Абсурди и куриози за България по филмите

• 27 938
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Гледах един американски исторически филм.И там Орфей беше негър #Crazy и имаше няколко реплики на чист български.
Гледала съм и един немски научнопопулярен филм в който бяха снимали много красиви кътчета от България и през цялото време обясняваха колко е невероятна природата ни.Останах много приятно изненадана.Филмът беше страхотен,много се бяха постарали хората.

Да не бил филмът " Orfeu Negro"?
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A7%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1% … D1%84%D0%B5%D0%B9

Той не е американски и не е исторически, но верно, че Орфей там е негър.

# 76
Аз мисля, че става въпрос за "Язон и аргонавтите" на Холмарк и този Орфей:
Скрит текст:

# 77
  • София
аз също съм гледала Язон...предполагам, че за там се говори.
Те се чувстват длъжни да набутат някой афроамериканец, пък къде най-удобно...Орфей  Laughing

# 78
Аз се сещам за един пак испански филм , превеждаше се нещо от сортна на "Българският любовник", и там българите са представени като крадливи и жадни за пари същества, които не са способни да обичат ....

# 79
В Туин Пийкс, бащата на Орди и каза, че ще я прати в манастир в България  Joy

# 80
  • София
Тази "блестяща" продукция ми попадна наскоро - Mechanic: Resurrection  Laughing Основно в България е сниман. Само прецъках някакви кадри, защото беше потресаващо малоумен като сценарий, но беше много впечатляващо как Джейсън Стейтъм успя от Бузлуджа да отстреля някакъв на Марината в Свети Влас (и двете се намираха уж във Варна)  Laughing

"Вампирските дневници" сте ги обсъждали. Сериалът е доста тийн, но мен ми бяха много мили сцените на български и само заради тях изгледах 1 и 2 сезон. Самата актриса Нина Добрев има и няколко много мили интервюта, в които говори на чист български. В едното беше в някакво американско толк шоу и момиче от публиката я попита нещо, казвайки, че също е от България, а Нина отговори: "Ами нека си говорим на български тогава".

# 81
  • Най-красивата страна
Аз мисля, че става въпрос за "Язон и аргонавтите" на Холмарк и този Орфей:
Скрит текст:
Да,този е филма.

# 82
Не помня филма. Героя спомена нещо за българи по европейски бански (от онези тип слип) и потръпна от погнуса  Crazy

Не ми хареса как в Непобедимите 2 бяха облекли българите по модата от преди 120 години.

Не е филм но в една игра (Battlefield 1) единия саундтрак беше Зайди зайди. Нищо че македонците се опитват да си я присвоят Grinning

А това ще го оставя без коментар.

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 10:27 от Edden

# 83
Сериалът, за който ви говорих, се казва 19-2. Много е интересен и ви го препоръчвам.

# 84
Много готина тема. Изобщо, мило и драго се дава българите да се изкарат най-долното, необразовано, пропаднало племе на света. Друг е въпросът защо качеството на материала ни падна толкова много, но това си е висш пилотаж - съсипваш държава, унищожаваш й историческата памет, промиваш кръвта, махаш вярата, заличават културата и после се присмиваш в публичното пространство.

Последното нещо, което ме потресе с безочливата си наглост е третата част на филма The Purge: Election Night. Видиш ли, добрите американци, които имат един ден в годината да безчинстват безнаказано са размислили и не харесват тази практика, но сега, о чудо, прииждат 'туристи' специално за този един ден да колят и убиват американци. И в една детайлна сцена от филма една тълпа от такива туристи говорят на чист български и руски. Добре бееее, разбрахме. Визовият режим за българските граждани с Америка е един от най-сткриктните, масово се дават откази, разполагат си иначе военни бази където им свърне на наша територия, както и министри с "американско самосъзнание" и се изживяват като хазяи, но, ти да видиш, за да ходят да убиват американци - на българите изведнъж почнали да им дават визи. Мнооого реалистично, няма що  Rolling Eyes

Другото, което ме дразни е редовното натъртване по ББС когато се говори за България, като за страна "в един блок с Албания и Косово" като за 'най-младите държави на Балканите'. Просто ум да ти зайде.

# 85
В Подли камериерки. Двама си говорят и единия казва: "Знаеш ли колко трудно се намират секси камериерки. Тая безформена маса е българка. Спечелила е бронзов медал в хвърлане на гюле за България. Сега изяжда всичко наоколо."

Жената на всичкото отгоре я бяха кръстили Олга  hahaha

В White collar бяха заловили някакъв престъпник при което се чуха репликите "Отказва да говори на друг език освен на български"

Последна редакция: ср, 08 фев 2017, 11:03 от Edden

# 86
в Господари на ефира са дали кадри от White Collar и от Подли Камериерки май.

утайки сме, к'во да правим.

словаците к'во да кажат за Eurotrip.

руснаци и некви други поне като корави престъпници ги представят. донякъде липсва насмешката / абсурда.
ето в The Wire на човека всички му викаха Борис. беше култов лаф хаха (не говорим за българин).

# 87
  • Най-красивата страна

Другото, което ме дразни е редовното натъртване по ББС когато се говори за България, като за страна "в един блок с Албания и Косово" като за 'най-младите държави на Балканите'. Просто ум да ти зайде.
[/quote]

Невежество и простотия.
Нито България е млада държава,нито Албания.... Hug

# 88

Не е филм но в една игра (Battlefield 1) единия саундтрак беше Зайди зайди. Нищо че македонците се опитват да си я присвоят Grinning

"Зайди, зайди, ясно слънце" е основният мотив и в една от песните към саундтрака на блокбъстъра "300". https://www.youtube.com/watch?v=U6eGgolQGjU

# 89
  • постоянно
Това е Great Uncle Bulgaria от Wombles - 1973 ?

Друга Английска класика    "Chitty Chitty Bang Bang " -1968  Пращат децата на заточение във Vulgaria.

"The name Vulgaria is possibly a parody of the real life country Bulgaria, a country in eastern Europe. Similar to the fictional Vulgaria, Bulgaria is a mountainous country and has a coast."

Общи условия

Активация на акаунт