НВ-ВМХ, част 81

• 35 022
  • 755
  •   1
Отговори
# 615

Обаче имам такава приятелка, която смята че прекаляването с месо е много вредно, а също и че за да се топят мазнини, трябва да има повишена телесна Т, и затова спорта помагал, защото се вдига температурата  Laughing

Ми, да, те сланинките точно така се топят - като на тефлонов тиган  Mr. Green Ти не си ли чувала  hahaha

# 616
Абе Пинки Laughing не знам на кого какво му е ясно, ама на мене нищо не ми е ясно Crazy. Е поне ми се изясни, че не следвам ли нашия режим, визията на леля ми е в кърпа вързана Peace. Но от там на татък все още се лутам с комбинацията хранене, тренировки, чистене на мазнини, въглехидрати кога, по колко и т.н newsm78 Просто колкото повече чета, толкова повече се обърквам и съм се пуснала по течението на изчистеното хранене пък все ще е за добро.

Шоки Wink моята приятелка точно това каза и тя, че като минала 40 и тогава напълняла. И мен всеки с това ме заплашва и като го чуя направо не знам какво ми става Sick. Може и наистина така да стане, знам ли. Да сме живи и здрави да видим къде е истината.

Лота Heart Eyes и аз тъкмо това споделих в предните си постове, че съм намалила храненето много и съм спряла по естествен път всички режимни лакомства. Даже напоследък се притенсявам. Това не съм аз. Аз такъв амел бях, а сега много малко ям Confused. Даже мисля че преди време питах в спортната, възможно ли е укрепването на коремната мускулатура, да е допринесло някакси за намаляване на храната като количество. Казвам си така, не съм заслабнала нещо, значи ям достатъчно, нямам оплаквания, болежки като цяло би следвало да съм ок. Аз от една пръжола и малко салата ще се пръсна направо. Дори за да достигна дневните калории взех да хапвам повече ядки, че калорични, а не са толкова обемни; лъжица 2 кокосово масло или тахан. Но едно ми направи впечатление – увелича ли въглехидратите, на другия ден съм поне 2кг надолу, а уж се задържа вода с тях. Задължително. Въглехидратите ми са да речем, картофите в супата (които по принцип отделям), ако имам муска готвена, я ям наред с картофите и други подобни народни манджи. Като казвам въглехидрати нямам в предвид дни с торти, пасти, спагети и т.н. неща Naughty. А отностно забраняването на вредни храни на децата и думата НЕ, моя син е информиран точно колкото и нас в темата по стечение на обстоятеслтвата. Направо може да проведе лекция на тема диабет, холестерол, на детско ниво разбира се. Обаче види ли някое дете да яде вафла пред него и му пада пердето и забравя всичко. Е като го сравня с децата на наши приятели, той ми бледнее направо. Там става дума за ядене от сорта на 1 шоколад на веднъж от 5 годишно дете, пиене на една кутия натурален сок Shocked #Crazy. И понеже било слабо детето и не му пречело му се радват.

Lady Brinne Laughing  моето желание за промяна е също благодарение на болежки. Тъкмо си бях излекувала язвата, направихме си застраховка живот (от изследванията на която излезе, че сме със завишен холестерол, а аз вегетарианка по рождение и бях смаяна, как така аз мазно не ям, месо не ям, яйца не близвам и на път за сърдечно съдови заболявания) и за капак жестоки болежки и захапвания в ставите (по-конкретно раменете, за които доктора ми дуднеше, че съм с атрофирала мускулатура). Направо бях в паника какво да правя – извода беше да намеря някакъв начин на хранене с който стомаха нямаше да страда повече, да намаля холестерола и да помисля за тази атрофирала мускулатура. И попаднах тук. Единствено съжалявам, че всичко което правя сега, е трябвало да го правя от дете.

# 617
  • София

Но едно ми направи впечатление – увелича ли въглехидратите, на другия ден съм поне 2кг надолу, а уж се задържа вода с тях. Задължително.

Това важи и при мен, когато дълго време съм била желязо-бетон, като теб  Wink
След дъъълга супер стриктност и никакъв резултат, хапна ли еднократно В. след два дни съм с голям минус.

