НВ-ВМХ, част 81

• 35 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 240
AGLIKKA, аз си хапвам стабилно. Ако трябваше да стоя на 1200 калории, досега да съм се отказала да спазвам режим.  Mr. Green  То за това не ми се и получаваше досега с други режими, щото трябваше да стоя гладна. Чисто информационно съм смятала калории и горе долу се движа към 2000. БМР ми е около 1700, за да поддържам тегло трябва да ям около 2300.  Някои дни ям по-малко, други повече, не съм се втелясвала. Чудно ми става, защото много момичета пишат че ядат по 1200-1300 калории...

Гари Таубс в книгата "Защо сме дебели и какво можем да направим за това" обяснява за забавянето на метаболизма, когато има калориен дефицит и твърди, че това не е решение за трайно и сигурно намаляване на теглото. Посочва и доста изследвания и проучвания по този въпрос, но не съм ги разглеждала.

На няколко места пък видях, че не трябва да се прекалява и с протеините, тъй като излишното количество протеин също се било превръщало в глюкоза и вдигало кръвната захар.  newsm78

# 241
   Незнам защо сметките да действат не до там добре. Явно си е до човек.
 При ВМ НВД от преди години си знам че са важни сметките, но тогава пък не съм си смятала калориите колко са ми нужни дефицити и т.н .
  Тук в мноооого старите теми често имаше сметки. Аз имам да свалям 12кг. и 6-7 са достатъчни, но най-добре се чувствам на 58кг. Не съм кльощава, просто съм приятно слаба на тях Joy hahahaСега не съм дебела чак, но съм пухкава. Кокалът ми е тежък по принцип. Не си помня старите мейли и пароли и не мога да си вляза в стария акаунт, но си спомням много от момичетата които вече не пишат в темата. Смятахме си и така си виждахме на коя точно как и действа. На мен не ми тежат сметките.

Ако ви е досадно няма да си отчитам менютата и сметките, ще си ги водя във фитдей и туй то. За мен няма проблем Peace Hug

# 242
Напротив, споделай, мисля, че е интерсно на всички.   bouquet аз забравям да се отчитам.  Simple Smile

Аз днес съм на две кафета със сметана 20% и 1 с.л.  Кокосово масло, две горни пилешки бутчета и баба гануш. За довечера нямам никакви идеи, но може да извадя скарата и да опечем някоя пържола на бързо.

Сори, че пиша с краката си, през телефона чи е много трудно.

# 243
Формулите в нета за изчисляване на базовият метаболизъм са различни, с различни крайни показатели и не могат да се приемат със 100% точност. Както казва и Любомир Иванов в сайта си формулата е ориентировъчна.  Всяко тяло, всеки организъм, всеки метаболизъм е различен и уникален и не може да се приравнят един към друг.

Според мен претеглянето на храната и изчисляването на калории не е обременително, особено когато човек тепърва навлиза в този начин на хранене. След време ще може и "на око" да преценява.

Не мисля че тук някой апелира към гладуване. Всеки познава себе си, собственото си тяло и нужди. Разбира се най-важното е да се чувстваме здрави и силни.

Ако ви е досадно няма да си отчитам менютата и сметките, ще си ги водя във фитдей и туй то. За мен няма проблем Peace Hug
На мен ми е полезно споделянето на менюта, а също и калорийната стойност  Simple Smile

# 244
Ygritte, ако това е диагнозата няма страшно, но ако захарта на гладно стигне 7, тогава вече диагнозаата е една по-лоша.  Wink Хубаво е да вземеш мерки и да смъкнеш стойностите. От опит ти казвам, че захар се регулира само и единствено с правилно хранене.  Peace Правилно си прочела за белтъците - не трябва да се прекалява с тях, осбено когато е на лице завишена кр. захар. За това и първия съвет е да намалиш/изключиш белтъците на вечеря и да видиш дали захарта ти няма да влезе в граници. Тук това често сме го коментирали.

hahaha
Сега не съм дебела чак, но съм пухкава.

Опитвам се да си го представя. Joy

И аз съм от тези, които не могат да гладуват. Пробвах и фаста, ами не ми се получи. Имам желание, но воля не за такива експерименти. Аз като съм гладна ставам ужасна - изнервена, кисела, раздразнителна, уморена, боли ме главата, нямам енергия за тренировки. Не мисля да си го причинявам това някога отново. Е, килата падат много бавно, но и на това съм доволна. Важното е здравословно да съм добре, а пък по моникини ще ходя след 10 години  Laughing , имам време да отслабна и да се стегна до тогава.  Mr. Green Друг е въпроса, че благодарение на нашето хранене и спорта влизам в дрехи, които не ми ставаха като бях 5 кг. по-малко.  Wink

# 245
Здравейте момичета  Heart Eyes
Започнах да свиквам с този режим и да си призная започва и да ми харесва. Чувствам се някак си по-свежа, първите дни ми беше едно замаяно. Сега съм бомба.

