Настоящи третокласници Тема 4 - Успех в Трети клас!

• 62 056
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
А какво е Envision?

# 451
  • ПАЗАРДЖИК
http://www.nimero.com/info
За моето мнение е твърде рано. Децата са все още в еуфория. Много им е интересно и вниманието им се задържа по-дълго. Участват и в преподаването на урока. Имаха първия си тест по ЧО и има прекрасни резултати. Аз лично съм безкрайно благодарна на училището и класната, които непрекъснато търсят начин да провокират интереса, защото днешните деца не са като нас и имат различни интереси.

# 452
  • София
http://www.nimero.com/info
За моето мнение е твърде рано. Децата са все още в еуфория. Много им е интересно и вниманието им се задържа по-дълго. Участват и в преподаването на урока. Имаха първия си тест по ЧО и има прекрасни резултати. Аз лично съм безкрайно благодарна на училището и класната, които непрекъснато търсят начин да провокират интереса, защото днешните деца не са като нас и имат различни интереси.
Нашите позлват продуктите още от Подготвителната група. Децата са доволни по принцип. Интересно и различно е.

Да питам  - някой д апозлва ламинирано (гланцирано) помагало по английски на Smarty? Линк от къде мога да го купя? Госпожата им подари в края на Втори клас и сега ги позлват, но нашето е загубено.... newsm78

# 453
  • Габрово
Момичета, интересува ме какъв е пропускателният режим в училищата на децата ви. Може ли всеки родител свободно да влезе и да се среща с децата, било свои или чужди и дали тази комуникация се контролира от класните?
Оказа се, че в нашето училище всеки може да влезе и да се саморазправя с децата без проблем и то пред погледа на класната. Все си мислех, че какъвто и проблем да има между децата или между децата и външни хора учителят трябва да е посредник.
Вчера синът ми беше ритнат и с издърпано ухо от баща на своя съученичка и то съвсем неоснователно. Бащата нахълтал да търси момчето, което биело дъщеря му и налетял на моя син, и директно го подхванал. Моят докато успее да обясни и случката станала, пред безучастния поглед на класната. След разяснения от страна на момичето действителният виновник си получил конското и тупване по главата /пак без намесата на класната/, а синът ми - извинението от бащата.
След цялата патардия не последвал разговор на класната с децата, какво се е случило и как всъщност трябва да става решаването на даден проблем.
Синът ми получил едно "Това да ти е обица на ухото." от класната  ooooh!. Той е палав и далеч не е любимец на въпросната госпожа.
Не ги виждам аз така нещата.

# 454
ivap  Rolling Eyes говори с директорката, не може така  Peace
В нашето училище винаги е имало портиер, но до миналата година родителите можеха да влизат до класната стая, непознати не са пускали вътре. От тази година имаме нова директорка, която стои сутрин на входа и освен това сложиха табела на входа "Забранено влизането на родители и външни лица".

# 455
ivap, описаната от теб случка е повече от възмутителна. Лично аз не бих допуснала някой да се саморазправя с детето ми, дори и то да е виновно, пък още повече, ако няма вина. За неадекватната реакция на класната нямам думи.  ooooh!

Ние сме в частно училище и там контролът на достъп е перфектен. Но от приятелите ми, чиито деца са в ДУ знам, че също има охрана и не може всеки да влиза при децата, та какво остава да им налита ...  Shocked

# 456

Вчера синът ми беше ритнат и с издърпано ухо от баща на своя съученичка и то съвсем неоснователно. Бащата нахълтал да търси момчето, което биело дъщеря му и налетял на моя син, и директно го подхванал. Моят докато успее да обясни и случката станала, пред безучастния поглед на класната. След разяснения от страна на момичето действителният виновник си получил конското и тупване по главата /пак без намесата на класната/, а синът ми - извинението от бащата.
След цялата патардия не последвал разговор на класната с децата, какво се е случило и как всъщност трябва да става решаването на даден проблем.
Синът ми получил едно "Това да ти е обица на ухото." от класната  ooooh!. Той е палав и далеч не е любимец на въпросната госпожа.

Незабавно оплакване в РИО!
Това е абсолютно недопустимо, възможно е класната да се е изплашила от побойника, но не е следвало да допуска това.
 Оплакване в съответното полицейско управление за поведението на бащата, най-малкото ще получи предупреждение .Подчертаното  относно поведението на бащата говори за хулигански действия, за които се носи и наказателна отговорност.

# 457
  • София
ivap, оплакване до Директора и до РИО и от родителя и от класната, поведението на този родител е подсъдно, а за класната на детето ти нямам думи  Confused

# 458
  • Варна
В нашето училище родители могат да влизат след като се запишат в някакъв тефтер даннитете им от ЛК ,в колко часа, при кого, къде и т.н.

ivap това, което описваш си е чиста саморазправа според мен. Peace Ти говори ли с класната, тя как представи ,,случката''?  Много странно поведение от нейна страна. newsm78 Не мога да допусна как възпитава в ненасилие, упражнявайки такова? newsm78 Аз бих говорила първо с нея, после с директор и нагоре, ако има нужда... Hug

# 459
  • Бургас
При нас зависи кой "пазач" е на смяна.Родителите си обикалят по етажите.Иначе и ние си имаме табела,че е забранено.
ivap,милото детенце.Уплашил ли се е?

# 460
  • Габрово
megan@, има портиер и директорката посреща децата всяка сутрин на входа, ама какво от това. Явно после се разхлабва контролът /случката е станала след 3-тия час/.

Светкавица, не се е изплашила класната от бащата, нея и мечка-стръвница не може да я уплаши. Много успешно е можела да го респектира стига да е поискала. Имам чувството, че й е добре дошла случката. Тя като не може да се справи с децата, защото подходът й е ужасен, нека някой афектиран баща да свърши тази работа.

julisa, не съм говорила с класната, днес мисля да намина и не защото очаквам обективност и разбиране от нейна страна, а от чисто любопитство и защото трябва да се чуе и другата гледна точка. Тя също си позволява да тупва по главата, зад врата; да дърпа "непослушните " деца.

margo**, не се е уплашил просто първоначално се е стреснал, но оня се е извинил и синът ми се е почувствал овъзмезден. Ядосан е, че истинският виновник му се е присмивал, че е пострадал без вина заради него.

Мисля да говоря и с директорката и за допускането на външни хора, и поведението на класната.

# 461
  • Варна
ivap, ужасно е това, което се е случило  Hug. Притеснява ме факта, че г-жата го толерира  ooooh!.
Наложително е да се говори с д-ра според мен.

# 462
И за мен цялата ситуация е недопустима!

Нашето училище е малко и като цяло охраната познават и деца, и родители. Родителите нямат свободен достъп, трябва да си кажат за какво конкретно влизат.
При възникнала ситуация госпожата говори първо с децата, ако е необходимо говори с родители, няма такива неща всеки да прави каквото си иска.

# 463
ivap, оплакване до Директора и до РИО и от родителя и от класната, поведението на този родител е подсъдно, а за класната на детето ти нямам думи  Confused
И аз бих подала жалби, където се сетя.

# 464
  • София

Синът ми получил едно "Това да ти е обица на ухото." от класната  ooooh!. Той е палав и далеч не е любимец на въпросната госпожа.

А какво е направил в конкретния случай за да му бъде "обица на ухото"?
Според мен е добре да поговориш с класната и да разбереш каква точно е била вината на сина ти в конкретната ситуация.И любезно,но категорично да я информираш,че ще отнесеш въпроса до по-висшите от нея инстанции-директор и РИО.И наистина го направи,както и поискай среща с родителя побойник.
Недопустимо е дете да се рита от когото и да било,още по-малко от родител. Shocked
Недопустимо е и поведението на класната,плаче за ефективно наказание.

Общи условия

Активация на акаунт