На море с гаджето

• 32 461
  • 600
  •   1
Отговори
# 405
  • Куциндрел
Това предполага развитие в мисленето, мили ми "либерални" майки!
Ако пък под "различна мисъл" имате предви да дойда на вашия акъл - това би било чист регрес. Не, благодаря!
И кво, който не е на твоето мнение е "либерална" майка. Пък и никой не иска да ходиш по никакъв акъл.
Чак пък регрес... Толкова ли си еволюирала?
Много лесно си изпускаш нервите. Whistling
/и за да не ми се обясняваш, че не си, цитираното от мен е точно пример изпускане на нерви. Sunglasses/

# 406
Всъщност, аз на 25 бях доста по-категорична и сигурна, че съм права за всичко.  Нали - 10 теории за възпитание на деца, всичко по книжка.

# 407
  • София
Какви теории, хората го проучват всичко това съвсем на живо! А и не подценявай толкова теориите от книжките, поне докато не ги поизучиш малко, че да разбереш коя какво предлага.

# 408
Андриел, Матросина , след като сте изградили такова твърдо възпитание у децата си може ли да ни кажете къде бяха вчера през деня , какво правеха и как прекараха дните от уикенда до сега според вашите наблюдения?

# 409
Дискусията беше приятна, въпреки че няколко страници се убеждавахте взаимно в едни и същи неща, но май вече прекалявате. Изглежда, че сме се събрали от няколко поколения тук и аз съм най- малката. Не вкарвайте децата си във вашите филми, моля ви. Тези, които правят секс от рано, пушат и се дрогират, са една характерна група и лесно се разпознават. Противно на това,което си мислите, в момента не е модерно. Най- тъпото нещо за децата в пубертета е техните да не ги разбират, да ги преценяват погрешно. Ако някой конкретно има проблем със своето дете, по- добре да изложи ситуацията и да го обсъдим, вместо да се философства куп страници едно и също за всички деца, децата по онова време и т.н. В един момент просто няма какво да ви се отговори, защото орете на едно място. Андариел най- вече. Кажете, какво ви притеснява?

# 410
Какви теории, хората го проучват всичко това съвсем на живо! А и не подценявай толкова теориите от книжките, поне докато не ги поизучиш малко, че да разбереш коя какво предлага.

Прочела съм доста и всеки, който се интересува може да прочете достатъчно, не е нужно ти да му ги наливаш.  Тук обсъждаме лично мнение и опит.

# 411
Андриел, Матросина , след като сте изградили такова твърдо възпитание у децата си може ли да ни кажете къде бяха вчера през деня , какво правеха и как прекараха дните от уикенда до сега според вашите наблюдения?

Първо, никога и никъде не съм твърдяла, че възпитавам твърдо. Това са вашите безпочвени изводи.
Второ, не ми треперят гащите от страх, че всяка секунда детето ми може да се напие, да прави секс или друга подобна ужасия. За това и не дебна, не следя всяка крачка и въобще не съм от типа майка-орлица. Имам три деца и трябва да се гръмна, ако следвам този модел.

По темата мога да кажа само за най-голямата ми дъщеря на 14 години - тя е шумна, енергична и вечно ухилена до ушите.
Живеем в голям град. Училищата, в които е учила са били винаги далеч от местоживеенето ни. От трети клас пътува сама с автобус - на училище, на тренировка, на допълнителни занимания... Тя ми е дясната ръка, а често и лявата. Може да готви, помага /както и дребните/ в чистене и подреждане. Помага ми и със самите дребни. От 9 годишна ходи сама на лагери, на палатки, на походи. Още в първи клас съм я пуснала с танцовия ансамбъл /тогава играеше народни танци/ за седмица в Италия ...
Познавам децата, с които движи – от училище, от квартала, на наши приятели.
Знам за какво мечтае, знам и какви усилия полага, за да постига мечтите си. Редовно влачи няколко дини под една мишница, а това, което правим с баща й е да даваме гръб. Има своите „звездни” мигове, но за тях първи сме научавали ние, при това от нея. Имало е ситуации, в които съм си давала откровена сметка, че аз бих изклинчила, бих направила опит да избягам от отговорност, но тя ме е изненадвала с каква лекота е изсърбвала надробеното от нея самата.

Ако държиш на точното разписание от вчера – станала е към 8, в 9,15 е хванала автобуса от село и се е прибрала в къщи. От 13 е била на кино с част от бившия си клас, а после на сладолед – в МОЛ-а, естествено. После са висели с една от приятелките й в къщи, докато се приберем с баща й и ги водихме на пицария.
Това достатъчно подробно ли беше?

# 412
  • София

Да, зная къде бяха през всичките дни и какво правиха. Но не е тук мястото да се отчитам.

Прочела съм доста и всеки, който се интересува може да прочете достатъчно, не е нужно ти да му ги наливаш.  Тук обсъждаме лично мнение и опит.

на теб кой ти налива? Да си чувала приказката, че насила на никого не можеш да дадеш, а можеш насила само да му вземеш? На когото му е интересно и полезто - взема И от теориите и опита на професионалистите, а не се вторачва в пъпа си, пардон, в собствения си опит. Ха, ха, сега се сетих, има едни групи за собствен опит в психологията.

Андариел не оре, а сее! Да, да, зная, вашето поколение е алфата и омегата, то е единствено и неповторимо и няма начин да няма начони то да знае всичко! МинАли сме го и ние като сме били на твоята възраст. Аз остарях вече, вече всичко ми се вижда като "едно време".  Joy

# 413
  • Куциндрел
Хм, накрая Мартоксина да не се окаже Джийзъс под прикритие? Mr. Green

# 414
Накрая ще се окаже, че на някои родители им липсва тръпка в ежедневието. За съжаление, аз вече съм малко по- далече от възрастта да страдам по моите тийн увлечения, но достатъчно близо, за да разсъждавам какво се случва със сегашните хлапета.

# 415
Приказвайте си вие, Jesus сега сигурно си пече дупето на морето и си пийва биричка със зетя, докато варди щерката Mr. Green така всички са доволни  newsm48

# 416
И като един съвестен родител, вероятно лично ги е закарала до морето, за да не се притеснява  Sunglasses

# 417
  • София
Накрая ще се окаже, че на някои родители им липсва тръпка в ежедневието. За съжаление, аз вече съм малко по- далече от възрастта да страдам по моите тийн увлечения, но достатъчно близо, за да разсъждавам какво се случва със сегашните хлапета.

А? Нищо не разбрах.

Кой знае, може и да им е боднала един презерватив на вратата на стаята! О, те бяха на хапчета. Нищо де, за по-сигурно! Този зет да не се лепне за тъщата, обаче, че тогава ще стане интересно!  Wink

# 418
  • София - Рим и обратно
Само като чуя или прочета как някоя майка се изказва твърдо и непоколебимо за отрочето си "о, тя е мислеща, тя никога не би....аз съм убедена, че тя не прави така....." и т.н. и ми става ясно за какво иде реч. Нагледала съм се на подвизите на деца, чиито майки са много сигурни в тях, дали са им "лично пространство", пълно доверие и си играят на приятели.
По темата - не, моята няма да я пусна на 16 на море с гадже. Има си възраст, наречена пълнолетие за тия екстри.

# 419
Те на тия строгите пък след 18 са като отвързани.  Така хубаво си наваксват.

Общи условия

Активация на акаунт