Мнения за 55 СОУ "Петко Каравелов"

• 45 278
  • 170
  •   1
Отговори
# 165
Приети сме в 55-то за 1-ви клас. Някаколко неща ме вълнуват:
1. Толкова неприятна ли е базата в Музейко - полуизба било с малки прозорци и слабоосветени, ходи се до 55-то за разни занимания - няма салон?

2. Луис Карол или Шилер бихте препоръчали - това което получавам, като обратна връзка е, че Шилерските паралелки са по-силни и това ме тласка към тях, макар, че нямам очакване за реализация с езика?

3. Разбрах вече, че Л.Карол не образуват паралелки, а от всички паралелки се събират записаните в ЛК и учат следобяд. Това така ли и за Шилер като се има предвид, че с немски са само 2 паралелки?

4. Всички ли които учат немски са записани и към Шилер?

# 166
  • Sofia
Не съм чела темата. Мога да отговоря само на няколко неща:
Много съм доволна от Шилер. Паралелките са с добри деца на амбициозни и читави родители. Обучението по немски е интересно и ако трябва да връщам времето назад - пак ще си изпратя двете деца там. При нас имаше конкретни Шилер паралелки, не знам дали и сега е така (моето второ дете завършва 7ми клас).
Училището е стабилно, а директорката се оказа читава (признавам, имах съмнения). Разви много училището, намери де що има програма за развитие на база, стаи, предмети.

Изпитът по математика след 4ти клас е вътрешен, да.

# 167
  • Sofia
Приети сме в 55-то за 1-ви клас. Някаколко неща ме вълнуват:
1. Толкова неприятна ли е базата в Музейко - полуизба било с малки прозорци и слабоосветени, ходи се до 55-то за разни занимания - няма салон?

2. Луис Карол или Шилер бихте препоръчали - това което получавам, като обратна връзка е, че Шилерските паралелки са по-силни и това ме тласка към тях, макар, че нямам очакване за реализация с езика?

3. Разбрах вече, че Л.Карол не образуват паралелки, а от всички паралелки се събират записаните в ЛК и учат следобяд. Това така ли и за Шилер като се има предвид, че с немски са само 2 паралелки?

4. Всички ли които учат немски са записани и към Шилер?

Категорично Шилер паралелките са много по-силни, защото повечето деца там са подбрани с изпит още в подготвителен клас. Това е единствената разлика спрямо другите паралелки, преподавателите са си стандартните учители на 55то. Ако искате да развивате детето и да го готвите за  математически състезания, това го правите допълнително извън училище.
Не всички деца в класа са записани в Шилер, но всички учат немски като първи език. Преди за първи клас, за да те приемат към Шилер трябваше да се държи приравнителен изпит с немски, защото децата вече са почнали, но това може лесно да се навакса лятото. Часовете към Шилер са само следобед и класа се разделя на две групи, това е част от методиката на преподаване. Ако имате други въпроси, може да ми пишете.

# 168
Тази година колко паралелки 4 клас завършиха?

# 169
Тази година колко паралелки 4 клас завършиха?
7. От набор 2016 има по 8 паралелки.

# 170
От миналата година това вече не е вярно и в математическите паралелки (една с английски и една с немски език) приемат само деца, завършили там 4ти клас. Моето дете не остана в нея, защото бе прието в СМГ, но има доста приятелчета и доколкото общуваме все още с тях и родителите, нивото е сравнително добро.
Здравейте. Искам да попитам какви са критериите за прием след 4-и клас за паралелките, които не са математически? Разгледах сайта на училището, но не попаднах на тази информация.

Миналата седмица звъннах в канцеларията да попитам. Отговорът беше, че вътрешна комисия разглежда кандидатурите и решава. Малко странно ми се стори. Други училища си публикуват критериите. Изпитът по математика бил само за техни ученици.
В този ред на мисли, може ли впечатления за периода 5-7 клас в обикновените паралелки?
Който не е математическа паралелка  просто си продължават. За математическите паралелки има допълнителен тест, както са ви казали, но на него, до колкото знам могат да се явят и други ученици, не само от училището. Също за да е в математическа паралелка детето трябва да е отишло на общински кръг по олимпиадата, не е важно колко точки е изкарало.

Общи условия

Активация на акаунт