Честит ПЪРВИ рожден ден, ЮЛСКИ бебета 2013 - тема 23

• 27 679
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • Бургас
точно това говорих и аз на ММ ония ден.....какви са тия такси за кръщене, ако нямаш пари и не може да си го позволиш не може ли да се кръстиш???

# 691
  • София
Ако нямаш пари, излиза, че не може да си християнин. Нали така?
 Срам ме хваща вече от цялата ни абсурдна държава. И поповете не са вече попове и църквата ни е комерсиална.

# 692
Кръщенето за пари, с различни такси в различните църкви...църковен брак-направо ти смъкват кожата. Най-тъпо ми беше, когато търсих църква за църковният ни брак и един поп със златни часовник и ланец ми обясняваше, че при тях било скъпо, защото правели ремонт....
Аз банда днес получих нервна криза, просто не ми издържаха нервичките. Хормоните със сигурност си оказаха влияние. Не беше виновно детето, то милото се гушкаше в мене както никога. Много ми е гузно сега, че пред него стана така, но просто не издържах. Мина за няколко минути и сега лежа с болки. Направо не знам какво ми стана, но беше неприятно. Не съм ревала много, просто ми изтръпнаха ръцете, пищяха ми ушите и треперех цялата. Майка ми като ме видя се изплаши, накрая ми се скара защото съм й обяснила, че е от нерви...което ме разстрои още повече. Сега сигурно ще помислите, че съм лигла, каквото в тази ситуация си мисшя и аз, но явно то се е събирало и накрая изкипя. Сега съм ... Ми никак не съм. На някоя от вас да се е случвало подобно нещо? Сигурно изперквам, но то няма вече как.

# 693
  • София
Жалина, от какво е провокирана тази криза? Взе ли окончателно решение дали ще пътувате?
Карай по- спокойно, мисли си за хубави работи, недей да се натоварваш.
Днес водих Марина на изследвания- кръв и улина. С урината голям зор- след два провалени опита с колектор, накрая свърши работа на гърнето, което бе старателно измито и подсушено преди това, но все пак не мисля, че бе идеалния вариант. Резултатите са перфектни.

# 694
  • София
Случвало ми се е, не си единствена. Понякога има дни в които и на мен не ми издържат нервите, то се насъбира едно, второ, трето и при следващото макар и малко нещо да е се изпускаш. За сега не съм си позволявала да избухна пред Лазар, но пред брат му се случва често, но той пък и ме предизвиква. Не се обвинявай Жалина, на теб ти е доста по-тежко в твоето положение. Дишай, пийни една водичка, седни брой до 100 и ще ти премине.
Кога ти беше термина?

# 695
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И аз трябва да взема урина на Маги тази седмица, но като се сетя, че на 6м. не дадох, защото не успях да си открадна с колектора, май и аз ще прибегна до гърнето.

Преди малко, братовчедка ми и бъдеща кръстница на Маги, дойде да премерим рокличката, която й е взела за кръщенето. Страхотна е, цвят шампанско, разкошотия малка  Simple Smile Вече нямам търпение да дойде събота  Heart Eyes

# 696
Кате,обожавам този цвят Heart Eyes Особено на рокли.Изглеждат толкова стилно..Поздравления за кръстницата ти!

Хера,а да питам нещо сега,че мен си ме човърка,нали знаеш Laughing?Щом като за тм няма да е кой знае каква драма,ако разбере,че сте кръстили детето,защо просто не му кажеш,че си решила да го направиш?В смисъл.. дори и да се скарате,поне ще си казала истината и няма да се налага да криеш такова нещо от него.Аз бих предпочела един скандал,че и два-три бих издържала,но не бих понесла на крехките плещи на съвестта си такъв товар.Тайната е тежък багаж.

# 697
Аз съм на друга вълна, извинете! КТБ нали не дава парите и това е на път да се превърне в сериозна семейна драма у нас. Мен не ме притеснява, че Юлия ще получи със закъснение пари за подарък. За племенника ми е смешно, че ще трябва да си чака лаптопа няколко месеца, но сега нямало пари и за надгробен паметник за сестра ми. Трябвало да се сложи преди да се навърши година. За мен не е проблем да се изчака до пролетта, но за родителите ми това се оказа гигантска драма. В състояние са да получат инфаркт и инсулт едновременно и да умрат, ако няма паметник до октомври... Харесали са паметник за около 3- 4 хил. лв. Аз пък съм потресена от модела, към който се насочват. За мен това е върха на кича и селяндурщината, но това не съм им го казала и няма да им го казвам. Явно така го чувстват, такива са им разбиранията и нуждите. Мислех ако ме попитат само тогава да им кажа, но сега май мисля дори в такъв случай да не им казвам. Като гледам каква драма е кога точно ще се направи паметника, не искам да си помислям как ще приемат мнението ми...

# 698
  • София
Явно по-възрастните хора наистина са с такива разбирания. Дали ще има паметник през октомври или след февруари е едно и също, но...
Кате, казаха ми някакъв "номер" да се нагрява коремчето със сешоар. Аз не съм пробвала.

