Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 517
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
Моля, препоръчайте ми къде във Варна да бъде извършена операция на страбизъм. Запозната съм, че се извършва и на двете очи. Детето е на 4 годинки и 3 месеца. Планираме го за другото лято.

Ние на пролет ще правим същата операция при д-р Филева в "Св.Петка". Беше ни препоръчана от доц.Контрова. Малкия е на 2 години. Ако искате по здравна каса в Очна болница д-р Барбукова е добър оператор.Успех  Hug

Много благодаря за отговорите! На последния преглед преди Нова година доц.Контрова ни успокои, че няма нужда да правим операцията за сега, защото няма промяна в състоянието и понеже страбизмът при дъщеря ми е физиологичен и няма никаква загуба на зрение, нито лениво око, има голям шанс с растежа на черепа да се стабилизират и очните мускули. И да направим операция, няма гаранция, че няма да се промени с времето отново.  Ще си носи очилата и ще си я наблюдаваме периодично на 4 месеца, както до сега.
Успех желая на всички, които лекувате очички!

# 691
  • Русе
Reina de Hielo, и моето дете е точно в същото положение. Вече е на 9 г. Ние ходим при д-р Барбукова във Варна. Като че ли кривенето понамалява, но все още си го има, според мене никога няма да изчезне. Докторката каза, че няма нужда от операция и че цял живот ще си носи очилата. Тя пък толкова се харесва с очила, че вече почти не гледаме на това като на проблем.

# 692
Здравейте момичета. Дъщеря ми  криви непостоянно очите си, но навън. Това е по-рядко срещана форма на страбизъм. На 1 г. и 4м. е. Има ли и други дечица с такова кривене? Няколко лекари ни казват, че засега само ще следим положението, но искам да знам какво ни очаква за в бъдеще.

# 693
  • София
Моята криви навън, рядко, но тя криви защото е с оперирано око и сменена леща, респективно с по- слабо зрение на това око.

# 694
[img][img]Здравейте, мили мами! Предварително се извинявам , ако стане дълъг пост (ще се опитам да не е), както и ако е писано преди, но съм толкова притеснена, че нямам време и сили да чета напред.
Накратко - момиченцето ми - на почти 6 годинки има мързеливо оченце, кривогледство и далекогледство. Наблюдават ни в Александровска болница от април, 2014 г. , тогава мързеливото око беше с 10% видимост. С всекидневно закриване на окото, от миналата година зрението е 100%. Разбира се, лепим още, за да не рецидивира, и далекогледството и кривогледството са коригирани с очила. Псоледно бяхме на преглед пред два месеца. Дотук с историята.
Снощи реших да й направя снимки с братчето й , със светкавица, и щях да припадна -болното й оченце излиза бяло. Цяла нощ четох, какво ли не на бг и английски статии, и умирам от страх. НАй-често бялата зеница се свързва с ретинобластом, каракта и т.н. Катаракта не може да е, защото доколкото разбрах, няма как да мине мързеливото, ако има катаракта. РАзбира, се има и обнадеждаващ вариант, да е нещо от светлината, но аз после й направих още снимки  - на някои се появвява, на други - не.
Днес бяхме на преглед в града , в който живеем, докторът каза, че нен вижда нищо. Но аз място не мога да си намеря.
Въпросът ми е сблъсквали ли сте се с подобно нещо? В един от английските форуми,имаше две майки, чиито дечица също имат кривогледство и мързеливо и при тях има същия проблем.
В сряда сме, при доктора, който ни лекува, но дотогава, ще се побъркам от притеснения. Ще се опитам да кача снимки да видите
Благодаря на всички, които ме изчетоха и на тези, които ще отделят време да ми отговорят.
Много здраве на семействата ви!
P.S. Май няма да се справя с качването на снимка...

# 695
  • София
Спокойно и на моята понякога така излиза. 
Ако имаше нещо апаратите щяха да хванат.
Моята е със сменена леща, имаше катаракта и сега е с мързеливо око. Качи снимка.

# 696
Благодаря за бързия отговор. Не мога да се оправя с качването на снимка. Съвсем съм блокирала или толкова си мога...

