Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 520
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Плаща се лещата и упойката. Аз се платих и за вип стая. В клиника " ДЕН" ми искаха 3000лв. В токуда платих 1500 за всичко.

# 676
Моля, препоръчайте ми къде във Варна да бъде извършена операция на страбизъм. Запозната съм, че се извършва и на двете очи. Детето е на 4 годинки и 3 месеца. Планираме го за другото лято.

# 677
Радост,ходих в Токуда.Момиченцето ми го прегледа д-р Димитрова.Според нея катарактата е с малки размери и засега не се налага операция.Насрочи нов преглед след един месец,като на консултацията ще присъства и д-р Топов.Тогава ще поразпитам дали наистина вече не оперира деца.На регистратурата ми казаха,че вече не преглежда деца и не оперирал деца,даже като записвах часа регистраторката не искаше да даде час,тъй като той записвал след лична уговорка.Едва като й казах,че докторката е настояла да запиша час при него,даде час за края на януари.На прегледа със сигурност ще са двамата.

Как е твоето  детенце>Весели празници на всички и щастливи и здрави деца. Hug

# 678
Reina,за Варна са ми препоръчали "Света Петка".Казаха ми,че много се чака-ходили хора от цялата страна.

Мама на Ели,не съм ни най-малко специалист,но ако обобщя цялата информация,която получих и изчетох до тук-теорията за "малка" катаракта ми звучи абсурдо!Същото мога да кажа и ако събера думите на др.Чернодринска.Отиди ако можеш в Александровска  б-ца на преглед.

При моето бебе нещата се закучиха Sad Анемията е страшен "паразит"-не можем да вдигнем хемоглобина.Днес бяхме на поредните кръвни изследвания,пръстчетата са му набоцкани ужасно.Вчера ходихме в София при др.Бачовска(хематолог) в "Детско здраве".Каза,че детето не изглежда бледо,енергичен е.Разпита как го храня-каза,че правилно храня.След като днес видя изследванията(разбрахме се да й ги изпратя по вайбър,за да не се разхождам пак до София),каза да си продължаваме с Малтофера в двойна доза още 1 месец.За протокола-давах Малтофер един месец и като го спрях,хемоглобина взе да пада много бързо...Не можело нищо да се направи,за да можем да направим операциите по-бързо Sad Ужасно ми е  newsm45

# 679
Синът ми е с катаракта на едното око от няколко години,но лещата не е много тъмна и не е за смяна все още.Така ,че лекарите си знаят най-добре,което естествено не изключва да се отиде за още едно мнение.
А относно Света Петка във Варна,щом става въпрос да взимат пари не са толкова бавни !

# 680
  • София
При моето тогава беше бебе, от заоблачаването е малко, се стигна до зрение под 1% и кривене на окото, за една година. Съжалявам, че чаках и аз не знам кво...и се доверих..

# 681
Моля, препоръчайте ми къде във Варна да бъде извършена операция на страбизъм. Запозната съм, че се извършва и на двете очи. Детето е на 4 годинки и 3 месеца. Планираме го за другото лято.

Ние на пролет ще правим същата операция при д-р Филева в "Св.Петка". Беше ни препоръчана от доц.Контрова. Малкия е на 2 години. Ако искате по здравна каса в Очна болница д-р Барбукова е добър оператор.Успех  Hug

# 682
Синът ми е с катаракта на едното око от няколко години,но лещата не е много тъмна и не е за смяна все още.Така ,че лекарите си знаят най-добре,което естествено не изключва да се отиде за още едно мнение.
А относно Света Петка във Варна,щом става въпрос да взимат пари не са толкова бавни !

При моето дете обаче положението е различно-той не вижда въобще.На практика се роди сляп...

# 683
Здравейте на  всички!
Радост,разбира се че ще чуя поне още едно мнение.Планувала съм ходене и при доц.Чернодринска.Все пак те са специализирана клиника и  имат повече  опит с деца.При нас са точковидни промените по лещата,уж няма да пречат на зрението да се развие,не знам.Хематоложката каза ли какъв точно е  видът на анемията>
По-добре повече мнения,отколкото да се пропусне нещо в диагностиката или терапията.

Весели празници и дано новата  година носи само радости! Hug Hug Hug

# 684
Здравейте на  всички!
Радост,разбира се че ще чуя поне още едно мнение.Планувала съм ходене и при доц.Чернодринска.Все пак те са специализирана клиника и  имат повече  опит с деца.При нас са точковидни промените по лещата,уж няма да пречат на зрението да се развие,не знам.Хематоложката каза ли какъв точно е  видът на анемията>
По-добре повече мнения,отколкото да се пропусне нещо в диагностиката или терапията.

Весели празници и дано новата  година носи само радости! Hug Hug Hug

Според нея е желязодефицитна,но и аз ще търся второ мнение.До колкото разбирам,трябва да се установи причината за анемията.Това е,че при малкия Малтоферът не действа,а тя каза да го продължаваме в двойни дози.Много ми се иска да е права,но не съм спокойна.

Весели празници на всички с пожелания за здрава и късметлийска 2017 година!

# 685

Ние на пролет ще правим същата операция при д-р Филева в "Св.Петка". Беше ни препоръчана от доц.Контрова. Малкия е на 2 години. Ако искате по здравна каса в Очна болница д-р Барбукова е добър оператор.Успех  Hug
Моето дете е оперирано от др.Барбукова в Очна болница. Много съм доволна от нея. За мен беше важна и анестезията.За "Св.Петка" нямам добри впечатления - понякога бавят операции за да плащат пациентите повече прегледи, друг път оперират за да вземат пари. Иначе Др.Филева работеше с доц.Контрова.

# 686

Моето дете е оперирано от др.Барбукова в Очна болница. Много съм доволна от нея. За мен беше важна и анестезията.За "Св.Петка" нямам добри впечатления - понякога бавят операции за да плащат пациентите повече прегледи, друг път оперират за да вземат пари. Иначе Др.Филева работеше с доц.Контрова.

При нас нещата са малко по-специални. Детето има -11 на окото и носи контактна леща,същевременно има и мързеливо око на което правим оклузия. От доц. Контрова ни беше обяснено,че д-р Филева прави операцията по нов метод  при който възстановяването е по-бързо а при нас това е важно за да можем да слагаме контактната леща и да правим оклузия.

# 687
  • София
На моето казаха, че може да се наложи операция и за лекото кривене, но чак към 7 годишна възраст.

# 688
Здравейте,

Моля не ми се смейте ако въпросът ми е глупав
Приятелка ми сподели, че в Александровска болница в детската клиника имало някаква стая в която правят пълна диагностика на очите на децата. Стаята била тъмна и само светвал някакъв екран в различни по големина и цветове  кръгове. И в зависимост от погледа на детето към този екран се правела диагностиката.
Някой чувал ли е за тази стая и ходил ли е там на преглед ?

А между другото при нас  анемията  много добре се повлия от високи дози витамин б12. Давах го по друг повод и бях много изненадана като видях кръвните изследвавия. Сега вече сме в норма  Peace

# 689
Усмихнелка,благодаря ти  bouquet Моля,виж си съобщенията-писах ти,за да не спамя темата Simple Smile

Това за стаята не знам-мен не ме допуснаха,когато правиха изследвания на малкия.Само от вратата видях,че е тъмна стая...

Общи условия

Активация на акаунт