а другия багаж да ми го носят на първо посещение. Дали ще ме гледат лошо, ако си нося всичко от началото с мен? Знам, че сигурно няма да е много удобно, но така ми е по-спокойно. А и не е толкова голям багаж- една средна по размер чантичка за път.

# 654
island_of_dreams на мен ми искат всичко да си нося ..а и те документите няма да са при другия багаж , защо пък да не си ги вземеш  newsm78

Аз днес съм много доволна , ходих , обиколих малко някой друг  магазин , купих страхотна нощна лампа , настолна с мързелив ключ .. newsm68 , бебето също ще е доволно .. Grinning
 Аз утре съм на преглед , доста голяма беше паузата този път , да видим как е бебчо и дали е пораснал .. Grinning

Нощни ..честито ...хи,хи , понякога толкова трудно се случват , някои елементарни неща , че си струва да си честитим  bouquet

# 655
iskambebche, на една лекция ни обясниха, че ако се пукнел мехура по-нагоре, изтичали по-малко води. А за това, че са те върнали от болницата сигурно си има обяснение. Знам, че има индекс на амниотичната течност (четох сега в нета, че м/у 5 и 8см.бил ОК). Сигурно са видели, че е в разумни граници, а и се възстановява течността, затова са те и пуснали. Споко, всичко ще е наред! А и утре пак ще те гледат.

island_of_dreams, аз всичко ще си нося, даже съм сложила разни крекери и ядки (защото пише, че е хубаво да си имаме). Надали ще ни мерят багажите като на летището и ще ни карат да изваждаме Simple Smile

# 656
  • София
Момичета днес станах мама на Грета, която се роди 3 340 и е 48 см   bouquet

# 657
Bossa Nova  да ти е жива и здрава бебка Грета , да ви носи много радост и любов ,на тебе бързо възстановяване   bouquet  bigdance2

# 658

Bossa Nova честита рожбичка!!! Много да се радвате взаимно и да сте здрави и весели!  bouquet

А багажът, май ще си го нося всичкия, едва ли ще ми го върнат Laughing

# 659
Bossa Nova честита бебешорка!  bouquet

Много се чудя за багажа,почти всичко съм взела вече но не съм го приготвила.Незнам как точно да го комплектовам,всичко заедно или на бебчо нещата отделно.И все пак ще ми е по спокойно ако си нося всичко с мен,ама имам още време да го мисля!  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт