Парфюмни размисли и страсти - 182

• 57 831
  • 756
  •   1
Отговори
# 405
Ох, от два часа ровя и не мога да намеря. Теракотата на кой друг парфюм казвахте, че прилича?
На Аква Алегория Лис Солея Герлен, която в момента е на намаление в БЗ в мол София. Малкото шише 83 лв. мисля. Има и голямо. Намира се отстрани на касата, заедно с намалена Идилия.

А само в този БЗ ли е намалена?

# 406
  • София
Да, една много мила дама ми го подари преди години
Имам  бабичката
http://www.fragrantica.com/perfume/Leonard/Tamango-3931.html
Този с черната капачка.Новият  с бялата не познавам.
Алдехиден шипър, за мен няма нищо общо с Климат.В началото има една бегла нишка от Нахема, но много по слба и дискретна, която после ми изчезва и става  хубаво алдехидно  зелено.На моята кожа  цветята не излизат със солови партии, а подправките не се проявяват
При мен Леонард не са от най трайните

Аууу, алдехиден шипър! Е, това би ме уморило. Не стига че недолюбвам шиприте, а като се добавят и алдехиди, направо съм се гътнала само от едно фъс.  Mr. Green

# 407
Ох, от два часа ровя и не мога да намеря. Теракотата на кой друг парфюм казвахте, че прилича?
На Аква Алегория Лис Солея Герлен, която в момента е на намаление в БЗ в мол София. Малкото шише 83 лв. мисля. Има и голямо. Намира се отстрани на касата, заедно с намалена Идилия.

А само в този БЗ ли е намалена?

Днес го видях на рафта с намалените в Дългас the mall, не съм гледала цената, но предполагам ще е същата като в БЗ.

# 408
Пробвалите Sahara Noir могат ли да кажат има ли все пак прилика с Черния кашмир на ДК ? С него се разделих точно защото няколко пъти в годината го слагах макар той да не ми беше баш тамянен на мен доколкото си спомням newsm78Носи ми се нещо тамянено и определено с настъпването на есента ще се засиля да диря и пробвам , но не познавам и тези на Ком гарсон. Това че Сахара бие на църковен тамян направо ми действа аха да поръчам бутилката засега здравия разум надделява , но не се знае докога LaughingНикакви притеснения нямам че аромата бил с мъжки уклон.Пък и щом Том Форд го е писал дамски.. Wink

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 16:24 от raz_nejena

# 409
  • София
Пробвалите Sahara Noir могат ли да кажат има ли все пак прилика с Черния кашмир на ДК ?

Не бих казала, че си приличат. В Черния Кашмир тамянът не е така силен и църковен, колкото в Сахара Ноар.  Peace

# 410
raz_nejena, на твое място бих се сдобила с отливка от някой тамян. По-бюджетно е.
Черния кашмир и на мен не ми е тамянен, това открих след дългогодишно разнасяне, макар и тук в темата да се котира, като такъв. Аз го усещам по-скоро дървесен, сухо дървесен и може би някой подправки. Хиноки е тамяненият аромат, който ми допада, но той е прохладен, не навява църква и обичайните неприятни асоциации. Дзонка понякога ми дотежава. Въобще отказах тамянените парфюми, поради поредица от обстоятелства през последните две години. Rolling Eyes

Аз все пак се сдобих с Mure et Musk и днес отново съм с него, след като го мъчих няколко пъти в жегите. Днес тук е прохладно, прекапа дъждец и тая къпина ми замай главата по домашно му, с чифт къси панталони и памучно-копринена риза-туника. Сигурна съм, обаче че ще му отиват и чифт черни панталони и бяла копринена риза в офисна/ работна обстановка. Усещам го освежаващ, чист, без да е сапунен, без да е плодов, сладък и т.н., а бе цялостното ми впечатление е за пипнат аромат, без да има претенции към облекло, обстановка, настроение и  в същото време някак му личи, че не е мейнстрийм. Лежерен парфюм.
Имам и още една нова любов, може би малко претенциозна предвид цената му, но как го искааааам. Santal Blush na Tom Ford Heart Eyes Взе ми акъла, остави ме без дъх, със своето ухание на, уф думите не ми достигат, не са подходящи, за да опиша красотата му, затова ще се въздържа.

# 411
Не бих казала, че си приличат. В Черния Кашмир тамянът не е така силен и църковен, колкото в Сахара Ноар.  Peace
hahahaти съвсем ми окачи въжето. Ще помисля или ще поръчам проба или ще изчакам да се появи на живо някъде да го тествам след време. Мерси   bouquet

Силве, знам го Хиноки разкошен е обаче аз точно църковен искам май GrinningРазбрах те Hug. Това което казваш е така за отливката.

