Любители на Котки Тема 86

• 36 166
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Реве и се мъчи да излиза.Сигурно я боли раната,ама за какво иска да излиза.Чак се шмугва през вратата...Не знам защо.
Питай вета дали е сложил обезболяващо. По принцип като ги боли, котките се крият. Не тичат към вратата, нито да излизат. Може да има въздействие от упойката. Ако искаш да ги гушнеш, явно дават знак, че ги боли. Ако мислиш, че я боли можеш да й дадеш 1/4 ампула течен аналгин. И утре право при вета. Hug

# 466
Моята въобще не се скри - дори като беше замаяна,си идваше при нас и гледаше да лежи до нас.
Сега я гледам ,че вече е добре ,а вие като разгонена и ходи по вратите.Не знам какво и е.Родителите ми викат,че е объркана и не знае какво става.Идва малко,погаля я и после пак ходи по стаите и вратите да плаче ...  Shocked Не знам какво й е ..

# 467
  • София
Защо не звъннеш на вета, който я е оперирал. Той знае какво е правил, каква анестезия е сложил, наясно е с всичко. newsm78 

# 468
Утре ще го направя Simple Smile Засега спря..дано да е приключило терзанието .

# 469
С риск въпросът ми да е много глупав - за котките има ли (както за кучетата) каишки с медальон с данните на стопанина?
Ако има, това би било много по-удобно решение, в случай, че се изгубят.
Или не понасят нещо да ги стяга?  Rolling Eyes

Нашият има каишка още от 4месечен + медальон, който е като малка кутийка, в който на едно листче пише адрес и телефон. Намирам го за много удачно. Е...чат-пат сменям каишката, защото той все се научава да ги отваря, ама... Laughing

# 470
  • Somewhere beyond the moon and stars
Добре, благодаря на всички за отговорите. Радвам се, че има такава възможност, трябва да поогледам.  Rolling Eyes

# 471
Здравейте, намерих си котенце, но явно е било жертва на деца  newsm78 мустачките са му подстригани до дъно ...има ли витамини с който да помогна за порастването им  Praynig Бихте ли ми дали и съвет за нещо ефикасно против бълхи и само от ветеринар ли мога да взема обезпаразитяващи хапчета. Благодаря!

# 472
  • Варна
 klopi,заведи го на ветеринар.Зависи колко е голямо.На малко коте не се дават хапчета,а паста за вътрешно обезпаразитяване.Не се препоръчват препарати за външно,а ръчно почистване.Най-добре вет да го прегледа.

# 473
klopi,заведи го на ветеринар.Зависи колко е голямо.На малко коте не се дават хапчета,а паста за вътрешно обезпаразитяване.Не се препоръчват препарати за външно,а ръчно почистване.Най-добре вет да го прегледа.

Опитах се да го почистя,  doh леле те се прескачат, във буквалния смисъл са стотици! Котенцето е много стресирано, крие се, драска, хапе ме и не мога да го успокоя (не знам как ще се заведем на ветеринар) няма да го закачам ден-два, за да спечеля доверието му. И след това ще намеря начин да го заведа  Simple Smile

# 474
Само да си споделя напрежението, че сутринта заведохме Шийра на кастрация, а от Банкя не ми вдигат телефона, за да кажат как е! Знам, че са много заети, но аз вече не издържам "да се държа" от притеснение и реших да ви пиша.
Дано всичко да е минало добре  Praynig

# 475
  • Плевен
Kassii, вярвам, че всичко е минало добре и Шийра е добре. На мобилен или стационарен тел. звъниш. Ако имаш мобилен пробвай да пратиш смс, при нас по-този начин ми помогнаха за Сашко, като падна от терасата, а беше през ноща. Не пожелаха да ми вдигнат, но смс го прочетоха и веднага реагираха.

# 476
Каси,всичко е минало добре  Hug Нашата принцеса вчера я кастрираха,всичко е наред - много по-гальовна е милата.
Цяла нощ не спахме от нея между другото - мисля,че беше получила някакъв хормонален ступор.Мяучеше като разгонена,а само се галеше.Не се е дупила.Сега хормоните явно са се поизчистили и е спокойна.
Щях да звъня на ветеринарите,но тя се оправи.

Клопи,остави го да се аклиматизира и леко си подавай ръката,за да свикне.Не съм веща за обезпаразитяването - нашето вече беше минало през вет,когато го осиновихме.

# 477
Монкито май се разгонва. Застава пред външната  врата и мяка неистово. newsm78 Иска да излиза на вън.

# 478
Монкито май се разгонва. Застава пред външната  врата и мяка неистово. newsm78 Иска да излиза на вън.

Вела, май си плачете за кастрация.  Thinking

Здраве и бързо възстановяване на всички кастрирани котачета.

Уф, Мърти има ужасяващи газове. От днес е на пробиотик, включен към храната. От нея е била и зловещата миризма на урината и изпражненията. Сдоби се и с пътна чанта и от утре е пътешественик.

Каква ваксина слагате на котетата си? Колко често ги обезпаразитявате и това налага ли се и на апартаментни такива?

# 479
  • София
Благодаря, момичета!

Днес се консултирах с вет-а, каза да продължавам с процедурите, но ако видя гной, да го заведа.

Здравейте, намерих си котенце, но явно е било жертва на деца  newsm78 мустачките са му подстригани до дъно ...има ли витамини с който да помогна за порастването им  Praynig Бихте ли ми дали и съвет за нещо ефикасно против бълхи и само от ветеринар ли мога да взема обезпаразитяващи хапчета. Благодаря!

klopi,
Забелязала съм, че майките на малките изгризват мустачките, докато са малки. Спират, когато започнат да се захранват и отбиват. Не се притеснявай, ще пораснат.

Понеже в момента имам и 5 малки на възраст 2.5 - 4 м. и мен ме интересува въпросът за обезпаразитяването. В началото бяха 3 котета, 2 пъти ги водих да им дадат паста.
Най- малкото беше много зле след нея /2 дена отказваше да яде, залиташе и само спеше/ и вторият път пропуснах. Мисля, че има глисти, понеже е много слабо и с голямо тумбаче.
В момента е 735 гр. и се чудя дали да не му дам 1/4 Празимек С.
Пише, че е за котки над 2 м. и мисля, дали да не разтворя хапчето във вода за по-точна дозировка? Или да го стрия на прах и разпределя внимателно?
Имам и Цестал Кет, но там не мога да преценя за доза, понеже е за 4 кг. и с всеки започнат кг., дозата се удвоява.
За ектопаразити ползвам пудра Тапилан и досега не е дала странични ефекти, така че няма да удвоявам дозата, ако давам Празимек.

Kassii, не се тревожи, ако имаше проблем, щяха да ти се обадят  Hug

Общи условия

Активация на акаунт