Сватба като във филма "Време разделно"

• 15 085
  • 158
  •   1
Отговори
Рекорд за най-дългата сватбена трапеза на Балканския полуостров бе поставен в Разград.
Тя бе подредена специално за сватбата на двамата младоженци Виктория и Денислав от Силистра, които се врекоха във вярност, пресъздавайки сватбата на Манол и Елица от филма „Време разделно".

Във възстановката се включиха над 1000 души, облечени в народни носии, които бяха насядали на пет трапези, разположени върху традиционни български черги. Общата им дължина е 441,60 метра, а за гостите бяха приготвени 12 печени агнета, 300 погачи, 200 кг сирене, седем казана с боб по хайдушки и около половин тон вино.

След гражданския брак, сключен на сцената пред хилядите гости на събора, брачният съюз бе благословен от отец Иван от Нови хан.

Сватбеното тържество бе озвучено от 52 медни чана и седем каба гайди.

Сватбата бе част от програмата на третото издание на националния фолклорен събор "Лудогорие".

Да са живи и здрави младоженците и нека Любовта, Вярата, Приятелството и Уважението бъдат техните най-верни спътници в брачния им път. Горчиво!  Grinning

# 1
Еха.
Сега разбирам как са канили по толкова хора едно време, като няма петстепенно меню и торта по 6лв парчето на гост   Mr. Green

# 2
Чудесен празник.
Пожелавам дълъг и щастлив семеен живот на семейството.

# 3
  • София
Младоженците да са живи и здрави.
Самата сватба със зрителите отстрани няма да коментирам.

# 4
  • bad@ss
Гледах ги вчера по новините.
Напълниха ми душата.
Носиите  Heart Eyes
Живи и здрави да са Simple Smile

# 5
  • В градината...
Вчера не ми остана време да отида да видя, но мои познати бяха там - нещо уникално е било!

# 6
  • Galaxy 13197853088
Интересно, ама не им ли е било малко горещичко?

# 7
  • sf
Хм, странно ми се струва, да не кажа друга сума. Но съдя по себе си, аз не бих го направила.
Пък и съм темерут, въобще не ме влечат такива историческо-фолклорни дейности  Rolling Eyes

# 8
  • В градината...
Да, доста горещо е било.

# 9
Фолклорните традиции и техните възстановки не са за всеки. Трябва човек да чувства нещата по специален начин, за да се присъедини към подобно изживяване и да му се наслади максимално. Била съм на фестивала в Жеравна, на надсвирвания в Гела, на надпявания и кукерски прегледи къде ли не. За мен това са много интересни преживявания, които ми носят много приятни емоции.

Разгледах доста снимки (наш приятел фотограф е бил там и е заснел уникални кадри), естествено, че има и доста "кибици", но мигар в реалния живот ги няма?
Уважавам решението на младото семейство, и искам да уточня, че за разлика от цялото безумно подражателство с изнесени ритуали, торти, жартиери, шаферки и т.н. и т.н., битова сватба няма как да направиш "подражателно" - трябва да ти идва дълбоко отвътре, и да имаш съответната подкрепа от роднини и приятели.

Да са живи и здрави младите  Peace

# 10
Младоженците да са живи и здрави.
Самата сватба със зрителите отстрани няма да коментирам.
Подкрепям.  bouquet

# 11
  • BG
Изглежда страхотно!  Peace

Че и преди седмица бях на сватба и вече ми се гади от това първо да се рита менчето и свекървата да захранва, а после младоженецът да се завира под полата на булката да гризе жартиери, а сетне тя да мята букетчета...

# 12
  • out of space
Единственото, което ме дразни е, че идеята е копирана и прекопирана от приятели.

# 13
  • София
Аз друго се замислих. Ако някой вземе, че ме покани на такава сватба... Дано да е от страна на мъжа ми, защото няма да отида.  Mr. Green Няма начин да се напъхам в носия, също така подобна поза на сядане ми е безкрайно неудобна.
Също така повечето от тези 1000 души гости са били просто статисти. Това ми е отвратително.
(И да не ме заклеймите като хейтър на традициите - след 3 седмици ми е скромната сватба в Родопите. И съм извикала гайдарка на мъжа ми да му свири.  Wink)

# 14
  • out of space

(И да не ме заклеймите като хейтър на традициите - след 3 седмици ми е скромната сватба в Родопите. И съм извикала гайдарка на мъжа ми да му свири.  Wink)

Ехаааа! Ще се самопоканя  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт