СЕДМОКЛАСНИЦИ пред прага на гимназията-тема 53

• 52 608
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
Да правят борса до НДК за учебници втора употреба.

# 586
На нас ни дадоха списък с необходимите учебници (ПГ по КТ, Правец). Само за английския казаха, че учителят събира пари и купува в началото на учебната година.
И аз оглеждам втората употреба (два сайта намерих). Имам спомен, че някъде около началото на учебната година се провежда борса за учебници в София, ама около НДК ли беше или някъде другаде newsm78

Радо задържа 44ти-45ти номер от януари насам. Още не се е оплакал, че му стискат маратонките Crazy
Успокоих се, че не само ние с голям № обувки. В началото на годината всички се юрват по тези борси и е по-трудно да се намери запазен учебник. Аз също гледах в няколко сайта, но разликата нов-стар беше около 2-3 лева, пък и като не си го видял в какво състояние е, после връщане пак поръчване.

# 587
  • София
Здравейте,

няма ли вече да си прекръстим темичката на нещо свързано с 8 клас, то вече мина 2/3 от ваканцията, или ще чакаме да "навъртим" 50 стр. и тогава  Laughing!
Нашата почивка свърши  Cry, единствено ме крепи мисълта за няколко дена на гръцкото море през септември!
Иначе, дрехи за есента ще купуваме септември-октомври, че току-виж ако купим сега, до тогава да не са ни по мярка или пък да са се сменили модните тенденции, което е от особена важност при момичетата!
Учебници - явно и тях като почне учебната година и кажат кои точно, наистина незнам какво пречи на всички у-ща да качват списъците на сайтовете си, че родителите да си планират малко или много разходите!

# 588
Здравейте,

Иначе, дрехи за есента ще купуваме септември-октомври, че току-виж ако купим сега, до тогава да не са ни по мярка или пък да са се сменили модните тенденции, което е от особена важност при момичетата!
Учебници - явно и тях като почне учебната година и кажат кои точно, наистина незнам какво пречи на всички у-ща да качват списъците на сайтовете си, че родителите да си планират малко или много разходите!
При момчетата модата много не се променя през различните сезони, та за това е по-лесно, пък сега в много магазини има големи намаления и може да се купи нещо много изгодно (аз се възползвах). Аз също не мога да разбера, защо е необходимо да се чака 15.09, като повечето у-ща работят по една и съща програма от години на ред.

# 589
  • някъде ... тук ...
Ние ще прибираме децата този уикенд (при баба и дядо са) и ще имам около седмица преди морето да видя кой какво му става и какво трябва да се купува. Гледам, че Метро са пуснали училищните стоки - пише от 14.08 до 24.09. Това май ще го оставя за след 2ри септември.

# 590
  • В тъмната гора.
И аз се дразня, че не са ни пуснали списък с учебниците. Като се има предвид, че учебниците по езика ще са около 150 лева - трите части, не ми се мисли общо всичко колко ще излезе.
Аз взех да купувам тетрадките по препоръка на ученици горен курс. Почти всички тетрадки са голям формат - 100 листа. По английски взех А4-200 листа твърда корица.
А за облеклото да не говорим  ooooh! 45 номер обувки, 185 см. ръст, ХХL размер.

# 591
За тетрадките с дебели корици-помислете,че и понатежават ,все пак Flutter
Определено тетрадки голям формат са нужни,но няма особен смисъл от над 80листа освен тежината им. Mr. Green

# 592
  • Варна
Аз учебниците по езика не съм купувала. При записването ми казаха, че за тях събират пари в началото на годината и правят обща поръчка. Първо за първата част, като вземат да я привършват събират пари за следващата част и така. Добре, че не е наведнъж, че трите части АЕ в сайта на Лонгман ги гледах, че излизат близо 200лв. с уч.тетрадки и граматиките.
Дидора, ти и учебниците по езика ли си купила?

# 593
А за облеклото да не говорим  ooooh! 45 номер обувки, 185 см. ръст, ХХL размер.
О йеее ,ми ние сме мъници. Тези тетрадки от 200 листа с дебелите корици аз не ги харесвам много, защото са тежки и докато ги изпишат стават на нищо. Взимала съм такива, за да може по един предмет да му стигне за цялата уч.година, та ако му се наложи нещо да преговори да не търси старата тетрадка, но резултата е плачевен. Купила съм голям и малък формат до 80 листа, като ги изпише ще си вземе нова.

# 594
За тетрадките с дебели корици-помислете,че и понатежават ,все пак Flutter
Определено тетрадки голям формат са нужни,но няма особен смисъл от над 80листа освен тежината им. Mr. Green
+1, а и сме писали заедно

# 595
  • Варна
Дидора, ти и учебниците по езика ли си купила?
Да и трите части на учебника по английски , а така или иначе учебни тетрадки и граматики ще трябва да са нови

# 596
  • в тристайна гарсониера :)
Привет!
Аз също ще 4акам 15 септември за у4ебници (СПГТ), много неприятно, навсякъде е лудница...
Хубавото е, 4е ни събраха по 60 лв, когато записвах детето и ще им купят бележници и ли4ни карти. От нас се иска да носим само 4бр снимки.

# 597
ни събраха по 60 лв, когато записвах детето и ще им купят бележници и ли4ни карти. От нас се иска да носим само 4бр снимки.
Какви са тези бележници и л.карти за 60лева, та те струват около 1-2?

# 598
  • в тристайна гарсониера :)
ни събраха по 60 лв, когато записвах детето и ще им купят бележници и ли4ни карти. От нас се иска да носим само 4бр снимки.
Какви са тези бележници и л.карти за 60лева, та те струват около 1-2?
Етествено, 4е не вси4ки пари са за бележник и лк  Simple Smile Парите са и за други консумативи през цялата у4. година.

# 599
  • В тъмната гора.
сигурно ще съберат и пари за консумативи като - маркери за дъска, копиране на тестове и други материали през учебната годинаи други.

Общи условия

Активация на акаунт