Любители на Котки Тема 86

• 36 164
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
А забравих да кажа относно йода и йодосъдържащите препарати- вет каза такива да не се прилагат на котки, защото са чувствителни към йода.

# 481
  • София
А забравих да кажа относно йода и йодосъдържащите препарати- вет каза такива да не се прилагат на котки, защото са чувствителни към йода.

Моят нищо не спомена, аз от вчера го мажа  Rolling Eyes
Спомена ли нещо алтернативно?

# 482
Риванол, ако е по-безобидна раната и не изисква много третиране. Проблемът бил, че котките облизват мястото, което е третирано с антисептичен препарат.

# 483
Каква ваксина слагате на котетата си? Колко често ги обезпаразитявате и това налага ли се и на апартаментни такива?

Добър ден, котешки мами  Hug
Когато взехме Тайсън, беше на 3 месеца селско котаче, решихме да не го ваксинираме, но след първата белодробна криза, вет-а ни овика, че не сме го ваксинирали и съответно свършихме и тази работа. Бамбина още преди да влезе у нас - година след Тайсън, мина през вет-а за преглед, обезпаразитяване и ваксина. От тогава - ваксина всяка година, обезпаразитяваме само вътрешно на 2-3 месеца веднъж, външно не се е налагало. Иначе ни препоръчаха и вътрешно, и външно веднъж в месеца, но с момчето ни е малко по-специфично - с това болното сърце се стараем да избягваме всякакъв стрес, достатъчно му е хапчето два пъти на ден.

Горкичкото ми момченце, в тези жеги никак не се чувства добре - диша с изплезен език, пръхти. Ако забележете вашето коте да прави така - да знаете, не е нормално !!! Давам му лекарствата преждевременно, успокоява се, но пак се е свил, не идва при мен ... Да идва по-бързо нощта, че да се захлажда и да му олеква  Cry

# 484
  • София

Моят нищо не спомена, аз от вчера го мажа  Rolling Eyes
Спомена ли нещо алтернативно?
Хора, йодът се изпарява. Като се каже да се почисти с йод, не значи да му се потопи лапата или муцуната в йод. Simple Smile. Просто леко се обтрива  с марличка натопена с малко йод и додето се галите, той се изпарява. Peace
едит: за нещо смешно.
Скрит текст:
https://www.facebook.com/photo.php?v=700072860027880&set=vb.103669703001535&type=2&theater

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 17:18 от MayyaI

# 485
  • София
Сложих йодасепт с клечка за уши в основата и там, където е живеца. Не реагира никак, дори козината не се изцапа. Довечера като дойде, ще го видя как е.

# 486
  • Плевен
Цитат
Горкичкото ми момченце, в тези жеги никак не се чувства добре - диша с изплезен език, пръхти. Ако забележете вашето коте да прави така - да знаете, не е нормално !!! Давам му лекарствата преждевременно, успокоява се, но пак се е свил, не идва при мен ... Да идва по-бързо нощта, че да се захлажда и да му олеква  Crying or Very sad

Аууу, моят Сашко диша така от време навреме, когато е навън и е топло. И много рядко, когато тича в къщи, като обезумял, за да гони мухи. Трябва ли да се притеснявам ? Даже съм го снимала.
Скрит текст:
Скрит текст:

# 487
  • София

но с момчето ни е малко по-специфично - с това болното сърце се стараем да избягваме всякакъв стрес, достатъчно му е хапчето два пъти на ден.

Горкичкото ми момченце, в тези жеги никак не се чувства добре - диша с изплезен език, пръхти. Ако забележете вашето коте да прави така - да знаете, не е нормално !!! Давам му лекарствата преждевременно, успокоява се, но пак се е свил, не идва при мен ... Да идва по-бързо нощта, че да се захлажда и да му олеква  Cry

iangelova
Taка диша защото му е болно сърцето, нали?

# 488
Извинявам се, ако съм ви изшашкала:  Sad  по принцип Viv_pl не е хубаво да стоят на топло, а след тичане едва ли е толкова необичайно - нашият започна да пръхти, докато лежеше и си почиваше, т.е. без видима причина, но ако искаш просто при следващото посещение при вет-а питай го, моите са ми казали, че само за кучетата е ок така да правят.