# 697
Здравейте,
в момента изчитам последната ви тема, все още съм до средата, но искам да ви кажа, че вие сте страхотни, упорите и много грижовни майки. Всичко, което пишете е много полезно. Затова искам да ви попитам и аз. Преди три месеца се наложи по спешност да отидем на детски офталмолог, попаднахме при др. Оскар в Александровска болница. Дъщеря ми си беше наранила окото при падане и това беше единственото място, за което се сетих, че имат спешен кабинет. Тогава се оказа, че окото е наред, но компютърната диагностика засече +2.25 на дясното и +0,25 на лявото око. Казаха ми да отидем след 3 месеца, т.е. сега на преглед, за точно установяване на диоптър. Миналата седмица отидахме пак при др. Оскар ( детето на 2г. и 3 месеца сега), с копютър ( не знам какъв) отчета +4,25 на дясното и +2 на лявото. След разширяване на заениците с 2 капки Ciloxan, вече НЕ я прегледа с компютъра, а с една линия, на която са сложени различни лупи и после, доктора си сложи някакви по-специални очила, отново с лапма. Заключи, че има +6 Диоптъра и на двете очи и предписа очила +3 диоптъра.
Моят въпрос е така ли се преглежда дете след разширяване на зениците, без компютърна диагностика и как е възможно да има толкова голяма разлика в диоприте, при различни прегледи,при един и същ лекар.
Благодаря на всички, които ще отговорят и ще ми отделят от ценното си време в това забързано ежедневие.
Поздрави и прекрасна седмица от мен.

# 698
mery_chery, не мога да дам мнение относно това как се извършва преглед след разширение на зениците, но според мен трябва да потърсите поне още едно мнение. Грешно предписани очила са също толкова опасни, колкото и без тях.

# 699
Здравейте,майчета. Скоро ни предстои операция за страбизъм,детенце е на 2,3 г. и съм меко казано притеснена. Моля,някоя от вас,която вече е минала през това да ми разкаже как е преминало всичко.Колко време е самата операция? Остава ли се в болницата да се лежи след това? Колко време трае самото възстановяване,респективно колко време се стои с превръзка на окото? Всякаква информация би ми била интересна  Hug

# 700
 да n_dimitrova89 и аз си мисля за второ мнение, точно защото не знам как се правят тези прегледи при малки деца.

# 701
  • София
При нас прегледите протичат гледане на апарат, разширяване на зеници, отново гледане на апарат. Синът ми е на 8 год. с далекогледство.

# 702
Здравейте! Радвам се, че ви открих и, че има толкова страхотни, силни и борбени майки.
Опитах се за час тази вечер да изчета част от тази тема и ще продължа да наваксвам следващите дни.

Ето за нашия случай: синът ми е на 9 месеца (роден на термин) и още от раждането си, едното му око понякога стои по-притворено. При преглед на 6 месеца от д-р Оскар в Александровска болница, се установи, че има далекогледство и опасност от развитие на мързеливо око. Тази седмица ни прегледа отново и диоптрите да са повишили и забеляза, че има и микрофталм (едното око е малко по-малко от другото). На 23-ти ще разширява зениците и ще обсъдим следващите стъпки. Ще пиша как са установени диоптрите след разширяването на зениците, защото видях, че една мама е питала.
Ще съм благодарна, ако имате възможност да ми дадете съвети за постановянето на очила и закриването на едното око на бебе на 9 месеца Simple Smile

Благодаря и хубава и спокойна вечер!

# 703
Здравей. 9 месеца беше възрастта и на нашето момче,когато му откриха голя диоптър на дясното око (-11),страбизъм(кривогледство в следствие на голямата разлика в диоптрите на двете очи) и мързеливо око. Оклузията (закриването на око) е по-лесна при по-малко дете от колкото при по-голямо.Все още нищо не разбира и закриването на окото става сравнително лесно.При нас е съвкупност с поставяне всеки месец на контактна леща на болното око. Свиква се със всичко,важното е вие да сте упорити. Ние правим закриването с оклудери (лепенки) от оптики "Джой", при тях са най-евтини. Успех и силна воля ти пожелавам. Правия път към лечението на мързеливо око е ПОСТОЯНСТВОТО !

# 704
Благодаря много, Salvadore! Simple Smile Надявам се при вас вече нещата да са по-добре.
Ще пиша пак другата седмица като знаем точната терапия.

Общи условия

Активация на акаунт