Смоуки, нямаш представа какви бисери ми ръси тя, много се забавлявам с нея  Laughing
Даже като ми твърдеше, че повишаването на телесната Т по време на спорт е причината за топенето на мазнини, директно я избъзиках от тук нататък да седи само на климатик 40 градуса и  няма нужда да се поти и мъчи с тренировки и да се ограничава в яденето Joy
То така ако ставаше  Crazy една гореща вана и си с 1 кг мазнина стопена  hahaha

# 618
Вики, Гари Тобс и мен ме застреля с това (доказани неща явно), че с напредването на възрастта и спирането на производството на естроген при жените и на тестостерон при мъжете се улеснява натрупването на мазнини, особено около корема, защото дотогава би трябвало половите хормони да оказват възпираща роля. Затова още повече ми се затвърждава убеждението, че единственият правилен начин на хранене за тази възраст е нашият. Wink Така може да не може да се предотврати цялото напълняване, но може поне да се овладее донякъде. Тези неща са до известна степен и генетично заложени май, но в крайна сметка поне голяма част от пораженията сигурно могат да се предотвратят с НВ-ВМХ.

# 619
  • SA
Вики, споко, няма да напьлнееш като минеш 40!  Heart Eyes
Митове и легенди, сьздадени от хора, които не се хранят правилно и след 40 започват да имат метаболитни нарушения.

# 620
Ееех момичета  Heart Eyes хич не искам да шишкавея повече и без друго не се намирам за толкоз залиняла. Обаче съм наистина в паника съвсем сериозно. Аз на моя ръст и 2кг отгоре са ми много. А така да нямам търпение да ми приключи цикъла един път завинаги. Много си изпатих от него в тоя живот. А се очертава, че без него пак не ме чака светло бъдеще. То големи мъки, големи болки, ако сметна колко болкоуспокояващи съм изпила от как си го имам, сигурно една фабрика за мен е работила само. То не бе чайове, то не бе витамини, какво ли не. Ей сега да си свърша вечерната иглика и спирам да купувам. Три години ефект не видях, а по 20$ харча периодично за нея. Сега последния път викам си това ще е последната инвестиция. И да не спамя повече, както казах да сме живи и здрави всички да видим кой с колко ще качи след 40 на нашия режим.

# 621
vici75, 3 години никакъв ефект от вечерната иглика?
Аз отдавна и се каня, заради кисти в гърдите - фиброкистозна мастопатия, ама все не се наканвам да я взема. Не стигат финансите до там, че от доктори, изследвания и хапчета, не ми остават пари за "удоволствия" като вечерна иглика  Tired
Не съм имала надежда да ми помогне за кистите, предвид че доктори споделиха, че има ли възли и кисти в жлезата, то често има и в гърди, на яйчници, та... жлезата ако се излекува, предполагам че и другите проблеми ще се оправят. Но все пак исках да я пробвам тая иглика.

# 622
  • SA
Вики, наскоро ми попадна една статия за овулаторните болки, та се бях сетила за теб.
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2703238/Agony-monthly- … tional-havoc.html

# 623
Merelenda  Hug ти си я пробвай все пак. Различни хора сме. Знам, че трябва да се взема 3 месеца минимум за да видиш някакъв ефект. На теб пък може да ти действа знам ли. Аз все органик купувам, марки смених най-различни. Ами никакъв ефект при мен, даже и минимален. Май в началото си бях внушила полза някаква, но сега разбирам, че е било внушение. Но ти ако имаш възможност пробвай.

Ками  Heart Eyes златна си значи. Почвам статията веднага  bouquet.

Редактирам се. Прочетох я. Ами те все едно мойте тегоби са описали. Тази женица и тя няма търпение да приключи с цикъла си. Прави ми впечатление, че и тя като е родила този кошмар временно е спрял, но после пак е започнал. И при мен беше така. Като родих 1-2 години, даже и преди цикъл и по време на нямах никакви болки, както и при овулация. Но след това лека по лека пак се върна всичко. Дали не е на хормонална основа? Тази година се подготвям да лъжа личната нещо, ако може някакви други хормони да ми пусне, освен стандартните. Да видим от там какво ще излезе. Ама то каквото и да излезе, най-много хормони да ми набута да пия, а аз тях не ги искам. Но мога да пробвам.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 19:25 от vici75

# 624
Вики, няма смисъл да си даваш парите за игликата, щом 3 години не си видяла полза... Embarassed Нали каза, че магнезият ти действа облекчаващо? Ползвай го него за такива цели.

# 625
Да Шоки  Simple Smile, допивам и спирам. Ще си оставя магнезия за сега. Обаче и там чуденки ми излизат newsm78. Купих цитрат, от него ефект не забелязвам. Но нали купих и оксид по грешка. Баш той ми действа. Не знам марката ли, оксида ли сам по себе си, но точно това дето не е за препоръчване ми работи. И сега пия цитрата колкото да го свърша, после минавам на оксида. Абе големи експерименти значи. Докато разбера кое ми действа и кое не, ми мина живота Wink. А колко време отнема всичко. Месеци да пробваш едно, месеци да пробваш друго.

# 626
Щом ти върши работа, си го ползвай оксида. Hug

И аз така с пробите, а толкова време отнемат, да не говорим, че понякога стават и кофти грешки (в преценката, искам да кажа). ooooh!

# 627
Абе Пинки Laughing не знам на кого какво му е ясно, ама на мене нищо не ми е ясно Crazy. Е поне ми се изясни, че не следвам ли нашия режим, визията на леля ми е в кърпа вързана Peace. Но от там на татък все още се лутам с комбинацията хранене, тренировки, чистене на мазнини, въглехидрати кога, по колко и т.н newsm78 Просто колкото повече чета, толкова повече се обърквам и съм се пуснала по течението на изчистеното хранене пък все ще е за добро.

[/quote/]
     Абсолютно съм съгласна..И аз все съм на варианта проба- грешка, и накрая пак се чудя какво става всъщност ?  Уж си познавам тялото !  Rolling Eyes  
За възрастта над 40, не бих казала, че се дебелее ей така. Аз  бях вече тук, на тази възраст и както съм била подвластна на де що сладко има на пазара ... така също и съм  правила най сериозните си тренировки , и съм имала най -добри постижения като здраве и визия !  Като млада не съм била толкова добре, отколкото  между 40 до 50 г. Миналата год. направих 50,  и тази година наистина не ми се получават нещата ,така както си го мислех.  Натрупах точно сланинки като паласки и коремче, и колкото и да се старая, а аз наистина се старая, много бавно виждам резултат. Нямам никакви оплаквания, цикъл си имам, рядко ми се слува да ми дойде по рано  например. Предполагам, че вече би трябвало да ми спира, ама кой знае кога...Но при всички случаи съм в някакъв период преди менопаузата,което си има значение. на майка ми  , и е спрял на 51, така,че скоро и аз може да приключа с тази дейност.  Така, че допускам, че наистина Гари Тобс е прав, има си различия след една определена възраст, но си зависи от много неща. Това,което със сигурнот мога да кажа, е че преди,когато надебелеех, бях  просто една дебелана... а сега , ако надебелея - съм една дебела леля, или застаряваща дама, как да го кажа най-правилно не знам. Имам предвид, че видът на тялото ми при повече кг, е различен. много се разписах, но накрая да си  кажа, САМО като съм на този режим на хранене се чувствам най-добре, енергична, здрава, силна ! А аз имам доста диманично ежедневие. стреса няма да коментирам, всеки си го има , но не е без значение !  Naughty

# 628
Да, Пинки, точно това са най-важните неща Hug

# 629
Хе хе Пинки не предполагах, че си на 50. С толкова младежки дух са ти изпълнени постовете, че те определих между 30-35 годишна. Да от дебело до дебело в годините има разлика. И аз я намирам. По-скоро намирам разлика от слабото ми преди и сега. Сега се мрънкам, че не отслабвам, но отслабна ли много зле ми стои. Като измършавяло, а не като стройно слабо тяло. Мъча се да си отговоря дали от това, че съм била по пълна през бременноста и формата на тялото се е променяла, та сега макар и по-слаба шейпа е различен. Или просто е от годинити или комбинация от всичко. Но и аз се присъединявам към твоите изводи, че с нашия режим се чувствам най-добре.

Шоки аз за пробите не ме е яд, че съм си харчила парите толкова, колкото ме е яд, че съм си загубила времето и едни празни надежди са ми останали. Но то сигурно всички сме така.

Общи условия

Активация на акаунт