Паррвенющината в България

• 26 940
  • 495
  •   1
Отговори
# 405
Обичат кожи , защото там става - 40 градуса температура . От моя позната чиято майка е рускиня  знам, че всичко друго се цепело от студ. Това за преди много години говоря, сега еко материите едва ли ще се цепят.

# 406
Неприятни са ми впечатленията от руснаците като цяло. Рускините са пословични в целия свят, знае се с какво и е не 100, ами 100000% процента вярно + нагли, нахални, безцеремонни, хитри, коварни, изключително материалистични и прагматични. Другата причина да не ме кефят е, че много обичат кожи, да се кичат с кожени работи, палта и т.н.. И с лова нямат проблем, даже цяла телевизия имат, посветена на това.

Peace
Тези рускини и руснаци хич не ги харесвам, направо непоносимост имам.. Sick
От както работех по морето и все с такива се сблъсквах, вече като чуя руска реч и тръпки ме побиват.
Особено рускините - гръмогласни, нахални, досадни, пияници.. ужас, ужас.

По темата, имам една позната, 50 - годишна жена.
Мисли си, че е първа младост. Голямо контене, голямо чудо.
Постоянно парадира с финансовите си възможности, тоест парите на мъжа и.
За колко пари си купила палто, за каква сума си направила ремонт и др. подобни.

Наскоро се чудеше как така, сме работели ние и после сме се прибирали, да чистим и готвим.
Тя си имала жена, да готви и чисти.
А, чудеше се и хората, които са със заплати към 500лв примерно, как живеят въобще.
Много неприятна женица.

# 407
Може би защото много приличам на рускиня и се държат добре с мен . Лично никакви лоши впечатления нямам , нито като хора нито като клиенти от руснаците.  Виж французите като клиенти не ги изтрайвам , но знам ако си турист във Франция отношението е различно и ако си да работиш там друго .

# 408
Аз пък нямам никакви предразсъдъци на база националност.То лекета си има всяка нация. Хеле пък като му отпуснат края на Сл.бряг  Mr. Green ще кажеш не са виждали алкохол и цици.

Иначе да,руснаците са си малко една идея по-екстравагантни,да не кажа леко кичозни,ама то и ние сме така.Мисля,че е от това че сме расли в соц. блока и не сме имали изобилие като западняците.Аз съм достатъчно стара и си спомням униформите и грозните престилки с които ходех на ДГ.Де ти едно време да имаш ти дънки!Божее как се радвах на моите -татко пътуваше навън и ми донесе от Гърция.Или едни маратонки Рийбок ,тях пък ги носех даже и като ми бяха тесни Crazy Никога не дъм си представяла като дете примерно,че ще има колички с радиоуправление и подобни,тътрехме с брат ми едно очукано голямо камионче "ЗИЛ" и това е...та като си расъл в такива времена,няма начин по някое време да не те избие на кич като видиш други работи.
ПП спомняте ли си шушляковите анцузи?Имах такъв цикламен,тотален хит бяха  Mr. Green

# 409
  • Пловдив
Темата за парвенющина в България, ама понаплюхте руснаците.Ей, ама като национален спорт ни е и това си е.Щото тука все едно не ни тресе, ама айде.Караме спортни Мерцедеси и Бе Ем Ве-та, ама им слагаме газови уредби, че да излиза горивото по-евтино.И се чудим къде и как да ги регистрираме, че да не плащаме големи данъци за мощните им двигатели.Може да не си платим сметките, ама вадим последни модели смартфони.Може да ревем, че все нямаме пари, ама я вижте заведенията - все са пълни.Иначе руснаците са ни криви.

# 410
  • Galaxy 13197853088
Добре де, колко поколения мислите, че трябват за да се излезе от графата "парвеню"?

# 411
Темата за парвенющина в България, ама понаплюхте руснаците.Ей, ама като национален спорт ни е и това си е.Щото тука все едно не ни тресе, ама айде.Караме спортни Мерцедеси и Бе Ем Ве-та, ама им слагаме газови уредби, че да излиза горивото по-евтино.И се чудим къде и как да ги регистрираме, че да не плащаме големи данъци за мощните им двигатели.Може да не си платим сметките, ама вадим последни модели смартфони.Може да ревем, че все нямаме пари, ама я вижте заведенията - все са пълни.Иначе руснаците са ни криви.

Е то това е от тарикатщина, а не защото са парвенюта Wink

# 412
Неприятни са ми впечатленията от руснаците като цяло. Рускините са пословични в целия свят, знае се с какво и е не 100, ами 100000% процента вярно + нагли, нахални, безцеремонни, хитри, коварни, изключително материалистични и прагматични.
Много крайно и мнение и, извинявай, невъзпитано изказано.
Замисли ли се, че по време на и след Втората световна война на рускините им се е налагало да оцеляват в едни изключително трудни условия сами, без мъжка помощ?! Гледала ли си филми, чела ли си книги за онова време? Помисли ли, че това защитно поведение е целенасочено предавано и възпитавано?
Руснаците са "големи" като земята си, широко скроени хора с богати души, емоционални.
Като нация на кутрето им не можем да стъпим.
Не, не съм рускиня, нямам и роднини от руски произход.

# 413
Айви и аз харесвам руснаците. И аз мисля,че са хора с големи души!Особенно по-възрастните,много са готини и мили. Родопчаните (и аз съм от този край) много ми напомнят на тях-големи едри мъже ,високи,стройни.Замислих се,как всички мъже в моя род за едри хора-най-ниския е 184 и му викат "запъртъка"  Mr. Green  а тук където живеем и откъдето е мъжа ми масово мъжете са ми до средата на лицето примерно.Викам им "мъжленцата",та явно си е и въпрос на география парвенющината,па и ръста  Mr. Green

# 414
  • Пловдив

Е то това е от тарикатщина, а не защото са парвенюта Wink

от фр. Parvenu )1.Човек, който се е издигнал бързо на високо положение, но няма духовните качества, навици и култура за това.2.Човек от незнатен произход който много иска да минава за такъв, подражава на хора от висшите среди (аристокрацията) и се стреми да се показва по начин сякаш е един от тях, има големи (но голи )претенции.

В България да си гоУем означава да караш лъскава кола, да вадиш лъскав мобифон и да возиш лъскава мадама.На това се подражава.

# 415
Казаха ми преди малко един виц. Как било модерно да се вика вече "по европейски" на прасетата?
- Gucci, Gucci, Gucci....

# 416

Много крайно и мнение и, извинявай, невъзпитано изказано.
Замисли ли се, че по време на и след Втората световна война на рускините им се е налагало да оцеляват в едни изключително трудни условия сами, без мъжка помощ?! Гледала ли си филми, чела ли си книги за онова време? Помисли ли, че това защитно поведение е целенасочено предавано и възпитавано?
Руснаците са "големи" като земята си, широко скроени хора с богати души, емоционални.
Като нация на кутрето им не можем да стъпим.
Не, не съм рускиня, нямам и роднини от руски произход.

Ходи ги виж какво правят по морето руснаците, и особено женската част от тях, при това не само по бг море, а навсякъде, пък после ми казвай кое било невъзпитано.
Такова ми е мнението, бе, не дължа на никого обяснения как и защо мисля така! Никъде не съм написала, че ги мразя или някакви ксенофобски нападки, казах, че не са ми симпатични и обясних защо.
Нито пък противопоставям българи на руснаци, като изкарвам първите цветя, това пък абсурд Laughing Българките със сигурни крачки се опитват да достигнат рускините, но бая хляб има да изядат още, докато усвоят манталитета им.
Никога не съм и няма да оспоря, че Русия е огромна страна, интересна, с много богата култура, известни и успешни са в различни области, действително България в нито една сфера не може да достигне Русия - така е.

# 417
Ходи ги виж какво правят по морето руснаците, и особено женската част от тях, при това не само по бг море, а навсякъде, пък после ми казвай кое било невъзпитано.
Такова ми е мнението, бе, не дължа на никого обяснения как и защо мисля така! Никъде не съм написала, че ги мразя или някакви ксенофобски нападки, казах, че не са ми симпатични и обясних защо.
Нито пък противопоставям българи на руснаци, като изкарвам първите цветя, това пък абсурд Laughing Българките със сигурни крачки се опитват да достигнат рускините, но бая хляб има да изядат още, докато усвоят манталитета им.
Никога не съм и няма да оспоря, че Русия е огромна страна, интересна, с много богата култура, известни и успешни са в различни области, действително България в нито една сфера не може да достигне Русия - така е.
Абе гледала съм ги, но тези, които "правят впечатление" не ги приемам като представителна извадка. Щото нали се сещаш, че за Европа, в частност за германци и англичани, българите сме онези ловкопръсти, мургави, нечистоплътни екземпляри /със съответния манталитет/, които нахлуват в държавите им, за да разбият стройната им социална система. Peace

# 418

Абе гледала съм ги, но тези, които "правят впечатление" не ги приемам като представителна извадка. Щото нали се сещаш, че за Европа, в частност за германци и англичани, българите сме онези ловкопръсти, мургави, нечистоплътни екземпляри /със съответния манталитет/, които нахлуват в държавите им, за да разбият стройната им социална система. Peace

Писах вече, че не ги противопоставям българи на руснаци и много добре съм наясно с нещата, които си изброила Peace
Рускините специално се държат така и в Русия, майка ми 4 години е живяла там, много ми е разказвала, дори неща, от които съм се изумявала. Не са ми впечатленията само на базата на руските туристки.
А специално германци и англичани много добре правят разлика между роми и българи, но разлика само по външен вид. Иначе пак са с лоши впечатления и са наясно какво да очакват. Така, покрай вече създаденото лошо мнение, горят и хора, които са качествени и не са отишли за помощи, да се омъжат за немец/англичанин, да проституират или да крадат.
Западневропеец обаче като чуе българка, украинка или рускиня - все едно и също си мисли и с право. В Германия пък специално, ако за дадено работно място се борят българин, руснак, украинец и турчин, последно на българин биха избрали да дадат работата, всички останали са за тях по за предпочитане.

# 419
Добре де, колко поколения мислите, че трябват за да се излезе от графата "парвеню"?

Може и 10 да минат и да не стигнат, може и едно да е достатъчно . За класата трябва добър вкус , стил и възпитание , което Бай Ганьо не притежава. Може да я някой беден да притежава тези качества , той ако забогатее няма да е парвеню според мене .

Общи условия

Активация на акаунт