Мнения за 55 СОУ "Петко Каравелов"

• 45 984
  • 170
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте,
Влизам и аз в темата с въпрос. Благодаря предварително на всички отзовали се.
Интересува ме в училището едносменно ли е обучението и ли учат на две смени?
Занималня има ли от 1-ви до 4-ти клас? Всеки клас ли си има занималня или са сборни групи?

# 136
  • София
Една смяна учат, занималня има за всеки клас до 4клас не са сборни групи. След училище имат и допълнителни спортни дейности до 18-18.30

# 137
Училището е едносменно. Има занималня за абсолютно всички деца от 1ви до 4ти клас.

# 138
Здравейте,
След 7ми клас предстои избор пред сина ни и 55-то училище, което съчетава изучаването на език и софтуерни науки представлява интерес. Наличието на двор където децата да играят и се разтоварват също отчитаме като предимство.

Изненадват ни сравнително ниските средни резултати от НВО след 10клас от 21/22г, съответно 41 по БЕЛ и 23 по МАТ.
За всякакви впечатления във връзка с учениците, училището и учителите ще сме ви благодарни!

# 139
Здравейте,

Може ли мнения за училището след 4ти клас? На сайта виждам, че има 2 паралелки с математика от 5 клас, но не видях критерии за прием. Преди няколко години имаше информация за приемен изпит, но сега не намирам такава.

# 140
  • София
Моя син и съучениците му от математическата паралела влязоха в топ училища - СМГ, ТУЕС, Испанската гимназия. Средния резултат и на двете НВО на класа беше над 90т. Имам забележки към ръководството, но подготовката беше добра.

# 141
Здравейте,

Може ли мнения за училището след 4ти клас? На сайта виждам, че има 2 паралелки с математика от 5 клас, но не видях критерии за прием. Преди няколко години имаше информация за приемен изпит, но сега не намирам такава.

Аз съм със същия въпрос?
Някой знае ли какво представлява изпита?

# 142
  • София
Синът ми е 8клас в момента и беше в математическа паралелка. Изпита по спомени е 20-25 въпроса от типа на НВО, но малко по-сложни.

# 143
Благодаря ви, за отговора...
Притеснявах се да не е със сложност тип,състезателен характер или олимпиада.
Надявам се,да е съобразен с материала а не с извънкласни дейности и частни уроци по математика!

# 144
Предстои ни 1ви клас и сме се насочили най-вече към 55то. Въпроса ми е за Шилер с немски държи ли се изпит по немски и ако да долу горе на какво ниво?

# 145
Здравейте, и аз имам въпрос за първи клас. Има ли допълнителни дейности в училището или съществуват ли опции за родителите, които не успяват да са до 17:30 на линия? Също, ако детето не е прието в паралелка с Луис Карол има ли други опции за английски в училището? Благодаря!

# 146
  • София
Здравейте, в училището има Карате, балет и още някакви спортни дейности след 17 часа. За английски аз съм писала нееднократно че не съм доволна от Луис Карол и моя син след 1 клас го отписах и беше записан към Фарос. Покрай Ковид директорката не им отпусна стаи в училището на Фарос и те наеха една къщичка в близост до училището, учител идва взема учениците и след това ги връща или ако децата са последна група ги вземат родителите от къщата. Моя син сега е 8 клас, но до 7 клас беше записан на английски към Фарос. На изпитите към Кеймбридж децата, които се явяваха изкарваха точки в в горната част на скалата, а едно от децата  имаше точки и за следващото ниво. И другото, което е на по малко важно е че таксата на Фарос беше наполовина на таксата на Луис Карол, ако по някаква причина има неучебни дни от Фарос в началото на юни са организирали така занятия за да може да се вземат часовете платени от родителите.

# 147
Много благодаря! Аз не държа на Луис Карол, но съм останала с впечатление, че няма друга опция, ако искате английски. От вас научавам това за Фарос и сериозно ще го обмисля. Часовете им за първи клас удачни ли са? Другите спортни активности знаете ли до кога продължават? И последно ако е удобно да споделите защо не сте доволни от Луис Карол? Както казах изобщо не държим на него, но се бяхме насочили, понеже не знаех, че има друга алтернатива за английския.

# 148
  • София
Здравейте. Искам да попитам какви са критериите за прием след 4-и клас за паралелките, които не са математически? Разгледах сайта на училището, но не попаднах на тази информация.

# 149
Много благодаря! Аз не държа на Луис Карол, но съм останала с впечатление, че няма друга опция, ако искате английски. От вас научавам това за Фарос и сериозно ще го обмисля. Часовете им за първи клас удачни ли са? Другите спортни активности знаете ли до кога продължават? И последно ако е удобно да споделите защо не сте доволни от Луис Карол? Както казах изобщо не държим на него, но се бяхме насочили, понеже не знаех, че има друга алтернатива за английския.

Всички паралелки са езикови извън Луис Карол и Шилер, от първи до четвърти клас, имат паралелки с Английски език и с Немски език. Аз лично съм много доволна от обучението в самото училище по Английски език. И двете ми дъщери завършиха 7 клас в 55то. На матурата по Английски език след 7-ми клас едната имаше 100 точки, а другата 98точки, без да са ходили на допълнителни уроци по Английски език. Матурите не са задължителни по език, но те самите искаха да видят какво ще направят.
След 4-ти клас стават с два задължителни езика, първият който са избрали от 1-ви до 4-ти клас + един допълнително Английски или Немски.

Общи условия

Активация на акаунт