Паррвенющината в България

• 26 891
  • 495
  •   1
Отговори
# 465
  • Пловдив
Културните хора играят и се забавляват, така че да не пречат на останалите. И в морето, и в планината, и в киното, и в метрото, и навсякъде.

Аз нали спадам към некултурните, ама в киното и в метрото не ми се е случвало да играя и да се забавлявам.В киното седя и гледам филма.

Между другото, напълно съгласна с adelinda.Никой не е казал, че ще тъпчем и ще ритаме по хората, нито ще им пищим в ушите.Но има хора, които само се чудят на какво да се разсърдят.Нали знаете - преди обяд на другите, след обяд на себе си.Седят намусени и надути и се чудят на кой да изцъкат за некултурното държане.Не знам дали е парвенющина да се смятаме за най-възпитани, да мислим, че нашето мнение е задължително  най-правилното и да разбираме от всичко.Ама българите тези неща си ги умеем.

# 466
А вие извинихте ли се на жените с шапките и очилата?
Или само се възмутихте как може да се сърдят за това, че сте им измили очите и косите?!  Flutter

# 467
Така и така объркахте темите - тази и за дразнителите по време на почивка, що не помолите модератор да ви ги слее?  Laughing

# 468
  • Sofia
   Преди 3-4 години влязох в морето, до кръста някъде – бях с шапка и слънчеви очила, причината беше, че на следващия ден щях да си правя лазерна корекция на зрението и зениците ми бяха предварително разширени. Ако в онзи момент някой си беше позволил да се държи като простак и да ме пръска необозпокоявано, щеше да получи много повече от укорителен поглед и мъмрене...

Колкото повече чета този форум, оставам с убеждението, че селянията няма да излезе от българина никога.

# 469
  • Пловдив
   Преди 3-4 години влязох в морето, до кръста някъде – бях с шапка и слънчеви очила, причината беше, че на следващия ден щях да си правя лазерна корекция на зрението и зениците ми бяха предварително разширени. Ако в онзи момент някой си беше позволил да се държи като простак и да ме пръска необозпокоявано, щеше да получи много повече от укорителен поглед и мъмрене...

Колкото повече чета този форум, оставам с убеждението, че селянията няма да излезе от българина никога.

Уау....Та тя парвенющината я замества.Да бяхте се пуснали по водната пързалка с убеждението, че очите Ви ще останат сухи.

# 470
  • Пловдив
А вие извинихте ли се на жените с шапките и очилата?
Или само се възмутихте как може да се сърдят за това, че сте им измили очите и косите?!  Flutter

Абсолютно се извиних, че сме ги напръскали, не измили.Все пак не се поливаме с кофи.Само, че при все, че се намираха в морето, те само изсумтяха.По културно му, подобно както тук.

# 471

Уау....Та тя парвенющината я замества.Да бяхте се пуснали по водната пързалка с убеждението, че очите Ви ще останат сухи.

Разширявала съм си зениците и последното за което ще си помисля е да отида на плаж с разширени зеници, та било то и с очила  Mr. Green

# 472
  • Sofia

Очите ми останаха съвсем сухи, въпреки че дори плувах, така е. Но явно, единствено и само, поради моето повишено внимание и адекватна преценка. Ако налице бяха гореспоменатите бурно плацикащи се елементи от аграрно-просташки тип, не знам дали задачата би била така лесно изпълнима.

# 473
  • Sofia

Разширявала съм си зениците и последното за което ще си помисля е да отида на плаж с разширени зеници, та било то и с очила  Mr. Green

Последното нещо, което ти ще си помислиш, е последното нещо, за което мен ме е грижа. Crazy

# 474
На плаж се ходи с мисълта, че няма да останеш суха, освен ако не лежиш по цял ден на пясъка, но тогава пък някой може да ти вкара пясък в очите и тогава драмата за вашата особа страдаща от прогресивно селска-парвенюшка наследственост щеше да е пълна  Mr. Green

# 475
На плаж ти можеш да ходиш с каквито искаш мисли.
Другите хора може да имат и други мисли в главата.
И напръскването на някой друг, който не ти е в компанията, с вода или пясък, би трябвало да бъде последвано от подобаващо извинение.
Типична черта на всяко едно парвеню е и точно тази - да се покаже на света и целия тоя свят да се съобрази само с онова, което му изнася на него. Щото е важен. И отскоро се нарича европеец!  Flutter

# 476
В такъв случай би трябвало да си сложи табела гласяща ''с разширени зеници съм и утре ще ми правят операция" за да може всички да я пазят  Laughing Също така, ако може и вятъра да спре да духа и да и се извини, ако и вкара пясък в очите  Mr. Green

# 477
  • Sofia
   Вятърът е от природно естество, няма да му се разсърдя, ако ми вкара пясък в очите, виж – проявите на човешка простотия са въпрос на избор. Peace

Не ми е нужна табела, че съм с разширени зеници. Хората трябва да се съобразяват с чуждия комфорт при всякакви обстоятелства. Така че – без зеници или със – по-добре никой да не се прави на маймуна около мен. Sunglasses

# 478
Всеки има своята причина за нещо.
Както този, който се пази, така и този, който иска да играе.
И за да не пречи никой на другите, трябва да се спазват елементарни норми на поведение. Нарича се общество и го има по цивилизованите страни.
Като искаш да играеш и да беснееш, правиш го встрани от останалите хора.
Като искаш да се пазиш, слагаш шапка и очила и влизаш бавно и внимателно в морето.

# 479
Преиграваш вече Simple Smile хайде да не ти вадя постовете с китайските ментета  Mr. Green
Като знаеш че имаш проблем, отиваш някъде където няма хора, а не да разчиташ на това хората да се съобразяват с твоите селски капризи! Това е плаж и колкото и да си внимателен винаги има опасност да напръскаш някой с вода или пясък. Достатъчно е някой да си изтръска хавлията на 10 метра от теб, я вятъра да довее пясъка чак до теб! Хайде у лево и не се превземай, че си чудесен пример за темата ...

Общи условия

Активация на акаунт