Иначе Сашко е прекрасен  Hug - британска късокосместа?

Редакция: Майче, започна така, и му установиха белодробна инфекция, която е оставила след себе си доживотна атрофия на предните два лоба на белите дробчета, а от там се повреди и сърцето, или - другата теория, че сърчицето си е било увредено по рождение, но инфекцията и атрофиралите половинки на дробчетата са влошили положението.

Отново - извинявам се за предходния пост, не беше много адекватен!

# 489
  • София
При силен стрес също може да дишат с отворена уста и учестено. На снимката в колата точно на стресиран от пътя прилича.

# 490
  • София
Скрит текст:
Извинявам се, ако съм ви изшашкала:  Sad  по принцип Viv_pl не е хубаво да стоят на топло, а след тичане едва ли е толкова необичайно - нашият започна да пръхти, докато лежеше и си почиваше, т.е. без видима причина, но ако искаш просто при следващото посещение при вет-а питай го, моите са ми казали, че само за кучетата е ок така да правят.

Иначе Сашко е прекрасен  Hug - британска късокосместа?

Редакция: Майче, започна така, и му установиха белодробна инфекция, която е оставила след себе си доживотна атрофия на предните два лоба на белите дробчета, а от там се повреди и сърцето, или - другата теория, че сърчицето си е било увредено по рождение, но инфекцията и атрофиралите половинки на дробчетата са влошили положението.

Отново - извинявам се за предходния пост, не беше много адекватен!

Абсолютно адекватен си беше!!!
Аз, моята никога не съм я виждала задъхана, даже след "луда" игра.
Виж, кучетата са други.
Миличкия, той. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

И малко  данък от мен.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 24 юли 2014, 18:37 от MayyaI

# 491
  • Пловдив

Понеже в момента имам и 5 малки на възраст 2.5 - 4 м. и мен ме интересува въпросът за обезпаразитяването. В началото бяха 3 котета, 2 пъти ги водих да им дадат паста.
Най- малкото беше много зле след нея /2 дена отказваше да яде, залиташе и само спеше/ и вторият път пропуснах. Мисля, че има глисти, понеже е много слабо и с голямо тумбаче.
В момента е 735 гр. и се чудя дали да не му дам 1/4 Празимек С.
Пише, че е за котки над 2 м. и мисля, дали да не разтворя хапчето във вода за по-точна дозировка? Или да го стрия на прах и разпределя внимателно?
Имам и Цестал Кет, но там не мога да преценя за доза, понеже е за 4 кг. и с всеки започнат кг., дозата се удвоява.

Аз съм обезпаразитявала котета с тегло около 500 грама, на всяко по четвъртинка Цастал Кет. Всъщност във вет. кабинет ги обезпаразитиха, аз само ги заносох там.

# 492
  • Плевен
Шашко (както го наричаме  Mr. Green) е британец.
Това дишане го направи веднъж, като го водихме на гости на "баба му" т.е майка ми  Simple Smile, и един път в къщи, но беше скоро след полета му от третия етаж.
Сега ще го наблюдавам. А да не е прекалено дебел, защото е на 8 мес. и тежи 4 кг., но ветеринарите ми казаха да съм спокойна, че е едра порода и е нормален  newsm78
Много скоро ще го кастрираме, защото вече е нетърпим с демонстрациите си, че вече е  мъж.
Вашите котараци, опитвали ли са да Ви ползват краката за сексуални партньори ? От скоро започна и е ужасно, особено нощем.

# 493
  • София

Вашите котараци, опитвали ли са да Ви ползват краката за сексуални партньори ? От скоро започна и е ужасно, особено нощем.
Случи ни се за 2 седмици. Съседите бяха на почивка и оставиха котарака си у нас. Аз бях така: Shocked
Отхвърлих го. И той(котарака) прекара 2 седмици в такива "забавления" с мъжа ми и ръката му. #2gunfire

# 494
  • София
Дами, как са вашите "деца"?
Моето по цял ден е така:
Скрит текст:
Да започвам ли да се притеснявам? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт