Деца с очни проблеми - тема 8

• 150 352
  • 760
  •   1
Отговори
# 360
Искаш да кажеш, че не е целодневно? Моят мъж ги води, не съм присъствала... Оклузията не е ли постоянно?

P.S. Извинявам се, обадих се на ММ, той вика - ооо, аз забравих да ти кажа - 2 часа на ден. Та, 2 часа повече се ядва Simple Smile

# 361
  • София
Как решихте проблема със закриването на окото? Има ли някакви хитринки?

Вадех всичко най-интересно и увлекателно - тв, таблет, разходки, ядене на сладолед... каквото се сетиш. Нашата оклузия беше по 2 ч. на ден.
Аз слгам лепенка,боря се вече месец,но без успех. Трябва по 2 часа да е с нея. Точно беше малко свикнала и се разболя жестоко и с 40 градуса 6 дни нямаше как да закривам окото и сега сме на кота 0... Sad

# 362
На нас ни бяха предписали целодневна оклузия. И с очила постоянно, разбира се. За да не гледа над очилата, взехме рамка, с която няма да е удобно гледането над очилата. Кръгли цайси, като Хари Потър.
Моят син се адаптира бързо. Проблем беше само махането на лепенката. Бяха ни изписали някакво мазило, с което да мажем, когато е без лепенка, за да не се зачервява и възпалява кожата около очето.

# 363
  • София
Мириам,можеш ли да изровиш какво беше мазилото?

# 364
  • София
Аз слагам оклузер от плат, който покрива стъклото като калъфче и синът ми го понася доста добре, при положение, че е бебе и съвсем отскоро свикна със самите очила и спря да ги сваля. Сега, с оклузера, посяга да ги маха по 1-2 пъти за деня, но като цяло явно не му пречи особено. Купихме и един силиконов, който се лепи за стъклото. Той скрива окото по-добре, но май го убива, а и избутва очилата напред.

Иначе ние сме в страшна дилема за времетраенето на оклузията. Малкият криви ту с едното, ту с другото оче, но лявото малко по-често. Докторката при която ходим в Александровска ни каза да закриваме само по 1-2 часа дневно дясното. Миналата седмица обаче бяхме на преглед при един от руските офталмолози от клиниката на Фьодоров, които идват да консултират в Ню медикал и той едва ли не се изсмя като чу за закриване за час-два. Според него така нямало да се постигне никакъв резултат. Препоръча ни оклузия по схема - 4 дни постоянно закриване на дясното, 2 дни на лявото и 1 ден почивка, и така докато очите не започнат да кривят равностойно. После схемата става 3:3:1. И понеже нашата докторка е категорична, че ще се наложи операция, отидохме за друго мнение и при д-р Димитрова от Токуда. Та, по повод закриването тя също каза, че трябва да е минимум 3 часа дневно, като ни препоръча ако детето тъпри, да закриваме по 5 дни от сутринта до 17 ч. а през уикенда - почивка. Голямо мислене падна какво да правим, още повече, че детето няма мързеливо око и в крайна сметка решихме да закриваме през деня и привечер да откриваме. Но мен продължава да ме човърка дали целодневното закриване няма да влоши пък дясното око  newsm78.

# 365
Защо криви? В коя посока криви?

Например моят син криви навътре и нагоре заради разликата в диоптърите между двете очи. Сега разбирам, че оклузията е била за нас загуба на време, но това е друг въпрос.

Очилата за плуване, които споменах са +5, а неговото предписание е за +7. Криви страхотно докато е с тях, но са само за времето на тренировките и е по-добре от нищо. Обаче пък се замислям дали не е вдигнал още диоптъра или расте и акомодацията намалява.

# 366
  • София
Аз щях да я водя при руснаците, но засега се отказах. Дори д- р Лолова каза, че няма смисъл и че техните методи за мързеливо око от типа физиотерапия в Москва, Нови Сад нямат смисъл и само закриване му е майката. Не знам какви са тези целодневни закривания, моята още и  час не понася закриването... в края на месеца ще водя и двамата отново при д- р Константинов . Ще го попитам и за неговото мнение за руснаците.
Моята започна да криви от време на време болното око- с вродена катаракта е- навън и не винаги, даже според д- р Лолова това не е кривене. Забелязвам, че като закрия здравото, малката вижда с болното  добре, дори дребни детайли, слава Богу. Според двамата това леко кривене е заради пердето.

# 367
Ние открихме, че е с мързеливо око, сравнително късно - два-три месеца, преди на навърши 4. Лекарите бяха категорични, че детето, към момента, вижда само с едното око. Трябваше да се действа веднага, няма иска-не иска, търпи-не търпи.
Явно мнението за целодневната оклузия в противоречиво, но при нас тя помогна. Сега просто трябва да си носи очилата, което и правим.

# 368
При нас също се налага закриване на очето,но тъй като той не понася никакви лепенки,доц.Контрова ни изписа Цикложил.И с тях дефакто разширяване всеки ден зеницата на по-здравото оче,за да използва другото.След 3 месеца сме на контролен да видим как се е повлиял.

