Отговори
# 90
  • Бургас
Здравейте,
Като гледам не сте седели със скръстени ръце, страхотни неща сте изплели, браво на всички ви. Ето една блузка от мен http://hristina69.snimka.bg/hobby/pletiva.777567.33874902 на една кука. Плетох я близо месец, имам и една жилетчица но трябва да се снима.
Приятен ден на всички

# 91
  • София
Кармела, може ли снимка?

Ето преждата и мостричката, в чуденка съм по-свободна или по-стегната текстура да избера, като се има предвид, че е и ажур  Thinking:

http://www.ravelry.com/projects/Carmela-Biscuit/windsor-cardi

hmhm, много интересна ми се струва цялата идея, жалко, че от снимките не се вижда хубаво моделът на роклята.
Хриси9092, чудесно ти стои блузката!

# 92
hmhm, може ли да споделиш схемата на потничето? Много е нежна и красива плетката!

# 93
  • София
Мерси, като облека роклята ще снимам пак и ще я покажа Simple Smile

Не съм го правила по схема, ползвах нещо такова като вдъхновение
http://club.osinka.ru/picture-7040172?p=9829805
а резултатът беше:
Скрит текст:

Трябваше да ползвам по-тънка прежда, но следващия път Simple Smile

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 13:29 от hmhm

# 94
Здравейте, нова съм в темата. Обичам да плета и много често разглеждам вашите творения. сега реших да се включа, за да ми помогнете в разчитането на една схема, но не мога да се ориентирам как да прикача картинката със схемата. Ако може помогнете.

Последна редакция: пт, 22 авг 2014, 14:07 от mariana70

# 95
  • там където има винаги вятър

Какви красоти сте сътворили...  Hug
begg - много свежа чанта.
Ох, на баба - страхотно "домашно рециклиране", очите ми останаха в килимчето  Rolling Eyes
Ujasia - Hello Kitty е много сладко, а асиметричното пончо стои много добре на детето.
hmhm - прекрасен е гърба на роклята, хайде престрашавай се и я обличай  Laughing
Хриси - много добре ти стои блузката /както и всичко което си показала в албума си   Wink/
Кармела - шапка ти свалям   bouquet къде ги откриваш тия прежди...
Снежи - ти си знаеш  newsm10

Аз продължавам с бебешкото одеало  Embarassed, но от гости тая седмица куката не съм хващала   Sad

# 96
  • София
Да ви покажа и последната ми жилетка - Edda от Ким Харгрейвс.
Прежда Ланосо Алара, кука 4 мм.
За мен е, въпреки че на снимките позира моята девойка
(засега успешно си менкаме горни дрехи и обувки  Laughing)
Доста се чудих на този модел и дали бих носила жилетка без копчета,
накрая реших просто да го оплета и да видя за себе си.
Не мисля, че ще повторя, не ми е комфортно без поне едно-две копченца,
закопчани около кръста, колани не понасям. Но пък реабилитирах за себе си
летните смеси от памук и акрил, след като цялото студено лято
изкарах вкъщи с другата си жилетка от Ланосо Алара.

http://carmelabiscuit.blogspot.com/2014/08/edda.html

# 97
  • плевен
Кармела,не намирам думи да  изразя възхищението си от перфектната изработка,но и аз ще повторя цитат от предния пост:къде ги намираш тези прежди?Съвършенство,а не  жилетка. smile3501

# 98
Моля някой да ми помогне с превода на Camino Bubbles на Kieran Foley : http://www.kieranfoley.com/knit_lab_camino_bubbles.html

Ето текста на руски:

