Честит ПЪРВИ рожден ден, ЮЛСКИ бебета 2013 - тема 23

• 27 683
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
Глупи не съм видяла във ФБ, но чакаме снимки от кръщенето. Честито ти християнче. Нашето е във вторник, обаче врачанските гости, снощи ми казаха, че идват днес  Shocked цял ден, чистя, готвя, гладя, мия чинии и им готвя.  ooooh! А ММ е на работа днес, та ще си ги посрещам сама, от що да не останат гладни, забравих детето, та още няма за него ни СЗ, ни вечеря ooooh! тепърва ще правя нещо и за нея. Утре вечер идват и останалите гости, абе луда работа, голяма организация правим, та ще видим какво ще забравим  Rolling Eyes
Весе с бебешки прах пера, и смятам още дълго да е така, за да нямам излишни главоболия. И дрешките отделно и ги пускам 2 пъти в седмицата. Нещо не мога да си представя, че нейните тениски, ще ги омешам с нашите гащи и на тате с чорапите  Sick
Близначе аз пък имам чувството, че само човек, който е нямал никаква помощ и ревливо бебе, може да разбере за какво става въпрос. Аз също съм водила Вики навсякъде с мен, само че не и в градски транспорт, само пешачката с количката.
Джине ако излизаш без него в чужбина с децата, трябва да имаш пълномощно. Че даже на летището и копие от акт за раждане искат и оригинал за сравнение.
Данче честито християнче и на теб, а за проблемите не се ядосвай, няма смисъл. Щом си ги знаеш, надали си очаквала нещо друго.  Hug
Ставам да варя елда на Вики, ще ви видя най-вероятно в сряда, когато надявам се, всички са си отишли  ooooh!

# 676
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 wavey
Данче,Глупи честити християнчета.Иииии нали знаете снимков материал задължително  Mr. Green
Джине трябва ти да нотариално заверено пълномощно и това го искат до 18 годишна възраст на децата.
Мисти как до сряда бе нали във вторник Вики има РД трябва да черпиш  Mr. Green.Весело да си изкарате и не се ядосвай. Hug
Весе аз все още си пера с бебешки прах и омекотител,но просто така си свикнах  Rolling Eyes.
Аз тези дни съм изпаднала в тих ужас.Нали ще ходим към Несебър началото на септември,но там няма нищичко ooooh!.И сега съм започнала с едни покупкиииииии леле да не ви казвам колко неща трябват.Като за начало започнах с нещата за детето и списъка ми е много дълъг.Но предпочитам там да си има всичко,а не всеки път да мъкнем.После започвам с прибори,и тем подобни.А как ще сместим всичкия този багаж идея си нямам. ooooh!,нооооо аз пазарувам  Mr. Green.

# 677
Миисти ,как така чак в сряда бе ,я не се скатавай Simple Smile
Дано да мине леко с гостите,нали все пак ще дойдат.
Джеине,сърдят се ,мръщят се ...дребнави са ,какво да ти кажа.На мен примерно ,не ми пука дали ми е голяма пържолата и дали у нас нямаше да си я направя по-голяма ,по-вкусна ,за по - малко пари.Аз ли не съм в ред ....не знам.Това обаче е всеки път.Свекито ,като отидем да празнуваме нещо,сяда на стола и седи като мумия  Laughing Така явно показва пренебрежителното си отношения към събитието.Не искА да се снима с детето.Е,това не го разбирам съвсем...Пък с какво тоалетче се беше барнала,малиииии ooooh! За целия празник с мен размени 2 думи,явно съм главната виновница за разхищаването на средствата на синчето й.Беше си поканила гости ,цели 5 човека ,дума не казах.Посрещнах си ,настаних ги ,говорих с тях.А тя с мен не поиска.Е,защо така ми кажете...
Пред църквата обикаляше като муха без глава и притеснено ме питаше дали е станала хубава питата.Похвалих я ,че изглежда чудесно ,да всички чуха ,след 5 минути пак "ооох,дали е станала питата ooooh!"Не ги разбирам аз тези намръщени физиономии,празник е все пак ! Защо хората от село ,като излязат от обичайната си ниша и стават такива дървета?Да не си помислите ,че съм ги водила на изискан ресторант с платнени салфетки и бели покривки Tired TiredКвартално кръчме,много приятно ,с навес и градинка ,люлки.....Другите се държаха адекватно ,въпреки ,че са от село (кумата й,която е баба на 70 г се забавлява повече жената Crazy) Мисля и премислям да не би аз пак да греша ,но не намирам причина ,която да те оправдае да не искаш да се снимаш с внучето,нито да го гушнеш в рамкките на 3 часа  Tired

# 678
  • София
Данче, Глупи честити ви християнчета!   Hug  bouquet

Джине, скоро се сещах точно за случая със Снежка при раждането на Марина.
Не ги разбирам тези хора, ето и на Данчето свекърите, вместо да се усмихнат да се радват на децата те развалят и на другите настроението.
Май като остареят и полудяват, хем бабите ми не бяха такива. Майка ми обаче надминава всичките. Mr. Green

Спирам тогава с този бебешки прах. Аз си карах по инерция. Сутринта се усетих,че май съм се престарала вече с него, защото ми свърши.