# 412
hahahaти съвсем ми окачи въжето. Ще помисля или ще поръчам проба или ще изчакам да се появи на живо някъде да го тествам след време. Мерси   bouquet

Силве, знам го Хиноки разкошен е обаче аз точно църковен искам май GrinningРазбрах те Hug. Това което казваш е така за отливката.
Тогава задължително пробвай, като отскачаш до СФ тамянената серия на CdG. Peace
Имах Загорск, пробвала съм и другите два, ами ни един не ми понесе. Що не вземеш да си окадиш вкъщи Laughing Ще се надишаш и току-виж ти минало. Wink

Последна редакция: ср, 23 юли 2014, 16:46 от goddess

# 413
  • Germany
Kovatcheva
Моето предложение е Диорела, старата за предпочитане.При 45+ градуса е супер, за влага не знам как ще се държи.
sl, днес се засилих да я напръскам тази Диорела, доообре, че го направих на блотер Sick Sick Какъв зелен шипър е това Thinking Ретро, ама много ретро бели цветя, нарциси, зюмбюли и орлови нокти, израстнали в котешка тоалетна  Embarassed Sick Извинявам се, знам, че с Атти променяте до неузнаваемост парфюмите, но това чудо нямам смелост да го пръсна на кожа Embarassed.
За сметка на това напръсках на кожа http://www.fragrantica.com/perfume/Thierry-Mugler/Angel-Eau-Sucree-24779.html и много, много ми харесва! Първо ме привлече кичозната звезда с полепнала по нея захар  Mr. Green. Започва с плодова експлозия - смес от ягоди и малини, може би и червени тръпчиви боровинки. Нищо химично няма в тях! Това е ароматът на ягодите и малините на пазара на Красно село, когато е сезонът им. Това е аромат на прясно откъснати и овъргаляни в захар пресни плодове Shocked, с цялата свежест и киселина. Кристалчетата захар хрущят в устата и се смесват с плодовете. Ако приготвяте домашно сладко от малини и ягоди, това е ароматът, преди да го сложите на печката Heart Eyes Heart Eyes. Плодовата експлозия утихна и в базата се настани една тиха и сладка ванилия, много прилична на тази от La vie est belle и  Flowerbomb, но много по-тиха, обрана, без да е брутална и в същото време забележима. Като полъх от горните два. Изненада ме този парфюм. Много жизнерадостен и усмихващ! Очаквах поредният клонинг, а то се оказа откритие. Няма нищо общо с класическия Ангел и почитателите му може да бъдат разочаровани или изненадани. За яростните противници на Ангела също препоръчвам, защото това може да е вашия Ангел. Браво!
И имам нова, голяма Любов http://www.fragrantica.com/perfume/Bottega-Veneta/Bottega-Veneta … atique-23524.html  Crazy Crazy Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes То бива красота, то бива чудо, но това е нещо невероятно! Искам да го понося по-сериозно, за да го опиша, да си намеря думите и укротя сърцето, защото в момента е в плен на Ароматната есенция Crazy

# 414
  • София
Ох, защо ме ръчкаш да се будя от парфюмна апатия с това излияние за Ботега Венета Twisted Evil
Носи по-скоро и описвай!
Къде го има?

# 415
Що не вземеш да си окадиш вкъщи Laughing Ще се надишаш и току-виж ти минало. Wink
hahaha Hugблагодаря че ме отрезвяваш.

# 416
Диорела е от един от най-класическите зелени шипри евър с цитрусов акцент. Хич не е цветен, нито зюмбюли, нито нарциси, нито бели цветя почти, за тоалетната няма да коментирам Simple Smile Уникален е, че хем е много ретро, както отбелязваш, хем е с цитруси и плодове - което си е съвременен тренд.

# 417
Kovacheva, прекрасно си описала Захарния Ангел!   bouquet
Есенс Ароматик много харесах на блотер, но нямах място по ръцете вече и го отложих за по-нататък. И него ще преслушам внимателно.

Днес пробвах
http://www.fragrantica.com/perfume/Agent-Provocateur/Maitresse-E … cateur-14405.html
Много нежен и деликатен ирис, крехък аромат със силно осезаема ябълка. Нищо провокативно няма в него, Метресата и нея я няма. Кротичък и мил аромат, стои близо до тялото, тъкмо започна да ми става симпатичен когато ми припомни нещо от детството ми. Не съм сигурна точно, но май беше Импулс или нещо такова. Много назад се върнах във времето.

Ла Пантер също ми действа като машина на времето. Майка ми имаше някога парфюм в бяло четвъртито шише, който миришеше като увода на Пантерата и беше по-сух, без бели цветя. Як шипър си беше.

Днес ми пристигна Мексиканеца.  Heart Eyes Много красиво бутилче, иде ми да го наснимам и ще го направя.

# 418
Здравейте, днес ми изскочи в мейлите оферта за това чудо http://essenza-nobile.de/duefte/zeromolecole/nerocacao.html?utm_ … 55956#prettyPhoto,  но инфо във фрагрантика не намира, дори за бранда няма нищо, а цените са.... Sick
Имате ли информация отнейде за какво иде реч (освен за черен шоколад) ?

# 419
  • София
Само да споделя: заминавам за 7 дена с 9 парфюма. 5 за мен, 2 за дете и мъж, 2 за стая. Явно това е моят минимум. Заемат толкова място, колкото и дрехите ми, тежат много повече. Едновременно съм възмутена и доволна от себе си.

Общи условия

Активация на акаунт