Мнения за 55 СОУ "Петко Каравелов"

• 45 295
  • 170
  •   2
Отговори
# 150
  • София
Много благодаря! Аз не държа на Луис Карол, но съм останала с впечатление, че няма друга опция, ако искате английски. От вас научавам това за Фарос и сериозно ще го обмисля. Часовете им за първи клас удачни ли са? Другите спортни активности знаете ли до кога продължават? И последно ако е удобно да споделите защо не сте доволни от Луис Карол? Както казах изобщо не държим на него, но се бяхме насочили, понеже не знаех, че има друга алтернатива за английския.
Вижте предишни мои постове, има и тук и в темата за Луис Карол. До 4 клас е много важен класния ръководител, като цяло организацията на учебния процес е добра.

# 151
Здравейте, не можах да изчета всичко, но не мисля, че е зададен точно този въпрос. Искам да попитам родителите на деца,които в момента са 4ти клас, доволни ли сте от преподавателите? Т.е. от тези които ще поемат 1ви клас, към кого бихте ме насочили? Благодаря, предварително.

# 152
  • София
Искам да попитам родителите на деца,които в момента са 3ти клас, доволни ли сте от преподавателите? Т.е. от тези които ще поемат 1ви клас следващата година, към кого бихте ме насочили?

# 153
  • Редута, София, България
Нас ни класираха в ПГ подготвителна група в чудното училище, но ни разиграваха 10 дни и накрая ни отписаха защото не стигнахме навреме с оригинал с Мокрия Печат. Отвратително отношение. Хората там се мислят че са някакви богове, а училището някакъв Рай вероятно само за богопомазани. До колкото разбрах ПГ се подвизават в някаква сграда на територията на Музейко, която приличала на фургон. Няма детска площадка. Никаква информация за учителите на сайта им. И наистина не мисля, че някой, който се е класирал 184то място наред с всички пропаднали училища е редно да имат такова самочувствие. Данните са от 2024г мин макс бал за след 7ми клас. Най интересното е, че ако децата ти учат там се ползвали с предимство. Да им е честито предимството. На мен ми направиха услуга, защото детето ми на 2ро клсиране влезе в по хубаво училище. Така че да са живи и здрави.

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 17:25 от Ирушка

# 154
Ирушка, в кое училище е детето, ако не е тайна?

# 155
Класиран. Не е приет. Тепърва ще видим там какво ще ни искат. На мен ми трябва да избутам някъде подготвителната, защото от 1ви до 4ти клас ще е при учителка учила големите ми деца. Аз винаги съм казвала, че от 1ви до 4ти клас не е важно училището, а учителката и аз няма как да си играя на томбола с това. 55то Музейко ни беше най близкото, но не ни харесаха. Можеха просто директно да ни кажат вместо да ни разиграват. Жената, която приема е много мила, но от нея независи нищо. Дори от ИСОДЗ ни съдействаха, за какво..... За да ни отрежат накрая. Нямам думи.... За съжление аз нямам много опит с кандидатстване чрез ИСОДЗ. Едно време, когато големите ми деца бяха малки, училищата с голям наплив имаха изпити в 1ви клас и така се елиминираха. Сега явно "критериите" са различни.... Къде работиш, колко изкарваш....това определено не е на добре...

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 14:30 от Ирушка

# 156
В отговор на последния въпрос. Няма да споменавам училището, в което ни приеха, но не ни е кварталното 55то поради горно изброените причини, а е по към центъра, на много добро местоположение за мен е по удобно. Не ни поискаха никакви документи освен копие от  акт за раждане на сина ми и учителката, която првподава в ПГ се среща с родителите и записва учениците ако срещата е минала добре. Освен това получавате добра представа за отглеждането на децата, тъй като тя се среща с родителите по време на работа. Освен това напълно случайно се запознах и с Психоложката и Логопеда на децата,които напълно случайно минаха докато аз бях на среща. Наистина съм очарована и впечатлена от екипа на това училище. Късмет на всички!

