Деца с очни проблеми - тема 8

• 149 489
  • 760
  •   1
Отговори
# 735
Прочетох в интернет само лоши неща, едва ли не, че няма да се оправи. Един педиатър ми каза,че е нормално,но ако продължи след 3тия месец да потърся невролог. Ние сме на 1месец. Обаче никъде не прочетох,че може да изчезне само. А и незнам кога да го заведа на очен щом сме толкова малки.

# 736
Можеш да го заведеш веднага и на очен и на невролог.Педиатъра на детето няма право да ти откаже направление,още повече,че има притеснение за нещо.Нашата педиатърка каза,че да-имал леко кривогледство,но щял да го израсте до втората годинка.И това при положение,че въобще не се заглеждаше и с наличието на нистагъм.За това не губи време-може и нищо да му няма да детенце,но по-добре отиди навреме на детски невролог и детски офталмолог!

# 737
Здравейте. Детето ми е с вродена катаракта. Направихме операция и сега носи мека контактна леща. Въпроса ми е има ли право на ТЕЛК и някой може ли да ме ориентира каква е процедурата?

# 738
Има право на ТЕЛК.Вече от комисията зависи,дали ще ви дават процент...
Ето темата за децата ни с ТЕЛК- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=972783;topicrefid=4

# 739
Има право на ТЕЛК.Вече от комисията зависи,дали ще ви дават процент...
Ето темата за децата ни с ТЕЛК- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=972783;topicrefid=4

Благодаря Simple Smile Ще разгледам

# 740
Здрявейте мами,изчетох няколко теми разбирам напълно притесненията ви и болката ние също имаме проблем с малкия.
Сега е на 8месеца но имаме проблем с дясното оченце роди се с деформирана роговица и издутина.
Още нямаше и седмица малкия когато тръгнахме по лекари ходихме в София при доц.Чернодринка никакви надежди не ни даде чухме за Турция ходихме и там пак същата работа
Моята майка е в Италия вече 15г.нямерихме лекар клиника отидохме и в италия лекаря го прегледа пълен обстоен преглед на очите оказа се Leucoma деформирана роговица, обаче под роговицата как стоят нещата още не се знае за ирис,зеница,леща и т.н.т.
Бяхме в италия Ноември 2016
Сега пак сме тук на 15.05.2017 беше другия преглед който направихме оказаса че оченцето е развило налягане в момента е 24 на дясното и 16 на лявото направо пиша с сълзи на очите много ми е болно. Изписаха ни капки Timogel  за намаляне на налягането за да може да спасим оченцето за да не изгубим анатомията на окото,а капките които ни изписа дори не са за деца и имат мн странични ефекти направо незнам какво да правя ,лекаря казва че няма шанс да вижда с това оченже и че ако вижда вижда само петна,че трябва да се направи след 2г. естетическа операция за да не изглежда така аз не мога да се примиря с този факт, че няма да вижда с дясното оченце. В родът ни няма никакви очни заболявания незнам какво и как е станало малкия да е така в момента. Изплакала съм си очите вече постоянно се притеснявам и тормозя иначе е много послушен много игрив развива се много добре за възраста си
Имали някои с подобни проблеми,как се правяте?
Извинете ме за дългия пост.

Последна редакция: пт, 19 май 2017, 17:18 от Alekss_s

# 741
Толкова ми стана мъчво за вас  baby_neutral
Не съм много запозната и се запитах от къде идва това налягане ?  Правихте ли изследване със специализиран апарат .като скенер, да се видят разрези в окото.

# 742
Здравейте,

Може ли да помоля да ми препоръчате очен лекар в София за второ мнение? Бяхме в Токуда при Димитрова.

Благодаря предварително, може и на лични.
Споделен опит ще ми бъде от полза също.

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 11:31 от toplomliako

# 743
  • от Луната
toplomliako , аз съм била така на 7 г. Спомням си, че с лявото око виждах само най- горните 2 реда и нищо друго. При мен е имало и изкривяване на погледа. Изписани са ми очила +3.5 и +4.5, като ги носих години. Спомням си също, че постоянно ме караха да слагам кърпичка на дясното око, за да можело лявото да се развива и понеже не виждах добре с лявото за мен това беше голям тормоз и само гледах да няма възрстни покрай мен и махах кърпичката, за да си гледам детските  Mr. Green . Някъде след 15 годишна мисля, че беше свалих очилата и в момента не нося такива, така че явно е напълно лечимо. Успех.

# 744
toplomliako , аз съм била така на 7 г. Спомням си, че с лявото око виждах само най- горните 2 реда и нищо друго. При мен е имало и изкривяване на погледа. Изписани са ми очила +3.5 и +4.5, като ги носих години. Спомням си също, че постоянно ме караха да слагам кърпичка на дясното око, за да можело лявото да се развива и понеже не виждах добре с лявото за мен това беше голям тормоз и само гледах да няма възрстни покрай мен и махах кърпичката, за да си гледам детските  Mr. Green . Някъде след 15 годишна мисля, че беше свалих очилата и в момента не нося такива, така че явно е напълно лечимо. Успех.

Само с малката разлика,че плюсовите диоптри могат да се "израстат" и да изчезнат,докато при минусите нещата обикновено се влошават (диоптъра расте) или в най-добрия случай остават същите.

Споделен опит ще ми бъде от полза също.

Моето дете е с амблиопия на дясното око и -11 диоптъра,носи контактна леща.Лявото му око е здраво. Детето има и страбизъм(кривогледство) на който повлияхме с операция,но нещата не са съвсем както трябва още. За мързеливото око обикновено лечението е оклузия (закриване на здравото око за да се стимулира зрението на болното). Зрението на детето се развива до към 7 годишна възраст най-често до тогава се прави оклузията .Честотата на закриването е в зависимост от това как върви лечението на окото. На моя син му правим оклузия от както беше на 9 месеца.В началото му правихме по 4 часа на ден. В момента правим по 2 часа.

Интересно ми е на 3 годишно дете както точно изчислиха колко процента вижда с "Мързеливото око" ?

Не съм от София,но виждам от форума,че момичета хвалят д-р Константинов от клиника "Ден".Ето и тема,в която той отговаря на въпроси http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=977976.msg35017685#msg35017685

# 745
Благодаря за споделената схема. Наясно съм, че късогледство не се подобрява.

При късогледство давали ли са ви насоки какво да гледа - на нас каза телевизор, не таблет?

Последна редакция: сб, 03 юни 2017, 11:33 от toplomliako

# 746
  • на малък остров в океана
За второ мнение с две ръце препоръчвам д-р Лолова.
С направление преглежда в окръжна болница, а частният й кабинет е до НДК.
Преди 5 години отидохме при нея за второ мнение и толкова я харесахме, че и досега водим дъщеря ни само при нея.

# 747
  • Щастлива мама на 3 слънца
Здравйте
Дъщеря ми е с астегматизъм
Кога може да сложи лещи най рано ?

# 748
Alekss_s не плачи, моля те! Дъщеря ми не вижда с лявото око по рождение. Сега, на 15 г. получи и отлепване на ретината и ни предстои операция. Живее си съвсем добре, развива се отлично, много е талантлива и щастлива... Познавам много хора с отличен живот, кариера, майки, бизнес дами и др. с такъв проблем. Ние го считаме за проблем, защото винаги сме виждали с двете очи и можем да направим разлика. За децата ни обаче, светът е такъв, какъвто го виждат с едно око. Те не могат да сравнят и за тях това е да виждаш. Те нямат база за сравнение. За да ти обясня по-ясно, представи си, че е нормално да виждаш с 3 очи, но ти си се родила с две и така си живееш. Това е за тях истината.
Най-важното е да пазите здравото око. Да се преглеждате редовно, за да хващате нещата навреме. Това също не е гаранция, защото при дъщеря ми ретината се отлепи една седмица след прегледа, когато нямале нищо, но пък не всеки има такъв малшанс.
От теб зависи детето ти да расте щастливо и спокойно въпреки, че вижда не с 3, а с 2 очи ... Разбираш сравнението, нали. Успех!

# 749
Здравйте
Дъщеря ми е с астегматизъм
Кога може да сложи лещи най рано ?

Без да вземаш мнението ми като съвет-нашето дете е с контактна леща от 9 месечна възраст. Консултирай се с доктор по този въпрос !!!

Общи условия

Активация на акаунт