# 679
Честит рожден ден на Анна и Симона! Да са живи и здрави, палави и безгрижни   bigdance2

Аз пера с течен препарат, някакъв вносен, уж био всички дрехи. Но пускам отделно нашите и на децата, просто защото техните дрехи винаги се събират за по една пералня на ден.

Бемол,
Скрит текст:
нашата Румба е 521. Откато сме се прибрали не се е спирала  Laughing

Честити християнчета на Глупи и Данчето!

Ани, не ми се мисли с какво си се захванала. Не ти завиждам изобщо  Hug

Последна редакция: нд, 27 юли 2014, 19:53 от Дейзи-

# 680
  • varna
Честито на рождениците  bouquet Да растат здрави и щастливи!
Честити християнчета също. При нас последно ще е на 8-ми, св. Емилиян, че на 15-ти ставало лудница и естествено, както очаквах, се почна голямото щуране - златни кръстове, дрехи, нам-си кво. Дано поне самото нещо мине гладко, че като нищо ще избухна, ако попа е като на Данчето.

# 681
Е нали във вторник сутринта сме на кръщене, после на сбирка, та ако намеря време около съня на Вики, ще намина  Hug
А гостите врачански, дойдоха току - що, настаняват се в съседният апартамент и ги чакам у нас. Дошли да видят внучката, която спи, и която утре ще водим за гъз път да види на едно село, да вземем ярето. Обаче какво да направя, като предвидих гостите за утре следобяд ooooh!
И да слушате другарката докато ме няма  Laughing

# 682
  • Бургас
Ох с тия кръщенета... Гледам комплектите за кръщене 120лв, тия хора луди ли са? За хавлията ми искаха 35+25 за бродерия че името било дълго и това е отделно от тия 120лв за другите джунджурии. Та накупила съм материали и утре ще ги майсторя сама...

# 683
Момичета, за пътуване в чужбина с децата, трябва ли ми пълномощно от мм /имаме брак/?

Да. Трябва. Това, което е писала и Мисти - даваш копие и оригинал, връщат ти оригинала. Аз бях направила и едно на английски, в случай, че на европейско летище попитат. Нотариално заверено трябва да е. Акт за раждане служи да се докаже, че ти си майката (там ти е името). При нас копие свърши работа (бяхме 2-та), когато бях сама не са ми искали.

Честити християнчета на Глупи и Данчето.

# 684
  • Перник
Добро утро  Hug
Честити християнчета на Данчето и Глупи
ЧРД на Анна и Симона на патерици  newsm59 Да растат здрави и много щастливи.

# 685
  • София
Благодаря за отговорите. То става дума за ходене до Гърция с кола и реших, че щом е в ЕС, може и да пропуснем тази процедура.... Ходили сме с Бранка, но винаги сме били тримата /винаги носим акта за раждане, защото сме с различни фамилии/.
Хера, а тм няма ли да се усети покрай това щуране? Thinking

# 686
И нашият поп беше като на Данчето.Всички бяхме изключително възмутени от арогантното му поведение,а фотографът ми каза,че искрено съжалил,че не съм била поръчала камера,че да го запише,защото нищо не можело да спре да го пусне в господарите.Цялата работа беше,защото ни бяха объркали часа.На нас ни дали визитка с час-12,а в тяхната книга записали 11.Всички отиваме в 12 и секретарят на църквата ни казва,че попът си е заминал,че сме закъснели,къде сме били до сега и всякакви такива,с един тон като ,че ли не знам какво сме направили.Когато звъннаха на попа да се върне,аз и мм се върнахме до вкъщи за акта за раждане,че го бяхме забравили.Отивайки в църквата,заварих всичките си гости стресирани,строени като ученици и с отворени уста от възмущение.Обясниха ми,че слизайки от колата си,попът се разкрещял като овчар по стадото си,обиждал ни и т.н.Имах късмет да не съм там,защото ако бях със сигурност нямаше да си замълча,а така само бих развалила настроението си.Арогантното му поведение продължи почти през цялото време на церемонията,а след нея почти ни изгони.10 пъти каза "по-бързо","по-бързо","ей там да платите","снимайте се отвън-затварям"...Реших да си трайкам,защото щях жестоко да се скарам с него,да си разваля настроението,а тепърва ни предстоеше веселата част,а той щеше да отиде и да си пие ракията,прибрал 50лв в джоба си.Ениуей,мина и това.

Честити християнчета на Глупи и Данчето!Живи и здрави да са!

# 687
  • София
Като стана дума за попове, не мога да не ви припомня:
Скрит текст:
Цитат
Бях на погребение, имаше 3ма попа. Докато единият поп казваше молитва, на другият му звънна телефона /мелодията беше песен на Весна Змиянац/.Докато пуснат ковчега в гроба, Весна Змиянац пя 3 пъти и чак на третото позвъняване онзи се усети и каза "после ще звънна, на работа съм" и всичко това на фона на гробната /буквален и преносен смисъл/ тишина
Да не говорим, че в София цената на 15минутно опело е 100лв+ 30лв наем на църквата.....

# 688
# 689
  • varna
Ето точно заради такива изпълнения бях против това кръщене "за здраве". Че ако беше за здраве, щяха без пари да го правят, а не да си ги прибират по джобовете. Таз църква нашата е... абе думи нямам.
Джине, ММ е на работа цял ден, ни ще види, ни ще чуе, освен ако аз не се изнервя твърде много и не избухна.

Общи условия

Активация на акаунт