Бъдещи и настоящи майки от Стара Загора - тема 2

• 23 726
  • 205
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, какви неща говорите за Иван Рилски?! Аз все си мислех, че е зле, ама това на нищо не прилича! За 1000 лева ще чисти след теб не 100, ами 200 пъти, ако трябва, точно за това си в тази болница. Че то в АГ-то се държат по-добре с теб!
А за най-добрите хирурзи- това е спорен въпрос. Добри лекари за секцио има и в другите болници!

# 106
Krassyto_zg, съгласна съм с тебе. Ама това е на хоризонта. То хората са го казали - нов бардак със стари к*рви не се прави. Та и тази работа такава - хубаво болницата е частна, ама те хората същите. А и това е характерна за българина черта - колкото по-ниско седиш в работната йерархия, толкова по-ужасно да се отнасяш към "клиентите".

# 107
Стига бе, хора! Аз в АГ-то без да дам една стотинка на който и да било се държаха мнооооооого по-добре. Случи се и посред нощ да търся акушерка или лекар да питам нещо и се държаха доста любезно. Вярно, в АГ-то не е лукс, ама пък за 3 дни (аз бях нормално раждане) си е ок. Болница е все пак, а не хотел.

# 108
Точно това казвам, не се оплаквам от отношението в АГ, но пак зависи и кой е на смяна. Но никой не ми обърна внимание за кърменето, което много ме разочарова. А аз питах наред. Едната акушерка ми каза- спокойно, няма да остане гладно. А едната лекарка обикаляше вечерта с едно шише с АМ и даваше на всички деца наред от едно и също шише.

# 109
Здравейте, ще раждам със секцио другата седмица, но забравих да питам Иванов дали трябва да се срещна с анестезиолог предварително?  Thinking

# 110
Доколкото знам, е препоръчително да се мине такава среща. Аз я осъществих в деня на приема в болницата. (40 лв е "прегледът" Crazy )

# 111
 Simple Smile  Благодаря за бързия отговор

# 112
Момичета, някоя скоро да е ходила при Иванов? Интересува ме сега като се записват часовете на регистратурата има ли пак дублиране на часове и чакане по 2 часа? newsm78

# 113
Тъй като сега ходя редовно, вече всяка седмица, мога да кажа, че до преди месец имаше такова дублиране и висене по 2 часа, но сега положението е малко по-добре, чака се около час, че даже няма и толкова. Това е защото има още една сестра, която следи графика и помага. Тя стои при нас и следи стриктно как минават часовете и кой след кого е. Определено има разлика Simple Smile

# 114
Мамите, които сте раждали в Иван Рилски, искам да попитам вие ходихте ли на контролния преглед на датата, посочена в епикризата, която ни издадоха от болницата и изобщо какви прегледи и изследвания ни се полагат след раждането?

# 115
Мамите, които сте раждали в Иван Рилски, искам да попитам вие ходихте ли на контролния преглед на датата, посочена в епикризата, която ни издадоха от болницата и изобщо какви прегледи и изследвания ни се полагат след раждането?

Май е както се разбереш с доктора при когото си. На мен Иванов ми каза да отида след 3 месеца, разбира се ако няма нещо, което да ме притеснява.

# 116
На мен ми беше казал около месец след раждането да отида да пуснем едни кръвни изследвания, ама да видим кога ще се замъкна до там, че не ми е много близо. А за преглед нищо не ми е казвал...

# 117
Привет, мамчета и бъдещи такива!    bouquet
Четох за преживяванията на някои от вас в Иван Рилски, и се зачудих аз да не съм раждала в друга болница със същото име...?  newsm78 Повечето впечатления, които прочетох са коренно различни от това, което беше като отношение и прочие (включително храната) по време на моето раждане. Аз раждах в началото на годината (февруари). Учудвам се, че за толкова кратко време, нещата така са се влошили.  Rolling Eyes Жалко, много жалко. По "мое време" персонала беше изключително любезен, (при все, че раждах 13 часа, изтърпяха всичките ми капризи без да ми кажат нищо. Или поне не в очите, може зад гърба ми да съм отнесла някоя майна Grinning ) Аз също имах проблем с лактацията, заради тежкото раждане. Исках си АМ, защото детето беше гладно, даваха ми. Без протести.
Eдна мама питаше (извинявам се, не запомних коя...  Blush ) за епидуралната упойка. Да, аз раждах с такава. Нормално раждане с епидурална. Ами, това, което изпитах аз, и това, което са ми казвали други мами, раждали с епидурал, коренно, ама коренно се различава. Аз лично, облекчение от епидурала не усетих. Ама никакво, колкото и да ме убеждаваше доц. Димов, че трябва да има облекчение на болките. Уви, дори по-лошо бе сякаш. Идваше през 15 мин да ме проверява, и да ме убеждава, как не би трябвало да имам вече такива болки. Е да, ама не. Не знам дали проблема беше в мен, или в неправилното кол-во на препарата, но ефект не усетих.  После д-ра ми обяснява, че можело и да е резистентност, но понеже било голяма рядкост, не се правели предварителни тестове с пепарата...  newsm78 (Относно действието на упойката база за сравнение правя с една позната, която ражда в Пловдив с Епидурал. До момента на напъните тя кротко си седяла и ми пращаше SMS-и със: 7см разкритие, 8,9, отивам в родилна..." ) Тя се кълнеше, че от момента на поставяне на епидуралната, болките са били сведени до лек ПМС...  Та, моят съвет е, по-добре си ги спестете тези 150лв за епидурална. Оцелява се и без упойка Wink По-късно, друга мама също раждала с епидурална в Иван Рилски ми сподели същите впечатления за действието на упойката. Явно там Епидурала им куца.
Та, с изключение на упойката (което всъщност не е малко, 150лв на вятъра...), но там нямаше как да знам, че така ще стане, от друго нямам оплаквания.

# 118
Здравейте, видях че се пише за бременност и реших да задам един въпрос на вече хора с опит: с моя приятел не се пазим от няколко месеца, имам закаснение на цикъла от 3 дена, в деня в които трябваше да ми доиде имах само една малка драскотина с кръв. Имах предменструални болки, който вече намаляват. Бях настинала преди седмица и си мисля, че закаснението ми може да се дължи на това....постоянно ме втриса, както си стоя и започва, мерих си температурата 37.о по-късно 36,7 и нз дали не е още неизлекувана настинка Sad Преди точно една година направих спонтанен аборт в 6седмица и сега мн ме е страх+ хроничен цистит нз какво да кажа освен ужасна комбинация Sad( Не бях пила бира от 1 седмица заради настинката, сега като я опитах ми горчеше в началото Simple Smile Не съм си правила тест може би защото ме е страх от предходния ми опит .....

# 119
Здравейте, видях че се пише за бременност и реших да задам един въпрос на вече хора с опит: с моя приятел не се пазим от няколко месеца, имам закаснение на цикъла от 3 дена, в деня в които трябваше да ми доиде имах само една малка драскотина с кръв. Имах предменструални болки, който вече намаляват. Бях настинала преди седмица и си мисля, че закаснението ми може да се дължи на това....постоянно ме втриса, както си стоя и започва, мерих си температурата 37.о по-късно 36,7 и нз дали не е още неизлекувана настинка Sad Преди точно една година направих спонтанен аборт в 6седмица и сега мн ме е страх+ хроничен цистит нз какво да кажа освен ужасна комбинация Sad( Не бях пила бира от 1 седмица заради настинката, сега като я опитах ми горчеше в началото Simple Smile Не съм си правила тест може би защото ме е страх от предходния ми опит .....

Много интересен пост. А какъв всъщност е въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт