НВ-ВМХ, част 81

• 35 023
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Ами то май трябва да спирам всички храни и да си набавям веществата само от хапчета, в ориза има вит. Б, не може да се яде ориз.. в плодовете има витамини-ми то и те ограничени.. ще отида в аптеката и ще си купя витамини на хапчета, май няма голям смисъл да се мъча по този начин.. то не е живот вече, нищо не можеш да ядеш и пиеш.. Кафе без захар, без мед, без сметана, чай без захар...

# 256
  • София
Свиква се спокойно. Не приемай нещата толкова трагично, всички тук сме се отказали от много неща, но пък сме намерили по-добри заместители. Началото е трудно, дай си време.
Ако ти не се погрижиш за себе си няма кой, здравето е над всичко. Hug

# 257

Скрит текст:
Много страдам от запек, подут корем, хемороидите вече повече от месец не минават. Sick

Скрит текст:
От три дни съм някакъв филм на ужасите. Вчера си взех течен парафин и лактулоза, защото беше страшно.  Cry Тъкмо и за това търся инфо в нета. Казват, че често решение на този проблем е да се увеличи мазнината и водата. Ще пробвам, ама с това мисля да правя "Опалянките" заради хуска, който се влага.

# 258
Ами на плодовете кой е заместителя?

# 259
Кафе без захар, без мед, без сметана, чай без захар...

Кафе със сметана може, само да не е от тези растителните сметани. А като добавиш и кокосово масло 1 с.л. става с един тропически аромат, все едно подсладено, та нито ти трябва мед, нито захар.

ANI BANI, пълномаслените кокосови стърготини в метро мисля, че не са подсладени. На етикета нищо не пише. Всъщност не знам дали в България се продават подсладени.

# 260
Ами на плодовете кой е заместителя?

А защо трябва да има заместител?

Плодове може, но по една-две ябълки на ден най-много, или от по-киселите плодове...

Да не се прекалява и с тях и да не преобладават над другата храна в дневното меню Peace

Аз също си позволявам вечер да хапна малко пъпеш покрай детето, но боцкам само няколко парченца и спирам...

# 261

Скрит текст:
Много страдам от запек, подут корем, хемороидите вече повече от месец не минават. Sick

Скрит текст:
От три дни съм някакъв филм на ужасите. Вчера си взех течен парафин и лактулоза, защото беше страшно.  Cry Тъкмо и за това търся инфо в нета. Казват, че често решение на този проблем е да се увеличи мазнината и водата. Ще пробвам, ама с това мисля да правя "Опалянките" заради хуска, който се влага.
Скрит текст:
Много съм доволна от Хемоклин гел. Да, скъп е, но при мен има голям ефект от ползването му. В първите 4-5 дена слагам по 2-3 апликации дневно, а после минавам на евтина алтернатива Пайлекс крем за още 10 дена по 2 апликации дневно.
Последното ми обостряне на хемороидите беше повече от ужасно. Не можех да стана от леглото 4-5 дена, а и лежането си беше изпитание. Нямах хемоклин гел, но от аптеката ми дадоха Риванол, Диосминол (http://apteka.framar.bg/30030499/%D0%B4%D0%B8%D0%BE%D1%81%D0%BC% … B0%D0%B1%D0%BB-60) взех само 1 блистер, и Проктогливенол мазило. С риванол върху памук се правят компреси и се стои с тях колкото се може по-дълго. Аз издържах по 30 мин. За 15 дена се оправиха нещата. Правех си и бани със смрадлика и хлебна сода.
Приемах и ябълкова пектин на прах, за да омекотявам изхожданията.
Ползвала съм и Цикатридина супозитори по 1 свещичка за 24 часа. Доволна съм и от тях, но предвид, че ги взимах на 20 лв - 10 броя за 10 дена, а Хемоклина го взимах за 27 лв от аптеки Марешки, то предпочитам Хемоклина, защото ако го ползвам само по 4-5 дена, когато е обострено състоянието, то имам за много дълъг период от време и ползвам еднократно, ако ми се наложи, или почувствам дискомфорт при изхождане.