# 369
  • София
Ха! На моята е изписан Цикложил, но да слагам в болното око ида закривам здравото, но тя не понася капките, още повече я дразни светлината. Бях питала д- р Лолова за варианта капки в здравото и без лепенка, тя каза, че за целта използват Атропин, капки които тя не препоръчва, а и не било много ефективно с капки. Ще питам и д-р Константинов. Ако става с капки може да търпи цикложила в здравото?!

# 370
  • София
Защо криви? В коя посока криви?

Например моят син криви навътре и нагоре заради разликата в диоптърите между двете очи. Сега разбирам, че оклузията е била за нас загуба на време, но това е друг въпрос.

Криви навътре ту с едното, ту - с другото. И д-р Галина Димитрова, и Лиляна Димитрова смятат, че е комбинирано, т.е. не е само от далекогледството, защото с очилата ъгълът на кривене намалява, но не изчезва. Освен това кривенето се появи преди шестия месец. Диоптрите на двете очи при него са почти еднакви.

Вие колко време загубихте с оклузията? Аз се притеснявам да не изпуснем подходящия момент за операция, докато се надяваме на закриването.

magnet_for_happiness, защо да слагаш капки в болното око? Как ще приеме лепенката, като й е закрито здравото око, а другото е с разширена зеница и вижда по-слабо?  newsm78

При руснаците отидохме със смесени очаквания, защото не открих кой знае колко отзиви в интернет, а Ню медикал не ми говореше нищо. Четох за скъпи стимулации на очите, които руснаците правели там през три месеца и мислех, че ще ни предложат нещо подобно. Докторът, при който попаднахме, обаче, беше категоричен, че оправията е единствено в оклузията и то целодневно. Иначе самият преглед продължи 15-ина минути с обясненията и превода. Закри му с ръка едното и другото око и седна да говорим. Покани ни на контролен преглед след 2-3 месеца, но тогава пък вероятно няма да консултира той, а друг, идват различни.

# 371
  • София
Пати, дъщеря ми има перде на окото и с разширяването на зеницата се пропуска повече светлина.. Но не й понесоха капките..

# 372
  • София
Пати, дъщеря ми има перде на окото и с разширяването на зеницата се пропуска повече светлина.. Но не й понесоха капките..

Ахаа, разбрах. Аз реших, че заради закриването на окото, защото на нас казаха, че ако не приеме очилата с по-големия диоптър или лепенката, може да се слагат капки, за да ги "глътне".

# 373
  • София
Мина днес прегледа при страхотния д-р Константинов!:)
Ок са нещата, т.е не е за операция при нея пердето, не е плътно-няма промяна към лошо за 6месеца. Закривам окото макс 2 часа на ден в нейния случай-изрично подчерта, за да не прецакаме и другото око. А вече втори ден мога да се похваля,че бебка държи лепенката два часа, е с няколко опита да я махне разбира се,но се справям. За варианта капки вместо лепенка,каза,че не е добра идея,даже е по-добре без лепенка,без нищо, отколкото с капки.
Забравих да го питам две неща,но здраве да е... важното е,че е добре детето.

# 374
Елфи ...  Hug   bouquet Не сме се чували цяла вечност  Embarassed  , което е 100% моя вина.
И сега опитвам да подновя контакти , по неприятна причина.

Съжалявам предварително за дългият пост.  Embarassed

Малката ми дъщеря е със страбизъм на дясното око , забелязах го когато беше на около 10 м. Но тогава лекарите или не го виждаха или ми казваха , че било рано . Е , отидохме отново при д-р Петкова и тя каза страбизъм...Наплаши ни яко , детето не искаше да погледне дори таблото . Не можа да го прегледа и констатира , че ако не накарам дъщеря си да говори с нея ще закъснеем с лечението. Едва ли не ще си осъкатя детето , понеже не иска да говори пред нея. Каза да я накажа и тем подобни...
Цял ден детето беше неспокойно нервно и не ни говореше. На другият ден също, чак отказа да си играе с децата , които познава.
След 2 седмици бабата ни заведе при нея пак . Този път се даде , каза на лекарката всичко. Оказа се че не вижда с болното око най-ситният ред , другото око е прерфектно.
Нямам нищо против д-р Петкова . Добър специалист е , но сякаш не може да обърне специално внимание да накара детето да се отпусне. А аз съм на нокти , като знам , че трябва да се ходи отново.

Идеята ми е , че Ири не се дава лесно на чужди хора , камо ли ако са в бели престилки.
Аз нежелая да се стига до наказване и травмиране на детето , както предният път.
И сме тръгнали да записваме часове при очни лекари , като луди за да си хареса все някой.
Утре ще ходим при Боева , дано да я хареса  Praynig. С 300 зора зъболекарката на свекито записа час за нас.

За сега закриваме здравото око ( непостоянно , но всеки ден)  и тренираме болното. Това 4 месеца .
Уж беше много спешно да сложим очила и ни наплаши яко... накрая с лепенка.

Пожелайте ни късмет  Praynig Дано Ири я хареса!

Общи условия

Активация на акаунт