Последна редакция: сб, 31 май 2025, 17:31 от Ирушка

# 157
  • София
Ирушка,
Тук:
Нас ни класираха в ПГ подготвителна група в чудното училище, но ни разиграваха 10 дни и накрая ни отписаха защото не стигнахме навреме с оригинал с Мокрия Печат. Отвратително отношение. Хората там се мислят че са някакви богове, а училището някакъв Рай вероятно само за богопомазани. До колкото разбрах ПГ се подвизават в някаква сграда на територията на Музейко, която приличала на фургон. Няма детска площадка. Никаква информация за учителите на сайта им. И наистина не мисля, че някой, който се е класирал 184то място наред с всички пропаднали училища е редно да имат такова самочувствие. Данните са от 2024г мин макс бал за след 7ми клас. Най интересното е, че ако децата ти учат там се ползвали с предимство. Да им е честито предимството. На мен ми направиха услуга, защото детето ми на 2ро клсиране влезе в по хубаво училище. Така че да са живи и здрави.
сте пообъркали някои неща.
Уточнявам, че съм го обмисляла училището като вариант за начален етап, заради Шилер, но не и като гимназия (писала съм по въпроса).
Не съм му фен на училището, но:

Ако се гледа мин.бала за прием в гимназиите, на 2ро класиране (като реален) -  децата приети и избрали в частни училища като АК и ПЧМГ вече не участват, училището се появява на 152 ред, но това са паралелки, не училища.
Няма как училището да е на 184 място, според Wiki-то гимназиите в София са 56 бр. Този номер подред не е точен, защото паралелките с един и същ профил в едно и също училище са един ред в таблицата.
Според резултатите на 7класниците на НВО7 училището е на 32 място в София през 2024 (ясно е "всички ходят" да си доучват).
Училището има гимназия от скоро, през 2022 г. се появява в резултатите на ДЗИ.

Няма предимство при кандидатстване в гимназията на училището, в което е учил!

Иначе успех с документите, щом искат нещо набавете го. За училищата едва ли има значение кое точно дете ще приемат.

И един непоискан съвет важен е учителя 1-4 клас, но гледайте училището как е в периода 5-7 клас, там е дупката в образованието.

# 158
178 място, извонявам се, по паралелки не гимназии. Така са класациите вече. За 5 до 7клас съм съгласна, но има време да го мисля. Синът ми го преместих от  23то в 25то, а дъщеря ми беше в 22ро 6ти и 7ми клас. И двете са много добри училища за подготовка. Малките има време да ги мисля. Дори не знам дали ще съм в България, за да мисля от сега.
Ирушка,
Тук:
сте пообъркали някои неща.
Уточнявам, че съм го обмисляла училището като вариант за начален етап, заради Шилер, но не и като гимназия (писала съм по въпроса).
Не съм му фен на училището, но:

Ако се гледа мин.бала за прием в гимназиите, на 2ро класиране (като реален) -  децата приети и избрали в частни училища като АК и ПЧМГ вече не участват, училището се появява на 152 ред, но това са паралелки, не училища.
Няма как училището да е на 184 място, според Wiki-то гимназиите в София са 56 бр. Този номер подред не е точен, защото паралелките с един и същ профил в едно и също училище са един ред в таблицата.
Според резултатите на 7класниците на НВО7 училището е на 32 място в София през 2024 (ясно е "всички ходят" да си доучват).
Училището има гимназия от скоро, през 2022 г. се появява в резултатите на ДЗИ.

Няма предимство при кандидатстване в гимназията на училището, в което е учил!

Иначе успех с документите, щом искат нещо набавете го. За училищата едва ли има значение кое точно дете ще приемат.

И един непоискан съвет важен е учителя 1-4 клас, но гледайте училището как е в периода 5-7 клас, там е дупката в образованието.

# 159
  • София
Не ме разбра, никаква връзка няма гимназията с 1клас.
Така че дали е 150 или 280 по ред първата гимназиална паралела никакво значение няма.

23то и 25то изобщо не са ми попадали в полезрението.
Но ако 22то е на "най-желаната гимназия в София" (според една синеока г-жа, неможеща да направи разлика в балообвазуването между гимназиите, влизащо ѝ в задълженията, и говори глупости пред медиите), то според НВО7 е посредствено, т.е. никаква връзка между това как завършват учениците в 7клас и тези които го избират след 7клас.
Сравнението според НВО7 не е в полза на 22ро срещу 55то

Преди много години един високомерно публично съобщение на директорката ме накара да се откажа да подам документите на голямото ми дете в едно училище. Беше от онези със списъците и нощуващи на родители.
Малкото ни си отвоюва шанса след 4 клас да учи там. Днес бих спала пред това училище, ако можех да върна времето (голямото завърши посредствено от "ранга" на 22ро, знам какво ми костваше, за да го спася от посредствеността)

# 160
Не казах, че има връзка, а че Директор на училище да има такова самочувствие за квартално училище не го разбирам. Точно това обясних и на мъжа ми, който до последно им  играеше по свирката. Това не е Гимназия, това не е Университет, Това е Подготвителна Група. Няма никакво значение дори и да е в някое Пернишко село. Това Не определа Нищо на този етап от развитието на детето. Даже в провинцията е по-добре, защото са по-малко деца и им се обръща повече внимание. Но интересно, ме знаех, че да спиш пред училище ти гарантира влизане. Интересно. В България държавното образование все още е по добро от частното и съм сигурна, че има много държавни училища за които си заслужава да преспиш пред тях, но 55то дори да има добри учители, с това ръководство не го чака нищо добро.

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 16:15 от Ирушка

# 161
  • София
От сегашната ли учебна година 4 паралелки в 55то СУ са в 55то, а 4 паралелки са в Музейното? Чета, че от следващата учебна година 4 паралелки ще бъдат в 55то и 4 паралелки в Музейко? И кои 4 паралелки са в 55то, Луис карол и шилер ли?

# 162
Здравейте. Искам да попитам какви са критериите за прием след 4-и клас за паралелките, които не са математически? Разгледах сайта на училището, но не попаднах на тази информация.

Миналата седмица звъннах в канцеларията да попитам. Отговорът беше, че вътрешна комисия разглежда кандидатурите и решава. Малко странно ми се стори. Други училища си публикуват критериите. Изпитът по математика бил само за техни ученици.
В този ред на мисли, може ли впечатления за периода 5-7 клас в обикновените паралелки?

# 163
  • София
Здравейте. Искам да попитам какви са критериите за прием след 4-и клас за паралелките, които не са математически? Разгледах сайта на училището, но не попаднах на тази информация.

Миналата седмица звъннах в канцеларията да попитам. Отговорът беше, че вътрешна комисия разглежда кандидатурите и решава. Малко странно ми се стори. Други училища си публикуват критериите. Изпитът по математика бил само за техни ученици.
В този ред на мисли, може ли впечатления за периода 5-7 клас в обикновените паралелки?
Който не е математическа паралелка  просто си продължават. За математическите паралелки има допълнителен тест, както са ви казали, но на него, до колкото знам могат да се явят и други ученици, не само от училището. Също за да е в математическа паралелка детето трябва да е отишло на общински кръг по олимпиадата, не е важно колко точки е изкарало.

# 164
Жената, с която говорих, каза, че изпитът е вътрешен. Помня, че преди няколко години имаше инфо на сайта на училището за този изпит. От миналата година няма, което ме навежда на мисълта, че явно от тогава са решили да е вътрешен. ( не се сетих да питам за потвърждение, но в случая няма и значение).

Общи условия

Активация на акаунт