Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 544
  • 760
  •   1
Отговори
# 660
  • ГОре на черешата...
При тази голяма разлика в диоптрите на двете очи според мен има и амблиопия/мързеливо око/.

Аз да помрънкам - е може ли пък никакви рамки да не харесаме...само едни на Квят, обаче отвътре цикламени и младежът Whistling категорично ги отказа.

# 661
И аз мисля, че при такава драстична разлика има мързеливо око.
Но не съм специалист, все пак.
Дано се намери решение! Hug Hug Hug

# 662
  • ГОре на черешата...
 Hug

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 11:09 от mari_eta

# 663
Благодаря ви момичета. Като мине прегледа на 12.10.2016г. ще дам отчет.

# 664
Добро утро на всички  bouquet. Тъй като постоянно мисля какво ще излезне при прегледа другата сряда, качвам снимка на това, което е писала д-р Стоянова (Луксор) при първоначалния преглед. Много моля, ако някой разбира нещо да пише.

http://6tastlivka.snimka.bg/other/pregled.928955

Благодаря предварително.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 11:40 от 6tastlivka

# 665
6tastlivka,
много бих искала да ти помогна с разчитането,но на нашата епикриза е съвсем различно(не,че и нея разбирам де).Стискам палци да не е толкова сериозно Praynig
И аз,като теб получих удар с чук,но,успокой се-ще се оправят децата с усилия и постоянство от наша страна! Hug

И да попитам и аз нещо,за нашия случай.
Информацията ми от интернет,явно се оказа грешна.Останала бях с впечатление,че при операцията на детска катаракта,веднага се поставят постоянни вътреочни лещи.Но д-р Чернодринска ме погледна странно,когато я попитах за цена,за вид леща.Тя каза,че на децата се поставят специални временни лещи и очила.

Въпрос 1: Не мога да открия информация за тези "специални временни детски лещи".Ако имате информация или линк,ще може ли да споделите?

Въпрос 2: На каква възраст горе долу се поставят постоянните лещи?Става ми зле,като си помисля,че за тях пак ще се правят операции  Cry

Нямах време да попитам доцентката,защото бързаше за операция.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 12:36 от - Radost -

# 666
  • София
   На моето дете сложиха постоянна леща. Беше на 1 годинка.

Последна редакция: ср, 05 окт 2016, 20:59 от magnet_for_happiness

# 667
Здравейте! Има ли дечица с диагноза колобома на ириса?

# 668
  На моето дете сложиха постоянна леща. Беше на 1 годинка.
Магнет  Hug

# 669
Здравейте, може ли да споделите мнения/впечатления от д-р Русева, 3-та градска, относно метода с упражнения на едни апарати. Честно казано, не разбрах как точно се казва, според нея -бил практика в Европа, а пък аз останах с впечатление че на почти всички нейни пациенти се предлага/прилага.

# 670
Здравейте! Детенцето ми е на 3 м. и преди няколко дни го диагностицираха с вродена катаракта на двете очета. Първото, за което се радвам е, че имаме точна диагноза, а второто нещо е, че тези операции в днешно време са си направо рутинни. Бяхме на преглед в Токуда при др. Димитрова. Тя обясни, че има определено предимство, че са болни двете очета, тъй като по- трудно може да се развие "мързеливо око". Виждам, че има майки, чиито дечица са били с едностранна катаракта и са оперирани. Все още търсим специалисти и тепърва тръгваме по консултации. Мислим дори и за лечение в чужбина- Русия, Белгия. Четох много в какво се състои операцията, че е почти 100% успеваемост и почти 100% възвръщане на зрението. Просто непознатото ме плаши и бих искала някой да разясни за следоперативния период и как детенцето му се е чувствало. Може да звучи нелепо, но искам просто някой да ми даде надежда и да ми каже, че всичко ще е наред. Cry Много благодаря предварително, ако някой се отзове!

Здравейте!Имам дете на 22 дни,на което на тридневна възраст се установи двустранна катаракта.Според офталмолозите трябва да се оперира до двумесечна възраст.Предстоят други консултации.Насочила съм се към д-р Топов,в Токуда или доц.Чернодринска в Александровска.Разбрах,че катарактите в Александровска ги оперира проф.Ива Петкова.Има ли някой,минал по този път скоро.Ще препоръчате ли други специалисти,които са добри оператори на деца.Има ли смисъл да се насочвам към чужбина ,или в България са достатъчно добри и с адекватна апаратура.
Ели.П.,ще се радвам да споделиш как са се развили нещата при вас,оперирано ли е детенцето ти,всичко нормално ли е.
Радост,как преминаха операциите при доц.Чернодринска,ще се радвам да споделиш впечатления.
Желая щастие и здраве  на  всички дечица.
Ще съм благодарна на всякакви мнения.

# 671
Мама на Ели,здравей!
Съжалявам,зная,как се чувстваш.Още не са ми оперирали детето-вече се отлага доста време,заради анемия,която трябва да излекуваме.Надявам се януари месец да премине първата операция.Казаха ни,че ще оперира проф.Петкова.Ти ходи ли с детето при др.Топов?В Токуда разбрах,че имали нов,модерен апарат за лечение на катаракта,с който могат да се оперират двете очи в един и същи ден,което било практика навсякъде по света,само не и в България.Но,доколкото разбрах,доктор Топов не се наемал вече да оперира деца-не зная колко е вярно.

Дръж се и кураж-трябва да си излекуваме децата!

# 672
Здравей Радост!
На 22-и имам час за преглед в Токуда,но не съм сигурна дали д-р Топов ще присъства на прегледа.Надявам се да е там,ако не,ще се наложи да ходя отново.На мен също ми казаха,че евентуално и двете очи ще се оперират,но изчаквам все пак да мине консултацията за повече подробности.Ще пиша.Да не става   въпрос за фемтосекунден лазер>.Твоето детенце на каква възраст е.Кой ви следи.За проф.Петкова също има добри отзиви,ще се консултирам и с нея.

П.С.Извинявам се за препинателните знаци,клавиатурата ми е странна,и не мога да намеря въпросителния.

Кураж и на теб,важното е че е лечимо!

# 673
  • София
Топов оперира моето детенце, малкото , миналия ноември. Тя беше почти на 2г. Заради един тъпак доктор се забави операцията, всъщност два тъпака. Топов е Страхотен! Той е най- добрия за тази операция. В токуда има фемтосекунден лазер, но за бебета и деца не става. Не се покрива и от касата, за мен това не е проблем, но просто не е използваем при бебета и малки деца.

# 674
Топов оперира моето детенце, малкото , миналия ноември. Тя беше почти на 2г. Заради един тъпак доктор се забави операцията, всъщност два тъпака. Топов е Страхотен! Той е най- добрия за тази операция. В токуда има фемтосекунден лазер, но за бебета и деца не става. Не се покрива и от касата, за мен това не е проблем, но просто не е използваем при бебета и малки деца.
Магнет,благодаря за информацията  bouquet
Дали има смисъл да търся контакт с др.Топов?Операцията на катаракта,ако отиваш с направление се поема от касата,в Токуда доплаща ли се нещо?

Общи условия

Активация на акаунт