Настоящи третокласници Тема 4 - Успех в Трети клас!

• 62 101
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Моят юнак пише много вярно. Но откакто минаха на широки редове, краснописът му става все по-зле. Преди пишеше изключително красиво. Сега като започне изречението с главна буква и към края на реда вече буквите са супер дребни.

# 406
  • София
Как са ви децата с правописа? На съчинение, преразказ когато работят в час, успяват ли да си следят и правописа, че по тетрадките на щерката още се срещат истински бисери и сама се чуди как ги е писала Simple Smile
И аз забелязах, че при съчинение или преразказ правописът се разваля, но това е обяснимо. Не ме притеснява, ще се изчисти с повече практика.

# 407
  • София
Все още допуска доста правописни грешки. Това, което ме дразни е, че повечето са от разсеяност, а не от незнание.
Вчера му гледам тетрадката по БЕЛ - писал преразказ. Учителката му писала 6 на релси и единствено му е подчертала една дума (не е написана грешно, просто е написала отгоре по-подходяща). Започвам аз да чета и още на второто изречение ми увисва ченето. Написал Утишъл, малко по-надолу "зема" вместо взема. И ако второто просто го е изял в бързината, то първото си е чиста правописна грешка, в началото на изречението, написана с главна буква. И останала незабелязана...
Иначе не се стискат за оценки - вече отиваме към края на първата страница в бележника.

# 408
  • Варна
Правописа при моя син е добре, но краснописа  ooooh!. Откакто почнаха широките редове миналата година и "отиде на кино" . Като пише у дома се старае, но в час е ужасно - чете се, но е грозно.

# 409
ooooh! не ми говорете...колкото мразя правописните грешки, само като видя тетрадката на синковеца, и ме втриса  Crazy
Тъкмо ще поръчвам помагала по темата-с текстове за редакция...да имате препоръки? Rolling Eyes

# 410
 Hug Бях ви загубила, сега се включвам!!!
По актуалните теми-има тук таме някоя грешчица, но и според мен от бързане, а не от незнание; запетайките също ги позабравя, ако провери-вижда, но все забравя да си проверява  Crazy
По английски беше направила много тъпи грешки в Grammar book-купихме го допълнително, за упражнения в занималнята Peace, точно според мен, защото си е мислела, че това е елементарно; нали все пак ходи на уроци 4-та година. Та правихме въпросителни упражнения с That/Those  Blush

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 11:16 от megan@

# 411
Допуска правописни грешки, като повечето от тях са от бързане.
но започна да пише с все по-малки букви - просто не ллллллллллзнам госпожата как ги разчита. Заплашвам го, че ще го накажа да пише букви както в първи клас, но резултат няма.

# 412
  • Варна
ili1 , що се отнася до писнаето с малките букви... как е детето с очите? Моята беше така, после почна да се оплаква от главоболие, а се оказа че е вдигнала диоптър и сложи очила. Peace

# 413
  • Sofia
и при нас същия случай - откакто минаха на широки редове ми трябва лупа  Simple Smile обяснявам си го с това, че го няма междинния ред, който ориентира за височината на малките букви, тъй като големите са колкото реда и не са умалени.

# 414
Моя изобщо не се старае, пише грозно и разкрачено в занималнята , говорих с господина - разчитал му  Twisted Evil е да ама в клас и в къщи не пише така, сега уж се старае повече, дано се задържи така.Иначе грешки допуска , в събота 5 пъти писа дума в диктовка и 5 -те пъти повтарях как се пише е не с грешка.
С уроците по ЧО и ЧП няма проблем да разкаже важните неща , но не разказва последователно, при вас как е ?
От входните нива само английския е зле , ама там трябва да се работи доста смениха госпожата и критериите за знания са други.

# 415
  • Ямбол
Ние имахме РС днес. Скука - входните нива, новите разказвателни и да не забравят упражненията.
Нямат проблеми в класа, няма лоша дисциплина, всичко е на 6. Силен клас са общо взето.

# 416
С уроците по ЧО и ЧП няма проблем да разкаже важните неща , но не разказва последователно, при вас как е ?

По тези предмети разбрах, че оценките ще се формират от тестове и засега не искам разказване от нея на тези уроци, а точно да разбере и научи основните факти.

# 417

По тези предмети разбрах, че оценките ще се формират от тестове и засега не искам разказване от нея на тези уроци, а точно да разбере и научи основните факти.
Ами нашите ги изпитват почти всеки час по ЧО и ЧП, но не съм обърнала внимание дали им пишат оценки. Тя по-скоро ги заучава наизуст, което малко ме притеснява, но каза, че госпожата искала всичко да кажат Crazy надявам се, че и остава нещо трайно в главата  Wink
Вчера са имали и тест по ЧП, Йони каза, че е имало неща в теста, които не са учили  Rolling Eyes

В нашето училище няма олимпиади, освен тези на СБНУ, а тази година вече искам да участва - Софийски турнир и Черноризец Храбър наближават  Peace

# 418
Дъщеря ми също прави вчера тест по ЧП. Карам я да разказва след като си научи, трябва да свикват! Peace

Иначе сама си цъка видеоуроците от ucha.se.

# 419
Аз лично продължавам да вдигам адреналина като започна да и разглеждам учебниците и помагалата Close
По ЧП обикновено госпожата задава какво допълнително да потърсят и подготвят за урока.

Общи условия

Активация на акаунт