На море с гаджето

• 32 446
  • 600
  •   1
Отговори
# 450
  • София - Рим и обратно
Мисълта ми беше, че тя ако реши да прави секс, ще прави без да ви иска позволение. Ако реши да се напива, пак ще го направи. Не е нужно да ходи на море, за да пробва алкохол или секс. Спомням си като тийнейджър колко ми беше тъпо, че всички ги пускаха до късно, ходеха си къде ли не, а мен ме караха да се прибирам. Ей, богу, добре, че мина това време.

И какво... правех секс, пиех, вършех си глупости, ама мама и тати още не знаят за това.

Не знам, сигурно като имаш деца се променя мирогледа, затова не казвам, че съм компетентна по въпроса... просто се поставям на мястото на детето-тийн.
Офф, няма връзка с тоя номер....два поста по-нагоре се помъчих да обясня каква е разликата. Иначе, мисълта ти я разбрахме ние.

# 451
  • София
И много добре си го обясни  Peace

# 452
Но нека не сравняваме сладоледа със секса и пребиваването на море, дискотеки и по пътищата на една крехка възраст, и последствията от едното и другото.

Не ги сравнявам, коментирам само изводите, които си правят околните Simple Smile

# 453
  • София
НСЧ, тя не говори за изводите, които си правят околните, а изводите, които си правят децата.
Ти позволяваш сладолед - извод на щерка ти: това е позволено
Позволяваш бира на 15 - извод на щерка ти: и това е позволено.

Дреме ми (предполагам и на Кафе) какви изводи си правят околните. Децата какво попиват, това е важно.

# 454
И щом го смятам за правилно, защо да не го кажа на детето си?
В случая с темата авторката одобрява секса на 15-16. В такъв случай защо да имитира неодобрение пред дъщеря си?

Ти позволяваш сладолед - извод на щерка ти: това е позволено
Позволяваш бира на 15 - извод на щерка ти: и това е позволено...

Позволено при определени условия. Това, че яде сладолед, не значи че го прави всеки ден и в промишлени количества. Същото и с бирата, има разлика м/у 1 чаша на купон, празник, море и всекидневно наливане с по 5 бири.
Съдейки по моите приятели, никаква разлика нямаше в поведението м/у тези, на които понякога сипваха бира вкъщи и другите, на които беше забранено.

# 455
marilyn12 , ти би ли позволила на 13-14 годишната ти дъщеря да прави секс у вас, когато й скимне?
Би ли позволила на 15 например, сядайки да вечеряте, тя също да си сипва по чаша бира/вино/уиски?
Би ли й позволила да ходи по дискотеки до 2-3 часа през нощта?
Би ли я пуснала на 15 на море сама, с 21-22 годишното й гадже?

# 456
  • София
И щом го смятам за правилно, защо да не го кажа на детето си?
В случая с темата авторката одобрява секса на 15-16. В такъв случай защо да имитира неодобрение пред дъщеря си?

Коментарът ми не беше по повод авторката и темата, а за тезата на Кафе.

Да, разбира се, че ако майката го намира за ОК, ще го позволява. Хич и не бих й се бъркала.

# 457
  • София
ахам, докато някоя институция не реши да си свърши работата и не й пратят честитка от Закрила на детето или поллицията. 15-годишна на море с пълнолетен, който не й е никакъв - ни роднина, ни родител. Чудничко! Понякогга си мисля,че ограничаващите децата закони са измислени не за тийновете, а за родителите - не тийновете да се научат да ги спазват, а родителите да се научат да ги спазват.

# 458
  • София - Рим и обратно
Има си писани правила (даже закони) относно разрешени/неразрешени неща за непълнолетни лица. За сладоледа, не съм чула да има. Това - по повод неуместните сравнения.
Явно само Бърди ме е разбрала, че имам предвид посланието, което се отправя, когато родителят дава/не дава зелена светлина за действията на отрочето. Не, не ми дреме как то звучи на околните, а на детето ми.

# 459
Как ще звучи - ще се напива тайно.  Както ти си правила и смяташ, че е редно.

# 460
  • София
Щом се напива тайно, значи е наясно, че не е редно и все ще порасне и ще му дойде акъла в главата  Grinning

# 461
Абе то акъл и цикъл не дойдат ли навреме...

# 462
Щом се напива тайно, значи е наясно, че не е редно и все ще порасне и ще му дойде акъла в главата  Grinning
[/quote

Като порасне, вече ще е редно. По закон.

# 463
Това - по повод неуместните сравнения...

Казах, че не сравнявам тях, възприемането на детето за разрешено/забранено/граници и т.н.

# 464
  • София
Абе то акъл и цикъл не дойдат ли навреме...

Ааа, остави ти тая  Laughing Акъл на 14 и на 20 (примерно казано) са много различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт