Паррвенющината в България

• 26 927
  • 495
  •   1
Отговори
# 60
Или просто нормални, трезвомислещи хора, които нямат излишни комплекси за напъни и непрекъснато доказване пред този или онзи.  Peace
те това е приказка!

# 61
Демонстрират ли безвкусица и липса на стил според вас новобогаташите в България?

Познавам 2 супер богати семейства, които ако ги срещнете на улицата не можете и да предположите колко са богати. Жените облечени семпло, с дънки, тениска, или пък ризка с панталонче, абсолютно нищо крещящо или натрапващо се като визия. Но, става въпрос за наистина интелигентни хора. А не някакви простакеси, които до вчера са били сервитьорки, и по някаква случайност, с далавери, мъжете им са се замогнали, та покрай тях и жените им си вдигат самочувствието.Това е истинската парвенющина.

# 62

[/quote]

Нарича се Класа. Тогава, когато богатството не е нужно да бъде демонстрирано, за да Изпъкне.
То просто е факт.
Напъните са за слабите. С(т)илните никога не се борят със слабите. Те просто си живеят живота с кеф. Чуждото внимание е готино, но не е фикс идея, а фон.
Класа.

[/quote]

Хубава тема  bouquet...абсолютно съм съгласна с написаното по-горе Peace

Това за демонстрирането на едно или друго всекидневно го наблюдавам и все се чудя Thinking какво не им е  наред на тези хора.. за да се пъне някой да показва това или онова, значи нещо в него не е наред..комплекс.. Винаги съм била на мнение, че ако си хубав, умен, богат, талантлив и т.н. - то ще се види от другите/ще се оцени..няма нужда от напъването..то в повечето случаи направо разваля всичко ooooh!

# 63
Всички напъни говорят за чувство за малоценност, което се избива под формата на комплекс.
Сега тъкмо писах за едно заведение, в което празнувахме рд. на мъжа ми и беше страхотна вечер,  въпреки и именно заради концентрацията на парвенющина там, която гали егото ми, с неговите  доста чувствителни антенки, то поглъща всякакви сигнали Laughing.

На съседната маса, бяха седнали 10-на жени, едната беше "главатарката" - най-гръмогласната, с най-голямото самочувствие и с най-силните Напъни да блесне. Аз понеже разбирам и се интересувам от психология (в частност, тази на глупостта), още с периферното, без да я удостоявам с поглед, очаквах да се започнат жестоки напъни, защото полудя като ме видя и трябваше да ме "заличи", трябваше да е "отгоре" хаха. Отгоре на всяка цена!!! (амин.)
И така още на 1-та мин. след като седнах, тя повиши глас и започна да разказва за времето, в което е била в Париж, после в Гърция... Предвидима реакция. Всички кухи лейки ми го причиняват.
А в БГ е пълно с кухини, които си мислят, че десет сантиметровото токче, изработено от час по френски и купено от "онзи магазин в Мола", ще ги вдигне и в очите на другите. Няма как да стане.
Да, важно е колко пари изкарваш, но далеч по-важно е как ги носиш, защото разликата между евтино и богато, не спада само до банкнотите по теб. Аз и на дъщеря ми това обяснявам и хубавото е, че имам огромната (безкрайната) възможност и за нагледни примери. Казвам и, че трябва да внимава с това, че има всичко, защото е много тънка границата между това да излъчваш себе си с Класа и да стоиш евтино/пошло със стила си (бил той и марката на марката)...

Истината за мен е, че парвенющината в България е като крясък без име. Крещи си тя, обезличена и чака ехото да и отвърне.
Не е разбрала, че кривото огледало си е криво.
И лъскавият парцал си е все парцал.

Но докато има търсене, ще има и предлагане, много пъти съм го твърдяла.
Докато мъжете (в огромната си част) харесват "евтиното", то ще се размножава... и ще си крещи и ще търси идеалното си отражение в голите глезени на жени, които стъпват по жалките им душици с финес Wink.

# 64
Скрит текст:
Всички напъни говорят за чувство за малоценност, което се избива под формата на комплекс.
Сега тъкмо писах за едно заведение, в което празнувахме рд. на мъжа ми и беше страхотна вечер,  въпреки и именно заради концентрацията на парвенющина там, която гали егото ми, с неговите  доста чувствителни антенки, то поглъща всякакви сигнали Laughing.

На съседната маса, бяха седнали 10-на жени, едната беше "главатарката" - най-гръмогласната, с най-голямото самочувствие и с най-силните Напъни да блесне.
Аз понеже разбирам и се интересувам от психология (в частност, тази на глупостта), още с периферното, без да я удостоявам с поглед, очаквах да се започнат жестоки напъни, защото полудя като ме видя и трябваше да ме "заличи", трябваше да е "отгоре" хаха. Отгоре на всяка цена!!! (амин.)
И така още на 1-та мин. след като седнах, тя повиши глас и започна да разказва за времето, в което е била в Париж, после в Гърция... Предвидима реакция. Всички кухи лейки ми го причиняват.
Скрит текст:
А в БГ е пълно с кухини, които си мислят, че десет сантиметровото токче, изработено от час по френски и купено от "онзи магазин в Мола", ще ги вдигне и в очите на другите. Няма как да стане.
Да, важно е колко пари изкарваш, но далеч по-важно е как ги носиш, защото разликата между евтино и богато, не спада само до банкнотите по теб. Аз и на дъщеря ми това обяснявам и хубавото е, че имам огромната (безкрайната) възможност и за нагледни примери. Казвам и, че трябва да внимава с това, че има всичко, защото е много тънка границата между това да излъчваш себе си с Класа и да стоиш евтино/пошло със стила си (бил той и марката на марката)...

Истината за мен е, че парвенющината в България е като крясък без име. Крещи си тя, обезличена и чака ехото да и отвърне.

Докато мъжете (в огромната си част) харесват "евтиното", то ще се размножава... и ще си крещи и ще търси идеалното си отражение в голите глезени на жени, които стъпват по жалките им душици с финес Wink.

Ти някоя известна ли си 4470?

# 65
Скрит текст:

На съседната маса, бяха седнали 10-на жени, едната беше "главатарката" - най-гръмогласната, с най-голямото самочувствие и с най-силните Напъни да блесне.
Аз понеже разбирам и се интересувам от психология (в частност, тази на глупостта), още с периферното, без да я удостоявам с поглед, очаквах да се започнат жестоки напъни, защото полудя като ме видя и трябваше да ме "заличи", трябваше да е "отгоре" хаха. Отгоре на всяка цена!!! (амин.)
Скрит текст:

Ти някоя известна ли си 4470?

Ммне Simple Smile.
Обикновен човек, който се радва на живота си Simple Smile.

# 66
Скрит текст:

На съседната маса, бяха седнали 10-на жени, едната беше "главатарката" - най-гръмогласната, с най-голямото самочувствие и с най-силните Напъни да блесне. Аз понеже разбирам и се интересувам от психология (в частност, тази на глупостта), още с периферното, без да я удостоявам с поглед, очаквах да се започнат жестоки напъни, защото полудя като ме видя и трябваше да ме "заличи", трябваше да е "отгоре" хаха. Отгоре на всяка цена!!! (амин.)

In. out,

ето това е най-дразнещото - демонстрацията. А когато демонстрираш нещо, което всъщност нямаш - визирам "главатарката" - става жалко в очите на този,който разбира, който е интелигентен. Аз се чудя - и сега, и преди - как такива хора си имат компания? Кой, за Бога, общува с такава жена и ѝ слуша напъните? За какво би могло да се говори с инвивид като описаната?

Другото, което ме вълнува пак философски, е как преуспяват такива хора - имат си цел и обикновено я постигат. Я шефско място, я друго, а иначе гола вода. И не ги е срам да се издънят. Въобще колкото е по-интелигентен един човек, толкова е по-самокритичен. Само глупаците вярват безрезервно в себе си.

Толкова нерви изразходих с една подобна твар, че се чудя има ли въобще бряг на женската злоба.
Завиждам, да се знае отсега  Mr. Green

# 67
Скрит текст:
Сега тъкмо писах за едно заведение, в което празнувахме рд. на мъжа ми и беше страхотна вечер,  въпреки и именно заради концентрацията на парвенющина там, която гали егото ми, с неговите  доста чувствителни антенки, то поглъща всякакви сигнали Laughing.

In. out,

ето това е най-дразнещото - демонстрацията. А когато демонстрираш нещо, което всъщност нямаш - визирам "главатарката" - става жалко в очите на този,който разбира, който е интелигентен. Аз се чудя - и сега, и преди - как такива хора си имат компания? Кой, за Бога, общува с такава жена и ѝ слуша напъните? За какво би могло да се говори с инвивид като описаната?

Другото, което ме вълнува пак философски, е как преуспяват такива хора - имат си цел и обикновено я постигат. Я шефско място, я друго, а иначе гола вода. И не ги е срам да се издънят. Въобще колкото е по-интелигентен един човек, толкова е по-самокритичен. Само глупаците вярват безрезервно в себе си.

Толкова нерви изразходих с една подобна твар, че се чудя има ли въобще бряг на женската злоба.
Завиждам, да се знае отсега  Mr. Green

Мен не ме дразни, ако не ми е на масата. Тогава няма да я изтърпя. Познавайки се, ще я унижа и изгоня Mr. Green.
Виж, мъжът ми се издразни, защото заглушаваше музиката хаха наистина, не се шегувам. От там тръгнахме едни дискусии, че на даденото заведение - Виктория в Ловния парк и липсва жива музика (тип БГ, джаз..), или поне да увеличат малко съществуващата Simple Smile. Обърнахме го на бизнес идеи и смях общо взето.

