Непонятно съдебно решение... и за майките на убийците

• 7 442
  • 85
  •   1
Отговори
# 75
Това едва ли ще се случи. Най-вероятно детето ще е пълнолетно преди бащата да излезе от затвора. При всички обстоятелства не му мърдат 20 години. Така, че е излишно да се тюхкате за това.

Сериозно? За убийство, извършено "в състояние на афект", както ще твърдят адвокатите по всяка вероятност? Едва ли. Я му дадат 15, я не. И гаранция няма да излежи всичките.

# 76
 Представям си какво отговаря бабата на въпроса на малката "Къде е мама?"

За убийство в състояние на афект, извършено, като удари с дърво в главата едно 28 годишно момче и го уби на място, моя съсед не лежа в затвора дори и ден. Всеки ден ми казва "Добър вечер".

# 77
  • София
Айде да не гадаем така. Нека първо да видим как ще го осъдят, на колко и така. Иначе където и да живее детето няма да му се размине да научи какво е направил баща му. Това няма как да му се спести, за съжаление.

# 78
 Не може да се гледа едностранно на случая. Aз ги познавам и двете семейства и знам за какво става въпрос. Голяма трагедия и никой не отричa, че Коста е виновен и ще си понесе наказанието, но това е нещастен случай - не го е направил с цел и ясното съзнание да я убие (което не го оправдава разбира се). Бяха нормално българско семейство. Коста работеше, Деяна си гледаше детето. Много често той си го е гледал сам - всички са го виждали в квартала - по цял ден сам с детето. Това момиченце се гледаше като писано яйце от нищо не  е било лишено. Майката на Коста работеше в Кипър и им помагаше с пари и дрешки. В семейството на Деяна имаше проблеми. Тя самата не искаше да живее при родителите си или пък майка й да се грижи за детето. Доколкото знам баща й е бивш военен и има проблеми с алкохола, брат и също както и с наркотиците. Когато стана трагедията се събраха доста пари за детето от близки и познати, всеки искаше да помогне - познайте къде са парите - вуйчото на детето ги е уползотворил незнайно за какво. Така че проблемът е много по дълбок. Много жалко и за двете семейства. Определено детето за сега ще бъде по - добре при баба си по бащина линия - много добра и спокойна жена, но трагедията ще настъпи, когато то порастне и започне да задава въпроси

# 79
  Какъв нещастен случай бе, ти шегуваш ли се. Тоя е криминално проявен осъждан побойник и я е смазал до смърт от бой. "Стана трагедията"...

Това ако е нормално българско семейство, да ти имам критериите.

Съдебното решение е непонятно за нормалното човешко мислене. Очевидно от юридическа гледна точка има обяснение, и дано не остане постоянно.  Изглежда напълно античовешко да върнеш  малко дете да живее на мястото, на което пред очите му баща му е пречукал майка му.

По другия въпрос от темата - има ли вина майка, възпитала криминално проявен агресивен бияч, няма да взема отношение, понеже не знам.

Последна редакция: пн, 11 авг 2014, 16:07 от Iris04

# 80
Всеки си има мнение. Казах каквото знам. Относно деянието вече споменах, че нищо не може да оправдае подобно нещо. Има много други начини. Коста вече си понася наказанието и за в бъдеще също - ще остане в затвора години наред. И Деяна си имаше своите кусури, никой не е идеален. Раждането на детето обаче я промени - поне приключи с амфетамините. Грижеше се повече от идеално за детето. Бог да я прости Sad

# 81
  • София
Ти затова ли се регистрира - да ни уведомиш за амфетамините?

# 82
  • София
Iris04,
Наистина не знам от къде такава агресия по въпроса. Сякаш си лично засегната. Съжалявам ако е така. Аз се опитвам да гледам на нещата отстрани, като това не ми пречи да съчувствам на детето, защото смятам, че то е най-потърпевшо в случая.
Никъде в темата не видях информация, че бащата е криминално проявен, че и осъждан. Така се разнасят слухове. И преди да настръхнеш и да реагираш бурно искам да ти кажа, че след сексуалните престъпления /изнасилване, блудство и т.н./ за мен няма по-нетърпимо от насилието над жена, независимо от резултата.
Но тук става въпрос за това, че детето ще живее при баба си по бащина линия и това беше основата за спора. Никой не твърди, че бащата не е убиец или, че не заслужава да "изгние" в затвора. Просто когато човек дава квалификации, трябва да борави с факти и доказателства /професията ме е научила на това/ . Поради мнението ми, в тази насока, авторката на на темата смени заглавието й, защото в предишния му вариант звучеше меко казано обидно и клеветящо.

# 83
[ Просто когато човек дава квалификации, трябва да борави с факти и доказателства /професията ме е научила на това/ .

Криминално проявен не е квалификация. Щом обичаш да боравиш с факти, провери. Полицията е съобщила за криминалните му прояви и за какво е осъждан.

Виждам, че социалните служби на Красно село ще обжалват съдебното решение, надявам се да имат успех. Съдбата на това дете и без друго е достатъчно жестока.

# 84
Някой има ли представа какво решение е постановила втора инстанция и какво става с детето?

# 85
Горкото дете, само това мога да кажа.
Обстоятелствата около убийството не ми станаха ясни, за да съдя за другото.

Наскоро срещнах дете, което расте без баща. Близките на майката му бяха внушили, че баща му го е 'наказал'. Много тъжно ми стана за детето. Никое дете не заслужава да го отглеждаш в огорчение, омраза и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт