Класическа хомеопатия - споделяне на опит и знания - 33-та тема

• 45 649
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
спешен въпрос-при интоксикация  с пестициди ,хомеопатията може ли да помогне ?

Бях на лекар,и по това което му обясних каза че със сигурност и съм леко интоксикирана  ,но и съм лепнала вирус,защото имам и Т.Снощи като прочетох в една стара книга какво става при отравяне с пестициди и много се изплаших,бяхме на село,и викам на мъжа ми че няма да мога заспя там,и в 22.30 тръгнахме за Пловдив,бях на денонощен лекар,искаше д ами бие урбазон,отказах.
Днес лекаря ми каза течности,подсладени,витамини,да почивам.Лошото е че пулса ми е учестен от снощи,и кръвно вдигнах-а никога не съм вдигала ,освен като бях бременна.Днес пак беше високо,но лекаря каза че не иска да ми дава лекарства за сваляне.
Нямам хомеопат,в смисъл че детето го водих при една,но аз не съм минавала на интервю,и незнам дали ще може да ми помогне,и дали изобщо хомеопатията помага при интоксикация newsm78

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 18:13 от budiko

# 91
спешен въпрос-при интоксикация  с пестициди ,хомеопатията може ли да помогне ?

Бях на лекар,и по това което му обясних каза че със сигурност и съм леко интоксикирана  ,но и съм лепнала вирус,защото имам и Т.Снощи като прочетох в една стара книга какво става при отравяне с пестициди и много се изплаших,бяхме на село,и викам на мъжа ми че няма да мога заспя там,и в 22.30 тръгнахме за Пловдив,бях на денонощен лекар,искаше д ами бие урбазон,отказах.
Днес лекаря ми каза течности,подсладени,витамини,да почивам.Лошото е че пулса ми е учестен от снощи,и кръвно вдигнах-а никога не съм вдигала ,освен като бях бременна.Днес пак беше високо,но лекаря каза че не иска да ми дава лекарства за сваляне.
Нямам хомеопат,в смисъл че детето го водих при една,но аз не съм минавала на интервю,и незнам дали ще може да ми помогне,и дали изобщо хомеопатията помага при интоксикация newsm78
Привет. Предписва се върху наличните симптоми -физически, емоционални, умствени. Може да помогне и още как. Има достатъчно хомеопатични лекарства, които са "чудесни клетъчни отрови", респективно ще овладеят състоянието и ще подпомогнат организма да се възстанови. За пореден път казвам - няма ли необратима патология, хомеопатията ще помогне /под необратима разбирам, че нов бъбрек няма да порасне на никого/. Въпросът е дали имаш доверен хомеопат, защото ако нямаш такъв, не мисля, че му е времето да се луташ да го търсиш тепърва при сравнително обострено състояние.

# 92
  • Пловдив
ами нямам доверен.
Той личния лекар и той не ми предписа кой знае какво-витамини,сарженор ампули,почивка.Нито изследвания,нито за някъде другаде.
Лошото е че сигурно както писах съм и лепнала вирус,и така много смесено става всичко.
Снощи си мислех че ще умра-честно,не че ми е било много лошо,но като ме обзе такова чувство,че нощта ще ми стане нещо,не исках да заспивам.

# 93
Budiko, да не са пристъпи на паника?

# 94
  • Пловдив
аз че ме обзе паниката -да,но че се надишах на 2 вида пестициди също е сигурно.
Въпросът е доколко съм вдишала и колко са ме увредили,то дори и да нямах признаци на остро отравяне,,може да се увредят вътрешни органи,които по-късно да се проявяват.
Днес макар че не съм притеснена като снощи кръвното ми пак се вдига -до 130 на 90,аз винаги съм имала кръвно 100 на 80,или 90 на 60.Смуках снощи и днес Валидол заради учестения пулс.
В една статия за отравянията го пише при едните пестициди-че има хипертония и тахикардия,но за Т не пише да се вдига.