# 699
  • varna
Подаръче, след е доста по-лесно от преди. После и да разбере, няма да има драма, ама виж преди ще е голям зор.
Пине, много е кофти така. Знам какво е, защото чичо като почина, баба ми взе да се тръшка за някакви ултра скъпарски работи и то веднага, видиш ли, щото чедото и си отишло. А другото и чедо, баща ми, него дали му е добре, хич и не се сети...
Абе вашите бебоци, опа вече дечица, колко пъти акат. Ема от поне седмица си върши голямата работа само сутрин и край. А преди и следобед си сядаше на гърнето без проблем. И освен това има две по-големи пъпчици на госпожицата и не знам сега какво да ги правя, имат връхчета newsm78

# 700
  • София
Хера, тези пъпчици може да са от спарване от памперса, Е. имаше такива, които сега са станали на ранички, а може и да е нещо гъбично - ако може да се шматка по голо дупе ще й минат бързо. Иначе при нас помага едно кремче - Певизон, изписа ми го дерматоложката, но има някакъв кортикостероид вътре. Иначе ми акат по 3-4 пъти дневно. Ама то, нали знаеш: "много яде, много с*ре".  Mr. Green

Хич не понасям църквата като институция, за мен това е поредното извращение и криворазбран идеал, превърнат в машина за пари. Ако мога да я избегна изцяло, ще е супер. Аз не вярвам в това, че детето ми трябва да е покръстено, за да го пазят ангелите или да отиде в рая.

Исках да ви пусна един линк към предаването на Гала, в което говорят за консумацията на пшеница: https://www.youtube.com/watch?v=4gsdLMnxfSk В тази връзка, някой може ли да ми даде рецепта или начин на приготвяне на закуски с елда, просо или друга алтернатива? Благодаря!

Е. беше болна за един ден - буквално от никъде се появи някаква гадна задна хрема, не се маха дори с Бейбивака. Имаше 37,2, но с Виброцил се оправи за 24 часа.

# 701
И аз ненавиждам БПЦ. Тя е виновна за безверието на българския народ. Всичко, което пишете за поповете само затвърждава мнението ми. За мен църковният брак е една голяма комедия. Кръщене ще правим, защото ММ настоява, но като знам какви ще са писъци, изобщо не бързам. Пък и честно казано, гнус ме е от църковната посуда и от на дядо поп ръчичките. В преносен смисъл - също.

Не разбирам и историята с паметниците. Разбира се, трябва да се сложи нещо, да е спретнато, цветя да има, но да се хвърлят пари и да се равняваме по комшийските гробове, това не го приемам. Както приживе сме си мерили колите, сега пък гробовете. Това е ужасно!

Хера, и аз си мисля, че поемаш голям товар, именно защото става дума за ритуал, свързан с въвеждане във вярата. Ама все пак намерията ти са добри...

Дейзи,
Скрит текст:
благодаря, че не си забравила. Изиграй една румба и заради мен, че аз сега пускам виялката.

Мъхче, с тази пшеница още съм на кантар. Отдавна не гледам Гала, а едно време следях стриктно мозъчните промивки на докторката, та се усещам доста невежа, но все си мисля, че откак свят светува човечеството е набивало пшеница и е просъществувало общо-взето. Едва ли това е ключът към безсмъртието.

Все пак, за да не остана назад от световните тенденции, купих био-елда и я сварих според инструкциите на пакета - 1 ч. в 3 ч. вода за 20-30 мин, замразих 2/3 в купички, после размразявам и слагам в манджа или в КМ, все едно вместо кус-кус. Проблемът идва обаче с остатъците. Колкото и да съм био-мио, аз това не го вкусвам. Уличните котки също не го ядат. С кучета не се занимавам.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 18:02 от Bemol

# 702
  • София
Bemol, не гледам Гала, една приятелка ми прати линка, защото знае, че ще се заинтересувам. Докторицата точно тва обяснява в началото, че сегашната пшеница е силно генно модифицирана и няма нищо общо с тази, която са яли едно време хората. То номера не е да просъществуваш все някак и да го креташ едва-едва. Нали напоследък обнародваха инфото, че човекът теоретично можел да живее до 165 години, ако живее и се храни правилно. Не че съм се засилила към безсмъртието, но ми се ще последните 30 год от живота ми да не ти се обаждам всеки ден да ти се оплаквам как ме въртят коленете, пък магнитните наколенки не помагат.  

Джалинка, само спокойно - аз съм имала панически пристъпи - важно е да се наспиваш, да ядеш питателна и здравословна храна и да си почиваш. А също и да осъзнаваш, че нищо страшно не се случва, а всичко е в главата ти.

# 703
Изобщо не знам какво стана - чашата преля и блокирах. Наспах се следобяд, помолих майка да гледа Еми и излязих с приятелки, надявам се никога повече това да не се повтаря, защото малко се стреснах....
Хера пускай я по голо дупе и ще отминат. Сигурно се е спарила с тия памперси в жегата.
Мен ми е малко .... Като се каже здравословен живот. Какво е това я нашите услояия. И малко ме хваща страх като се помисля, че нашите малки деца няма да живеят в един по-добър свят(или поне не виждам такава перспектива)  може пък ъе да го променят, да са по-добри от нас, по-осъзнати, по-висши създания....

# 704
С голямо закъснение,но нямах нет , а и бяхме по морето...та,много благодаря за поздравите за рождения ден на Мартин...стана ми много мило,че го споменахте,въпреки че не пиша...
Честити да са всички рожденици на групата!Здрави ,умни,красиви и щастливи деца да са...

Общи условия

Активация на акаунт