За калориите-никога не съм изчислявала колко калории приемам, доктора ми каза да приемам между 2600-2800, но не съм смятала дневен прием.

Разглеждам темичката с рецептите, разнообразявам храненето. Вчера много ми се ядеше сладко и си направих едни кокоски, много бяха хубави. Добавих си и 2-3 капки Суитли, защото не бях сигурна дали ще придобие някаква сладост само от кокоса.

Днес се чудих какво да закусвам, накрая реших да си направя сок от праскова и кайсия (без захар), за обяд ядох пил. пържола и една купа салата без мазнина, за вечерята все още се чудя. Нещо леко ще бъде Simple Smile

# 246
  • София
Преди няколко дни реших, че искам да вечерям сладка палачинка и си забърках следната:
2 яйца
кокосови стърготини
3 ч.л брашно от рожков

Стана много приятна, леко шоколадова и хрупкава палачинка. Вариант е когато ви се дояде сладко  Peace Моят пълнеж беше от чия + протеин, но може и без пълнеж. От рожкова става достатъчно сладко.

Гери, хапвай плодовете цели, не на сок  Peace
Така, освен че ще изядеш по-малко, приемаш и фибрите.

# 247
По пронцип ги ям цели, но исках да пия нещо различно от вода и си позволих да ги направя на сок.

# 248
По пронцип ги ям цели, но исках да пия нещо различно от вода и си позволих да ги направя на сок.
Ако салатата ти нарочно е била без мазнина, не я пропускай следващия път.

# 249
Гери, и аз да кажа - плод, пил пържола и салата без мазнина, после какво да е по-леко, ти нямаш почти никакви мазнини днес. По-скоро трябва да понаваксаш с мазнините според мен.

Вивиан, страхотна идея, брашно от рожков не съм пробвала до сега, ама щом се докарва шоколадов хрупкав вкус, задължително ще пробвам  Heart Eyes

# 250
  • София
Само внимавай в количествата, че то е доста въглехидратно. Плюса му е, че се ползва по малко - някоя и друга лъжичка, така че не е проблем, но в големи количества, както го има из разни рецепти, мисля, че не е добре.
Аз много го харесвам и разбъркано в кисело мляко. Може да му сложиш и някое начупено каково зрънце ... Simple Smile

# 251
Няма да прекалявам, както е по рецепта, а какаови зърна имам, та ще се пробва както казах  Embarassed

# 252

Днес се чудих какво да закусвам, накрая реших да си направя сок от праскова и кайсия (без захар), за обяд ядох пил. пържола и една купа салата без мазнина, за вечерята все още се чудя. Нещо леко ще бъде Simple Smile

Поне до момента нямаш никакви мазнини, менюто ти определено не е ВМ НВД:)

# 253
Пържолата е печена с мазнина, по принцип на салатите не слагам мазнина, не обичам..

# 254
  • София
Гери, аз към пилето добавям повечко масло, гъби с масло към него, в салатата задължително мазнина. С тази хиперинсулемия не знам как си позволяваш кайсия и праскова и то на сок, чиста захар си изсипваш в организма. Яж плодовете цели, фибрите поне забавят захарта, освобождава се постепенно.Предпочитай ягоди, къпини, боровинки, не толкова сладки плодове. Аз не съм зле колкото теб и пак не смея така да си позволявам, яде ми се сладко ама какво да направя.
Да споделя, че намерих правилния доктор, който ми каза че съм на прав път. Mr. Green Значи не съм/сме луди все пак. Joy Без хляб, ориз, картофи поне 6 месеца да съм режимна, без лекарства. Wink Представете си как ми изглежда корема, щом първия й въпрос беше бременна ли съм? Joy Видя ми и оранжевите неща, даже тя ги спомена, за първи път някой ги забелязва, казах й какъв режим спазвам, не беше съвсем съгласна но и не възрази. Несъгласието беше за ВМ хранене и високия ми холестерол. Rolling Eyes И така, продължаваме напред.
Скрит текст:
Много страдам от запек, подут корем, хемороидите вече повече от месец не минават. Sick
Аз не съм и виждала брашно от рожков, кокосовите стърготини сладки ли са, мога ли да си позволя да хапна и аз една палачинка или мъфинче с 1-2 лъжици.
Оставям ви и ставам да си правя упражненията. Започнала съм инд.режим при Руми/ фитнес инструкторката/, нещо не ми се вижда много мазнинно нейното хранене, а нищо чудно и аз да не разбирам. Rolling Eyes
Успех момичета.
Шоки наистина липсва.
Не пиша често, но ви чета редовно. Много интересни неща обсъждате винаги, независимо от какво естество.

Последна редакция: ср, 16 юли 2014, 09:25 от ANI BANI

Общи условия

Активация на акаунт