А компанията на дадената малоценница, я слушаше безрезервно! Тя беше начело на стадото, както в животинския свят.
Цялата работа беше, че като влезохме, понеже изглеждам страхотно и освен това не съм някоя надута и нацупена фръцла, която кълчи коленца и премигва на парцали, тоест съм естествена (факт), нейните довереници се зазяпаха в мен, от там и тя и така се почна борбата (от нейна страна) за надмощие. Тя с изкуствения си интелект хаха и аз с пасивната си фактология Joy.

Не съм я слушала, не ме интересуваше дали е шеф, каква е... ние двамата се наслаждавахме на себе си. Аз работя яко и съм се научила като излизам да си гледам в очите човека срещу мен и да се наслаждавам изцяло на вечерта ни. А и попринцип съм си такава, просто преди им се дразнех, че ми влизат в личното пространство, че ме гледат злобно, че ми гледат мъжа (има ли кинти, няма ли...).. сега го приемам като гъдел - по-лесно е и по-весело.

А как преуспяват подобни хора, мога да ти покажа, но няма да е с букви, а с крака Mr. Green.
Жена, която е готова на всичко, винаги, винаги намира своя портал.
Просто някои нямат цена, други - имат.
The choice is yours.

Тези, които имат цена, ще ги познаеш по крясъците. Дори като са в класно заведение, се държат все едно са на битака. Защо ли? Защото те не са излезли от него.
И чакат някой да наддаде... Някой си там....
Пък нека им е високо положението. Може да знаят 5 езика, да са изкарали 3 университета, но не са разбрали, че който е високо, не демонстрира своята уязвимост с кифленски монологизъм.
Абе, да нямаш достойнство и да го крещиш на всички, си е егати лошия маркетинг! Mr. Green

Последна редакция: ср, 06 авг 2014, 18:30 от in.out

# 68
И накрая се получило "фани едната, удари другата"!

Не, че твоя пост не бъка от първенющина, позьорство и самохвалство.
Хората, хвалещи се сами, винаги са ми били ясни. Човек, който си знае какво представлява, не му е необходимо да се самохвали, не изпитва такава необходимост, той се доказа чрез действията и реалното си състояние, а не чрез приказки.

# 69
Няма начин да изкажа мнение и да не бъде/бъда обвинена в парвенющина.
Права е Ин/Аут.
това за мен на просто описва мен и представата ми за класа:
"Не беше красавица, но само как стоеше сред останалите, все едно ги притежаваше до един..гордо вдигната глава, изпънат гръб и напъчени гърди. Имаше походка на котка, а когато има котка, братко, мишките са просто мърша.."
Разликата не е в дрехите, а в начина по който и как ги носиш..)

# 70
Няма начин да изкажа мнение и да не бъде/бъда обвинена в парвенющина.
Права е Ин/Аут.
това за мен на просто описва мен и представата ми за класа:
"Не беше красавица, но само как стоеше сред останалите, все едно ги притежаваше до един..гордо вдигната глава, изпънат гръб и напъчени гърди. Имаше походка на котка, а когато има котка, братко, мишките са просто мърша.."
Разликата не е в дрехите, а в начина по който и как ги носиш..)

ДА! И пак ДА! Heart Eyes

# 71
Или в самозаблуждението Wink Laughing
Има си самовлюбени хора, не малко при това, които не са нищо особено, но си въобразяват, че не стъпват по земята и че все някой ги гледа с възхита и прехласване едва ли не, все някой им завижда и въобще света се върти около тях. А гледането не винаги може да се тълкува еднозначно, може и да е израз на учудване.
А дрехите говорят много за собственика си. И далеч не само марките и цената, а вида на дрехите, съобразяването на облеклото според това къде се намираш.

# 72
Или в самозаблуждението Wink Laughing
Има си самовлюбени хора, не малко при това, които не са нищо особено, но си въобразяват, че не стъпват по земята и че все някой ги гледа с възхита и прехласване едва ли не, все някой им завижда и въобще света се върти около тях. А гледането не винаги може да се тълкува еднозначно, може и да е израз на учудване.
А дрехите говорят много за собственика си. И далеч не само марките и цената, а вида на дрехите, съобразяването на облеклото според това къде се намираш.

Мяу. Mr. Green

# 73
Сега..хмм Thinking има и нещо вярно в написаното от EXQUISITE...,  но понеже познавам точно такъв тип жени ( " не красавици", които се мислят за такива) и отстрани са ми меко казано смешни, в повечето случаи аз ги съжалявам,а не им се подигравам Tired ...в смисъл не са кой знае какво и се пънат да се докарат такива  с пъчене и кълчене и т.н. и с говоренето на висок глас, придружено с мимики и жестове , така от далеч да се види....

Мисълта ми е - няма по-красиво от ненатрапчивата красавица. Тя влиза и те пленява, походката й е красива, харизмата й обзема всички , излъчването й огрява наоколо..и т.н. до най-малкия детайл...Тя не се пъчи, не ти "боде " в очите. Тя и да не иска, ти ще я забележиш. Това е ...симпъл!

# 74
О, АQUA малоценнице такава, къде се пънеш с тоя изкуствен интелект да дразниш тези две класни котки, от които блика пасивна фактология!

Общи условия

Активация на акаунт