Отговори
# 60
mama iasi , доколкото разбирам се притеснявяш дали първия ред(синджирчетата) няма да стане много стегнат? Ако съм те разбрала правилно, потърси как се прави еластично начало на една кука. Някъде го имах на файл, но сега не го намирам. Може някое от момичетата да помогне с линк. Плете се много лесно.
ПП Намерих го.
http://media.snimka.bg/s1/3774/033791351.jpg?r=0

Последна редакция: пт, 08 авг 2014, 11:48 от Ох, на баба!

# 61
  • София
mama iasi, нямам голям опит с едната кука, но съм забелязала, че
моделите на DROPS  на една кука започват с по-голям брой синджирчета
(например + 1/4) и на следващия ред се прескача всяко допълнително синджирче
(петото в нашия пример с +1/4).

# 62
  • там където има винаги вятър
mama iasi , доколкото разбирам се притеснявяш дали първия ред(синджирчетата) няма да стане много стегнат? Ако съм те разбрала правилно, потърси как се прави еластично начало на една кука. Някъде го имах на файл, но сега не го намирам. Може някое от момичетата да помогне с линк. Плете се много лесно.
ПП Намерих го.
http://media.snimka.bg/s1/3774/033791351.jpg?r=0
Да, и точно така стана  Sad
А това което си показала...плета така  80/90 см  newsm78 което всъщност ще е първия ред (синджирчета), нали  Embarassed

# 63
mama iasi, нямам голям опит с едната кука, но съм забелязала, че
моделите на DROPS  на една кука започват с по-голям брой синджирчета
(например + 1/4) и на следващия ред се прескача всяко допълнително синджирче (петото в нашия пример с +1/4).
Ами то на първия ред всъщност се прескачат 3 синджирчета, плете се в четвъртото и ако пък направя допълнително...ще трябва чак в петото да плета  newsm78
 ooooh! най-проста плетка, а пък  Embarassed

# 64
  • Пловдив
Ами то на първия ред всъщност се прескачат 3 синджирчета, плете се в четвъртото и ако пък направя допълнително...ще трябва чак в петото да плета  newsm78
 ooooh! най-проста плетка, а пък  Embarassed

И аз така правя. Заплитам си проба и преценявам през колко синджирчета ще прескачам на първия ред, за да се получи правилна форма.

# 65
Благодаря ви   bouquet довечера ще пробвам  newsm78
Ох, никак не ги обичам тия проби/мостри - и никога не съм правила  Embarassed

# 66
  • София
Аз пък забелязвам, че колкото повече опит трупам с плетенето, толкова по-съзнателно
правя мостри - изпробвам плеткита, преждата, размер куки и има полза   Laughing
Преди ме грабваше някаква идея, бръквах в кашона за някое кълбо прежда и
се хвърлях нетърпеливо с главата напред, но ми омръзна да разплитам и
да се разочаровам. То затова на повечето модели, след като е дадено каква трябва да е
мострата, си пише Take time to save time.
Но понякога  Joy:

# 67
  • София
И пак аз, да покажа какво плетох юли месец. Моделът е моя измишльотина,
преждата Ализе Дива, разплетена от една жилетка на една кука, която показвах преди
две години и която не знам дали и две носения й се събраха за тези две години
(моделът беше доста смотан - жилетка от правоъгълници - крайно неудобна дреха,
освен може би за някой Спондж Боб  Simple Smile).

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2014/08/aria-eyelet-tunic.html

# 68
  • Пловдив
Чудесна е. Възхищавам се на перфекционизма ти.

# 69
The ant has..., благодаря ти!

Carmela Biscuit , прекрасна!

Скрит текст:
Момичета , черпя ви по повод нанасянето в нашата си къща!  Това е изгледа от терасата ни;     http://storage4.album.bg/73b/dsc03260_16e6d_31537971.jpg   http://storage4.album.bg/e33/dsc03252_4059c_31537970.jpg      намира се в Горна баня.    http://www.rai-catering.com/uploads/P1011242.JPG   Сега почерпката е виртуална но някой ако реши да ходи към Бонсови поляни, може да мине покрай нас и да почерпим и на живо  Grinning

# 70

Да, и точно така стана  Sad
А това което си показала...плета така  80/90 см  newsm78 което всъщност ще е първия ред (синджирчета), нали  Embarassed
Може би отговарям късно, но ДА! Тези синджирчета стават точно толкова големи, колкото ще бъдат големи бримките в плетката. Поне на мен така ми се получава...А мострите въобще са си много полезни неща. Иначе разплиташ повече...
Маугли, честит дом, да сте живи и здрави да му се радвате дълги години!
Кармелка, прекрасна блуза. На една кука има подобна плетка(не се сещам как се казваше), отдавна съм й хвърлила око, но така и не съм се хванала да направя нещо с нея. А по отношение на неудобните, остарели и разплетени дрешки имам цяла колекция от изплетени неща, но не съм снимала. Тия дни ще ви "взема акъла".

# 71
Кармела - който го може, си го може  Wink 
newsm10 и блуза и визия  Hug Как процедираш с разплетената прежда, за да я "изправиш".

Ох, на баба - така го започнах одеалото.

maugli - честит нов дом, само хубави неща да ви се случват   bouquet

# 72
Кармела, специално я търсих тази плетена на една кука жилетка, май има причина да не я помня Thinking, но новото превъплъщение на дива-та е пре-крас-но   bouquet
Маугли, честито и много плетки на тази тераса с чудна гледка.
А, и Ох, бабо покажи ги де  Twisted Evil

Аз както и мислех пропуснах летните плетива, започнах тази жилетка:

Няма да ми стигне преждата -бисерно сиво -  и се чудя дали да поръчвам нова или да използвам по-тъмно сиво за яката. За първи път плета от тази алпака на 5 номер - нишката е една идея по-тънка и бримките стават неравномерни, ще рече човек, че сега се уча  Joy

Ред. Какъв заплес съм само  Crazy
Трябва да плета с две нишки алпака, а не само с една. Добре, че го хванах на първото кълбо  ooooh! ooooh! ooooh!

Последна редакция: вт, 12 авг 2014, 14:29 от The ant has...

# 73
Кармела - който го може, си го може  Wink 
newsm10 и блуза и визия  Hug Как процедираш с разплетената прежда, за да я "изправиш".
Макар че въпросът не е към мен, нали може аз да кажа? На котлона слагам една тенджера с вода да заври. Върху нея-един гевгир, който не опира във водата. В гевгира слагам кълбото с разплетена прежда. Пренавивам го на ново кълбо както под него си ври водата. Малко си е гадно, защото през цялото време стоя права, но си струва резултата.

The ant has... ще покажа, разбира се!

# 74
Carmela Biscuit  много е хубава блузата, красота!

Общи условия

Активация на акаунт