"Набрать 57 петель.Провязать 4 ряда резинкой.
1 ряд:1 кромочная,4 лиц.п.,13 лиц.п. ,11 лиц.п.протяжек ,обвивая нить 2 раза вокруг спицы,13 лиц.п.,4 лиц.п.,1 кромочная.
3,5,7 ряды:1 кромочная,4 лиц.п.,13 лиц.п.,11 лиц.п.за заднюю стенку обвивая спицу нитью 2 раза,13 лиц.п.,4 лиц.п.,1 кромочная.
2,4,6,8 :1 кромочная,4 изн.п.,13 изн.п. ,11 изн.п. за заднюю стенку(никид сбросить)обвивая нить 2 раза вокруг спицы,13 изн.п. , 4 изн.п.,1 кромочная.
9,11,13,15,17,19,21,23 ряды:1 кромочная,5 лиц.п.,11 лиц.п.за заднюю стенку нить обвить 2 раза вокруг спицы,13 лиц.п. ,11 лиц.п.за заднюю стенку нить обвить 2 раза вокруг спицы,5 лиц.п.,1 кромочная.
10,12,14,16,18,20,22,24 ряды:1 кромочная,5 изн.п.,11 изн.п. за заднюю стенку(никид сбросить)обвивая нить 2 раза вокруг спицы,13 изн.п. ,11 изн.п. за заднюю стенку(никид сбросить)обвивая нить 2 раза вокруг спицы,5 изн.п.,1 кромочная.
25,27,29,31,33,35,37,39 ряды:1 кромочная,4 лиц.п.,13 лиц.п.скрещенных,11 лиц.п.за заднюю стенку обвиваянить 2 раза вокруг спицы ,13 лиц.п.скрещенных,4 лиц.п.,1 кромочная.
26,28,30,32,34,36,38,40 ряды :1 кромочная,4 изн.п.,13 изн.п. ,11 изн.п. за заднюю стенку(никид сбросить)обвивая нить 2 раза вокруг спицы,13 изн.п. , 4 изн.п.,1 кромочная.
Повторять с 9-го по 40 ряд.
Потом полотно необходимо увлажнить и растянуть."

Благодаря предварително!   bouquet

# 99
Кармела, жилетката е отлична и освен това търпи вариации, аз например си я представих веднага в друг вид. И копчета.
Това ме подсеща, че моята жилетка остана безславно на ниво половин гръб и най-добре да я разплета.

# 100
  • София
mama tini, тити, благодаря ви  Hug
mama tini, преждите ми са от магазинчетата в София, които, за съжаление,
драстично намаляват напоследък, поне кварталните  Sad

тити, Кристината ли не довърши? На мен ми е най-най-любимият модел,
все търся нещо такова и още не съм попадала на толкова добър модел.

mnogo vkusna, нещо не ми се връзва руският текст със снимките на модела в ravelry, имам предвид тези
4 лицеви в началото и края на реда. На снимките са 4 лицеви с наметки, а в текста пише, че впоследствие към платения модел е добавен ластик 1х1. Иначе, ако някой от по-добрите с руския не се включи, мога да ти го преведа.

# 101
mama tini, тити, благодаря ви  Hug

mnogo vkusna, нещо не ми се връзва руският текст със снимките на модела в ravelry, имам предвид тези
4 лицеви в началото и края на реда. На снимките са 4 лицеви с наметки, а в текста пише, че впоследствие към платения модел е добавен ластик 1х1. Иначе, ако някой от по-добрите с руския не се включи, мога да ти го преведа.

И на мен не ми се връзва това, което виждам с превода. Наясно съм с превода кое е лицево и опако, наметка, но не разбрах какви са тези двойни наметки.
Ще съм благодарна на всяка помощ!   bouquet

# 102
  • София
Ако правилно разбирам текста, вместо нормалното намятане на конеца върху куката, с което се получава бримка, тук намяташ (увиваш) конеца два пъти около куката, така получаваш дълга бримка. Поне така буквално си го превеждам.
Би трябвало да е същото, както бримка, наметка, бримка, наметка и т.н.
Освен ако нямат предвид бримка и след това допълнително още две наметки.  Thinking

# 103
бримка с две наметки е. Оттам идва ефектът на фигурите.

# 104
  • там където има винаги вятър
Кармела, на мен пък така жилетката много ми харесва - без копчета. Ако някой ден реша  Embarassed да си оплета нещо, то е ще точно така - за пролет и есен  Rolling Eyes
А винаги може да я "боцнеш- закопчееш" с някоя декоративна игла  Wink

Общи условия

Активация на акаунт