# 262
  • Пловдив
Ами то май трябва да спирам всички храни и да си набавям веществата само от хапчета, в ориза има вит. Б, не може да се яде ориз.. в плодовете има витамини-ми то и те ограничени.. ще отида в аптеката и ще си купя витамини на хапчета, май няма голям смисъл да се мъча по този начин.. то не е живот вече, нищо не можеш да ядеш и пиеш.. Кафе без захар, без мед, без сметана, чай без захар...
Няма смисъл да си купуваш витамини на хапчета,особено синтетичните са пълен боклук.В зеленчуците се съдържат страшно много витамини,така че ще си ги набавяш от там.Примерно най-много витамин Ц се съдържа не в нещо друго,а в червената чушка.

# 263

Витамин Б има в чиста форма в повечето животински продукти. Същото се отнася за Витамин А. Не съм експерт по витамините, Шоки би била по-полезна, но мисля с изключение на вит Ц всички останали витамини могат да се набавят в прилично количество дори при пълна липса на плодове и зеленчуци в менюто (макар че ВМ-НВХ не налага такава липса).

В зеленчуците не се съдържат "страшно много витамини".

# 264
  • София
Аз пък не бих следвала начин на хранене, ако се съмнявам в него.
Първо бих попрочела, попроучила, поразбрала и поубедила се, и чак след това бих се впуснала в тази авантюра.
Не е хубаво първо да се скача и после да се вика "хоп".
По принцип.

# 265
Ако не ми се налагаше никога нямаше да започна, в тази ситуация нямам избор. Да не забравяме, че съм на 16г и нямам особрно богат опит по отношение кое какво съдържа. Simple Smile

# 266
Да не забравяме, че съм на 16г и нямам особрно богат опит по отношение кое какво съдържа. Simple Smile

Това не е въпрос на възраст, а на четене Simple Smile Има сайтове, в които можеш да проверяваш съдържанието на храните, вкл. откъм витамини и микроелементи.

Това дето вит. Б има само в ориза или вит. А само в морковите (което пък грам не е вярно) са просто митове, при това съвсем лесни за разбиване. Ако следиш личното си меню много по-бързо ще се ориентираш.

ВМ-НВХ осигурява на тялото кажи-речи всички нужни витамини, освен може би вит. Ц при хората като мен, които почти не ядат свежи храни (което не е задължително, просто на мен не ми понасят). Аз купувам като добавка само вит. Ц защото както казах не ям свежи зеленчуци и съм пушач.

# 267
Не съм казала, че е въпрос на години, но много малко хора на тези години са осведомени какво се съдържа в храните. В много сайтове съм чела какво кога и защо, но в случая трябваше спешно и веднага да започна с режима. Да, гледам да се придържам към режима, но има доста неща, които не са ми ясни. Не знам кой да слушам. Ендокринологът ми каза да не ям картофи и ориз, но личната лекарка каза, че няма смисъл от това ограничение. Аз взех решение до следващата среща с ендокринолога да не ги консумирам. Другите неща са ми ясни вече, но това с плодовете не мога и не мога да го разбера.
Няма как всичко да ми се изясни за 3 дни, за това сме тук-да питаме, за да се информираме взаимно и да си помагаме с каквото можем. Ако не бях намерила вашата тема и темата за хиперинсулинемията нямаше да знам почти нищо. В интернет нещата са много оплетени, някои дори противоречиви. Ако не ми се беше наложило никога нямаше да знам за това състояние и за този режим, съответно никога нямаше да прочета в интернет и да попадна тук Simple Smile

# 268
Какво толкова не можеш да разбереш за плодовете? Сладките плодове са... сладки. Съдържат захар. Която подтиква производството на инсулин.
Беритата, както ги наричат, ягоди, къпини, малини, боровинки не съдържат толкова много захар, за разлика то дините, гроздето и прасковите.

# 269
  • Пловдив

В зеленчуците не се съдържат "страшно много витамини".

Еми,добре,съдържат се страшно малко витамини,така става ли?

Общи условия

Активация на акаунт