Паррвенющината в България

• 26 929
  • 495
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Парвенющината не е само в България и стилът не е правопропорционален на парите.

Зимата бях гледала едно реалити по FOX "Meet the russians". Голям смях... украйнски чалгарка, омъжена за милиардер, живееща в Лондон и ...почти съм сигурна, че Айшето от Факултето ще изкара повече стил.  hahaha

Иначе най-не парадиращи са точно хората със "стари" пари, стари родове, поколения бизнес, поколения аристокрация и т.н....
Разбира се има изключения, но като цяло е така.

В България всеки с малко по-висок доход е потенциално парвеню... ау какъв телефон, каква маркова блузка съм си взел... бла бла бла.
+1  Peace

# 76
Ох,не мога да се сдържа,но много съжалявам,че професорът ми по социология не пише във форума,подобни теми са му любими.. Laughing

# 77
  • Down south
Забавна тема.
Една "класна" мацка, гордо обяснява на аудиторията как е натрила носа на друга очевидно по-малко "класна" мацка  newsm78

# 78
Забавна тема.
Една "класна" мацка, гордо обяснява на аудиторията как е натрила носа на друга очевидно по-малко "класна" мацка  newsm78

Не.
Обяснява, че парвенютата в БГ се излагат, без дори да съм си го поставила за цел Wink.
Забавно ми е Grinning.

# 79
  • Down south
Извини ме за неведението.
Идвам в България за кратко и това, може би, обяснява защо не съм добре запозната с темата Simple Smile

# 80
Я, стигнали сте до момента на меренето на мерки и теглилки!  Crazy
Помня в тийн годините обръщахме внимание на това, кой стои на съседните маси в заведенията - кой с кого е излязъл, от кой курс и училище е, коя му е приятелка, кой го харесвал, кой те харесва и подобни драми.
Отдавна забелязването, слушането и обръщането на внимание на хората по съседните маси не ми е интересно, колкото и натрапващи се да са.
Винаги има фрапиращи случаи, които няма как да не видиш или чуеш, но чак пък драми...
И като стана дума за показност, ето един нагледен пример.
Онзи ден се качиха и седнаха до мен в автобуса мъж и жена на възраст около 40-те. Мъжът се поспретнал такъв, не го загледах в подробности. Но не спря да обяснява на достатъчно висок глас как колата му била на ремонт, как той вчера шофирал цял ден в някакво задръстване и колата това, колата онова.
Пффф...  Joy

# 81
  • Бургас
in.out не се обиждай, но от това, което пишеш май по нищо не се отличаваш от съседката по маса. "Аз съм красива, всички ме заглеждат, аз съм най хай, а другите са простачки."
Мен ако някоя мацка ме загледа първо ще си помисля дали няма нещо нередно по мен, а не че съм по-по-най.

# 82
Мен ако някоя мацка ме загледа първо ще си помисля дали няма нещо нередно по мен, а не че съм по-по-най.

Хаха! Трябва да съм много грозна и тъпа, за да си мисля така.

Аз знам коя съм Simple Smile. А тук е блато с жаби. Simple Smile

# 83
  • София
Много завист и злоба в тоя форум, ей!
Почнахте ли снимките?
Вътре.вънка, дай да видим колко си класна, други сме го виждали.  Sunglasses

# 84
Не е ли рано за снимки, още сме на 6-та страница?

Имам приятелка, която винаги се впечатлява от хора с пари. Веднъж ми разказа как нейната класна приятелка пльоснала мазна баница във вестник на масата в петзвезден хотел и взела да яде с пръсти. От нищо не и пукало, колко била велика.

# 85
  • Варна
В кликата на Богиня и Шанел има вакантно място, но напъните за класиране там, все още са безрезултатни.

Мразя гръмогласни жени! Колкото повече оперение демонстрира някоя женска / дрехи, обувки, чанти, силикон, ботокс...да не изброявам /, толкова децибелите й гонят озоновата дупка.

Забелязала съм зависимост в природата на тези кокошки - всичките, които обичат да врякат силно, са надарени с грозен глас!

# 86
Има една чудесна книга на Габриел Шевалие    -Клошмерл,в нея баронесата оглежда дъщерята на кмета и казва ...."хубавичка е но винаги ще и липсват два-три века възпитание....."

# 87
  • Добрич
Има една чудесна книга на Габриел Шевалие    -Клошмерл,в нея баронесата оглежда дъщерята на кмета и казва ...."хубавичка е но винаги ще и липсват два-три века възпитание....."

много точно!
Масово хората в Б-я са(сме) парвенюта. И тези с пари и тези без; просто защото ни липсват две-три поколения елит; липсват ни опит във възпитание в стил, култура, толерантност и т.н.

Има една англ.поговорка: За една добра ливада са необходими 200 години косене.

# 88
А какво разбирате под показност? Ако в България носиш чанта за няколко хилядарки, едва ли ще останеш незабелязан. Забележат ли те, автоматичо пък "се правиш" на еди-какъв-си и задължително си я купил, за да дразниш другите (не, защото ти харесва примерно, това е невъзможно!)... У нас оставам с впечатлението, че хората с пари, които си купуват скъпи неща, автоматично биват наречени парвенюта. А онези, другите, на които всъщност би трябвало да им казват стиснати, минават за аристокрация и "стари пари".

# 89
Май настава котешки бой тук Simple Smile. До Лу Лу на аристокрацията скъпите дрехи и аксесоари не са разпознашаеми по принцип за другите хора и не се набишат на очи. Не носят чанти на които с големи букши пише Вирсачи, Долчи и Гучье Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт