Отговори
# 75
здравейте момичета,
следя ви редовно,но не пиша често.Имам нужда от вашата помощ.Търся схема на тази блузка
http://media.snimka.bg/1593/009441811.jpg
Благодаря предварително!

# 76
 Малко swing

# 77
  • София
begg, много идейно калъфче!

Момичета, малко със закъснение  Embarassed благодаря на всички за
страхотните комплименти.   bouquet

maugli, от сърце - да ти е честит новия дом, страхотна гледка си имаш, само радости и смях да пълнят новата ви къща  Hug

За изправянето на преждата - преди и аз ползвах пара, но забелязах, че парата мачка (прави по-тънки) вълната и акрила, сега само развивам на дълги чилета (поне метър), накисвам с первол и простирам да съхнат. Понякога, ако е много намачкана преждата, окачвам в края на чилето малки тежести. В момента плета така една рециклирана ланосо алара, следващото в плановете е рециклирана кашмира.
При Дивата обаче, тъй като е микрофибър, само пране не изпъна напълно преждата. Но пък за да се разтвори ажура на плетката, след изплитането изпънах блузата с карфици и минах на пара - разликата преди и след парата е огромна. Плетката се удължава, но това го бях предвидила още с мострата  Wink

Скрит текст:
Все не ми остава време да опиша подробно модела на блузката, затова само
описание на дупчестата плетка:
Повтарят се следните десет реда:
1 до 6 ред - опакова плетка и отпред, и отзад на плетивото (жартиерна плетка)
7 ред (лицева страна): 1 л, (2 наметки, 1 л) * до края на реда
8 ред (опакова страна): 3 бримки се прехвърлят на дясна кука опаково, като се изпускат наметките, бримките се връщат на лява кука и се плетат заедно лицево на задна страна, наметка, лицево на задна страна (така от три дълги бримки се изваждат пак три бримки).
9 ред: лицево
10 ред: опаково

# 78
Толкова отдавна не съм влизала във форума, покрай новите му реорганизации го изгубих, а пък то от близо месец имало нова тема! Shocked
Тъй като гледам, май само Кармелка не се е предала все още на фейсбука... Rolling Eyes че аз вече нещо се губя из групите... ooooh!
Няма да ви изброявам по именно, само ще отбележа последната блузка на Кармелка - много идейно изпълнението на брумстик-а на две куки! Hug
Не помня какво последно съм публикувала тук, затова ще ви покажа последното - моето изпълнение на Relax  by Ririko. Оригиналът е тук: http://www.ravelry.com/patterns/library/relax-5. Плетох я в рамките на един съвместник в една от темите в Осинка, в която понякога пиша.
Преждата е Лилия на Стенли - 90%  памук, 10% вискоза, 300м/100гр, отиде почти 500гр, обръч 4 мм. Малко ми е непривично усещането - харесва ми като визия, но съм свикнала с по-прибрани по тялото дрехи, а тук по тялото са само ръкавите.... Joy Joy

Е, наваксах си със снимките, нали?! Crazy Crazy

# 79
  • там където има винаги вятър
Ееееее Снежи, Снежи  Hug прекрасна си.
Аз пък не обичам прибрани по тялото дрехи - толкова неща ще се очертаят  Cry че дрехата ще изглежда крива  Joy

# 80
  • София
Снежи, много си свежа с това моделче - каквото и да правиш,
върху теб стои изпипано и стилно, това е висш майсторлък   bouquet

Аз не мога да се пречупя за тези нови нестандартни форми, а и с моите
156 см тотално се губя във всяко по-дълго или широко плетиво  Sad
А така харесвам дълги жилетки (тежка въздишка ...)

Сподели мнение за Лилия - харесвам памук с вискоза, но съм плела само съмър и
оревах мрежата колко е ужасна вискозата, която са й сложили, и Nako Breeze,
на която самият памук не е особено качествен и става лесно на бобчета.

Днес наруших самоналожената си "преждена диета" и се изкуших от едно разкошно тюркоазено -
Nadine на Казанлък. Е, няма такава прежда!  ooooh! - информация за състава (памук и акрил) -
на доверие от продавача и на пипане, нищо върху етикета, същото и за метража;
от три чилета - само едното е 100г, другото 92 г (да речем допустимо), но третото е 77 г.
Бяха последни и ми ги събраха от два магазина, заради цвета реших да преглътна всичко,
дано само преждата си струва накрая. Но как да избере човек българското, като аналогичната й
турска котън голд е по-евтина и поне се предлага по-коректно. Е, изоках малко  Tired

А за фейсбук - ако и там се зарибя, няма да има ставане от клавиатурата, и без това от форум, блог и
десетки блогове, които следя всеки ден, не мога да си завърша плетките  Laughing

# 81
Нали ви обещах малко домашно рециклиране? Ето малко снимки, но пък все на големи неща.
https://www.bg-mamma.com/assets/vessur/img/not_found.png

ПП Интернета ми хлъцна от големите снимки и не можах да довърша. Исках само да изкажа възхищението си от блузката на Снежинка. Не мога да си позволя да нося такива модели, обаче. Колкото квадратна, толкова по-квадратна, както е казал Мечо Пух... Снеж, започнала съм жала ти с големите дупки, но в тези горещини ще почака, че на две игли плета "на врат" и направо откачам като ми залепне преждата на врата. Не ми харесва как става с моята прежда, но започването си беше истинско предизвикателство, не мога да се откажа от толкова труд "пениш се, не пениш ке те ям"

Последна редакция: вт, 19 авг 2014, 22:28 от Ох, на баба!

# 82
Момичета прекрасни творения!  Както винаги   Сне*инка е №1  smile3501  .
Аз съм на вълна чанти все още:

# 83
Благодаря ви момичета!  Heart Eyes

Ох, на баба! невероятни неща си направила!  HugОстанаха ми очите в огромното шарено одеало от мъничките квадратчета..... Shocked
А за постелките на стола, нямаше да се сетя, че е от чорапогащи Wink (всъщност тук ли го прочетох, или във фейсбук?! Joy), помислих, че специално си ги правила от принтовете на Нако - те бяха пуснали миналата година такива с животинска шарка! Peace

Кармелка, гледах много изпълнения на този модел, мога да кажа, че стои добре и на едри и дребни, на пълни и слаби фигури, важно е да са улучени пропорциите! А ти правиш всичко с мисъл, сигурна съм, че ако се захванеш, ше го направиш по най-добрия за теб начин!

За Лилията мога да кажа, че няма нищо общо със Самър-а! И аз не го харесвам. А Лилията представлява шнур, в който има вплетена тънка вискозна нишка, и тя придава лек блясък и меланж на плетивото. Много е приятна за работа! Обаче, леко се криви в гладката, лицева плетка. предполагам, че в ажур или плетеници няма да личи Flutter Как ще се държи при носене, ще видим, засега съм я обличала само за снимките.....

# 84
  • на малък остров в океана

ujasia, хубава е станала жилетката, за дупките - нищо не мога да кажа, освен допълнително да се зашиват  Thinking

Благодаря за отговора. Поразрових се и открих тази статията http://www.craftsy.com/article/understanding-raglan-sleeves?ext=pin-share Освен предложеното увиване веднъж два пъти на мястото, където се събира ръкава, намерих и предложения да се извадят няколко допълнителни бримки около мястото.

Маугли, много приятни мигове и плетки ти пожелавам на терасата с чудесния изглед Simple Smile

Снежинка, Кармела, Ох на баба, begg големи красоти сте направили.

Relax
отдавна го заглеждам, но все не събирам смелост да го захвана. Досега все безплатни модели избирам, заради неувереността ми в плетенето. Още не мога да се пречупя с платените модели заради притеснението да не объркам нещо.
В тази връзка, Кармела, Ririko надали е доста по-висока от теб, така че ако ти допада модела, съм убедена, че ще ти стои добре Simple Smile

Ето и още няколко неща, които направих тия дни по време тия дни. Направих и едно калъфче за Киндъл, но още не съм го снимала Simple Smile

Hello Kitty за подарък и едно асиметрично пончо за хладни летни вечери

# 85
  • София
Ujasia, много е идейно това пончо, харесва ми, а hello kitty е бонбон!
begg, чантата е разкош, просто супер за лятото.
Ох, на баба, чудесно оползотворяване на рециклирани прежди, много ме
грабна одеялото с черните контури!

И както се жалвах от опаковката и грамажа на Nadine, снощи я заплетох за мостра -
ами разкошна е, най-добрата памук-акрил, която съм плела досега. Разрових в ravelry и
открих, че със същия етикет Nadine всъщност е прежда на някаква немска фирма Zettl,
явно в Казанлък я правят по поръчка за тях. Ако намеря други хубави цветове (в магазина имаше
още бебешко жълто и бежово, които не ми харесаха), задължително ще си взема.

# 86
Кармела, може ли снимка?
Преди години имах една меланжирана туника от неизвестна прежда, нямаше етикет, знам само че беше Казанлъшка и няма повече такава. Останаха ми 200г и правих играчки миналата година - същото усещане за прекрасен памук с нещо - май вълна. Видях в една американска група за кроше 1:1 същата разцветка, а ивето нищо не ми говореше. И преди месец в Сф от един магазин пак намерих - почти същата - продавачката ми обясни за ишлеметата на Казанлък. Ще излязат наистина много добри, само дето е на късмет.

# 87
Снежинка, стилна както винаги!  bouquet
Ох, на баба!, ти не си спала ! Много ми хареса килимчето. С каква прежда си го плела?
Ujasia , до сега не бях виждала такова асиметрично пончо , много идейно!

Момичета, благодаря ви за пожеланията за къщата ни!  Hug

# 88
  • на малък остров в океана
И на мен ми хареса идеята за странното пончо и взех, че го реализирах, докато ми е малко детето, че после трудно ще я навие да облече такова.  Laughing Дойде ми идеално за наметка на детето за почивката ни на Доспат, край Сърница.
Ето и схемата - Udda значи странно на шведски http://www.ravelry.com/patterns/library/udda

# 89
  • София
Страхотни сте отново всичките  Hug
Ужасия, изобщо не изглежда да си неопитна и начинаеща, много са хубави нещата, които показваш.
Аз все пак успях да направя гърба на роклята, междувременно и я скъсих, сега остава само да се престраша да си я нося. Тази рокля ми е подарък-била направена от накакъв художник към СБХ, но заради голия гръб, не се престраших да я нося, след като оплетох гърба, реших и да я скъся, защото дължината й не ми подхождаше много. Ето резултата и схемата (малко си я модифицирах, за да ми пасне на размера):

Общи условия

Активация на акаунт