# 95
Шайн би била чудесен хомеопат.

# 96
Здравейте, аз и тук да питам, че не знам кой къде чете-ако някой знае д-р Джеджев от Варна дали е в отпуск и до кога, ще съм много благодарна   bouquet

# 97
Здравейте, аз и тук да питам, че не знам кой къде чете-ако някой знае д-р Джеджев от Варна дали е в отпуск и до кога, ще съм много благодарна   bouquet
Нямам представа.

# 98
Благодаря, разбрах вече.

# 99
  • Бургас
Здравейте, извинявам се предварително, ако въпросът ми не е уместен.
Правихме хомеопатично интервю на две годишното ни дете във връзка с един появил се тик при възбуда. С хомеопатът бяхме единодушни, че детето се претоварва с впечатления, за които все още  не е готово, спряхме телевизията, караме я по-спокойно и смятам, че има ефект. Досега не е боледувал, видимо изглежда здрав. Това, което ме притеснява е, че му предписа Calc 30 и 6C. Видях, че това е Калкареа Карбоника и се информирах за този тип. Смятам, че сме подвели неволно хомеопата си с някои отговори, без да искаме. Имаме много активно дете, трудно заспива, не се подчинява, никога не може да се застои на едно място, постоянно атакува нови територии по парковете и е изключително независим и самостоятелен. Общителен и дружелюбен е, играе си безпроблемно, когато децата около него са му интересни, например ако са малко по-големи от него. След всичко, което прочетох имам големи съмнения дали да давам лекарството на детето? В същото време хомеопатът ни ми допадна, но може би ние го подведохме или може би аз съм в тотална грешка и нямам никакво основание да се съмнявам. Това, което не е актуално за моето дете-пружинка е, че то не е отпуснато, статично, с бледа кожа, тен и т.н., а точно обратното - изключително активно, не търпящо никакъв застой, с румен и здрав вид. Проблемът е в прекалено лесната възбудимост и активност и трудното понасяне на каквито и да било граници от наша страна. Въпросът ми е дали според вас имам основание в разсъжденията си? Надявам се, че няма да провокирам критика, нека, ако въпросът ми е неуместен, бъде изтрит. Ако все пак ме посъветвате - сърдечни благодарности!

# 100
Калкареята е точно обратното на твоето описание. Живея с две. Grinning

В коя част на тялото са тиковете?

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 06:42 от Цонна

# 101
И аз живея с една и хич не отговаря на описаното от теб  Simple Smile
Понаблюдавай известно време детето и не чети за други лекарства. С времето ще видиш какво ще изкристализира като важно в поведението и ще го споделиш с този или с друг хомеопат.
И аз съм подвеждала нашия хомеопат така. Наблегнах на дадено държание повечко, а всъщност то беше реакция от дълго боледуване и за кратко време отмина.

Последна редакция: пн, 28 юли 2014, 10:13 от Пролетен дъждец

# 102
  • Бургас
Да, аз попрочетох и за други типове - така съм устроена, винаги си проверявам всяка информация и съм се спасявала по този начин доста пъти, но тук не искам да навлиза, не мога да съм специалист по всичко, непосилно е в един момент. Тиковете ни са в ръцете - свива ги в лакътя и в юмрук и ги изпъва при възбуда, обикновено при движение от външния свят -  минаващи коли най- често. Иначе обича яйца, сладко, изпотява се, може би има и други съвпадения с Калкареа Карбоника, не знам... Според вас да му давам ли лекарствата? Не знам какво да направя? Докато бяхме в кабинета, той го обърна наопаки, това няма как да остане незабелязано. Всички се съгласихме, че е страшно впечатлителен и енергичен. Може пък хомеопатът да е имал предвид нещо, което аз не разбирам...

# 103
Povedenieto na moq sin e podobno na tvoq i samo Calcarea go opravi. Ako imash doverie na homeopata go davai. Toi veroqtno e vidql kachestva na XL.

# 104
  • Бургас
Какво се има предвид под XL?

Общи условия

Активация на акаунт