Бъдещи и настоящи майки от Стара Загора - тема 2

• 23 727
  • 205
  •   1
Отговори
# 90
Мамчета, някоя раждала със секцио успяла ли е да кърми, на мен вече 10 дни само по 20 мл коластра изцеждам. За Ст.Загора има ли консултанти по кърмене, които правят посещения? В момента давам каквото изцедя и дохранвам с  АМ. Някой може ли да ми каже по колко мл трябва да яде бебето след 10 ден?  Благодаря предварително.

Здравей, може да разгледаш сайта на ЛЛЛ, организация за кърменето. Консултант за Ст. ЗАГОРА е Ирена Иванова  0898 440 013

# 91
~MARIYA~, ти с  епидурална упойка ли ражда или без? Аз също ще раждам естествено при Иванов, но много се чудя за тази упойка-от една страна искам, защото яко ме тресе шубето, но от друга страна доколкото знам си има и рискове, които не са за пренебрегване и бих се радвала на всяко мнение и съвет, особено от мами, които са раждали с епидурална.
Бях решила да съм с упойка, но при мен много бързо се развиха нещата и изпуснахме момента когато трябваше да ми я сложат. Иначе се срещнах с анестезиолог и ми обясни, че няма никакви рискове от нея. Естествено при някой може да има странични ефекти, но то и без упойка не се знае дали няма да се появят такива ефекти, зависи си вече от организма. Аз съм твърдо ЗА упойката, при положение, че може да не те боли, защо да си го причиняваме? Ти си знаеш най-добре но ако прага ти на болка е нисък ти препоръчвам да си с упойка, за да се чувстваш по-спокойно. Пожелавам ти едно леко, бързо и безпроблемно раждане.

# 92
~MARIYA~, виждам че си раждала естествено при Иванов. Той ли ти следи бременността и когато отиде да раждаш той ли беше  на смяна или ти му се обади да дойде? Имаше ли предварителна уговорка с него? Благодаря   bouquet

# 93
~MARIYA~, виждам че си раждала естествено при Иванов. Той ли ти следи бременността и когато отиде да раждаш той ли беше  на смяна или ти му се обади да дойде? Имаше ли предварителна уговорка с него? Благодаря   bouquet
Той ми следеше бременността и имахме уговорка като тръгна да раждам да му се обадя. Когато започнаха контракциите му се обадих, а когато ме преместиха в родилна зала му се обадиха акушерките и дойде за няма и 10 мин. Явно живее наблизо и така се е разбрал с тях. Наистина нямаше смисъл да идва когато аз му се обадих.

# 94
Той ми следеше бременността и имахме уговорка като тръгна да раждам да му се обадя. Когато започнаха контракциите му се обадих, а когато ме преместиха в родилна зала му се обадиха акушерките и дойде за няма и 10 мин. Явно живее наблизо и така се е разбрал с тях. Наистина нямаше смисъл да идва когато аз му се обадих.

Благодаря ти   bouquet

# 95
Здравейте мамчета,
не съм от Стара Загора ,предстои ми раждане, засега секцио. Исках да се ориентирам за болниците и специалистите в града. Надникнах в темичката ви и прочетох, че има момичета родили секцио със спинална упойка. Можете ли да ми кажете, къде в Стара Загора се прави секцио със спинална, понеже не искам обща (освен ако не се налага).
Благодаря предварително  newsm51

# 96
Simi, не съм раждала секцио, но знам че в държавното АГ е с пълна упойка.

# 97
И аз бях в АГ с пълна упойка, но момичето, което беше с мен, беше със спинала. Имаше уговорка с Цонева.

# 98
Благодаря ви момичета  bowuu

# 99
Здравейте мамчета,
не съм от Стара Загора ,предстои ми раждане, засега секцио. Исках да се ориентирам за болниците и специалистите в града. Надникнах в темичката ви и прочетох, че има момичета родили секцио със спинална упойка. Можете ли да ми кажете, къде в Стара Загора се прави секцио със спинална, понеже не искам обща (освен ако не се налага).
Благодаря предварително  newsm51
Здравей,аз раждах със спинална в Иван Рилски, хирурзите са най- добрите, но персонала е под всякъква критика.

# 100
~MARIYA~, ти с  епидурална упойка ли ражда или без? Аз също ще раждам естествено при Иванов, но много се чудя за тази упойка-от една страна искам, защото яко ме тресе шубето, но от друга страна доколкото знам си има и рискове, които не са за пренебрегване и бих се радвала на всяко мнение и съвет, особено от мами, които са раждали с епидурална.
Иначе се срещнах с анестезиолог и ми обясни, че няма никакви рискове от нея.

А би ли споделила в какво точно се изразява консултацията с анестезиолога и какво точно се обсъжда на нея? Задължително ли е да се направи такава или е по преценка на бъдещата родилка? Благодаря ти предварително!  bouquet
tifani_81, с какво те разочарова персонала на Иван Рилски, понеже и аз там ще раждам и да знам какво да очаквам?  bouquet

# 101
Oт персонала (с минимални изключения) очаквайте пълно безхаберие, липса на грам човешко отношение, готови са да ти се карат за щяло и нещяло и прочее неща.

# 102
М, да... храната... Grinning За 1000 лв можеше и малко по-вкусна да е.  Crazy Но тя на фона на отношението на сестрите наистина бледнее.
Скрит текст:
Пример от мен - през целия престой бях с Т (варираше между 37,2 и 37,6). Секцио бях и съответно ми беше притеснено защо съм с Т, не е нормално. Всяка сутрин една сестра минава да раздаде термометрите, събира ги и информира Пиперкова. Тя от своя страна минава на визитация. И незнайно защо, ама на поредната визитация остана много учудена, че аз съм била с Т - говорим за третия ден. Въпросната сестра пред нея ми се "изрепчи", че не било вярно, добре съм си била, нямала съм Т. Е, измерихме на момента, другата жена в стаята също потвърди, та Пиперкова доста я овика пред нас. После сестрата идва да ми се извинява за объркването ooooh!
Първия ден, след секциото, в стаята бях с жена с операция на 3 дни. Едва ставаше, още беше с катетър. Сестрите постоянно я подканяха да се раздвижва, ама станеше ли - доста цапаше покрай нея (заради катетъра). И като дойде една санитарка, като я почна - "Аз след тебе днеска 100 пъти ли ще чистя, писна ми, още веднъж ако изцапаш, ще ти дам парцала да си чистиш сама" и т.н.  ooooh!

# 103
Някой ходил ли е на безплатните прегледи в Иван Рилски след секцио, които са написани в епикризата и моля да напише в какво се състоят Simple Smile

# 104
И аз потвърждавам написаното за персонала в Иван Рилски. Много сопнати и криви, а все пак ние им плащаме заплатите.  #2gunfire Още първия ден се скарах с тези, които бяха на смяна, защото бебето не можеше да засуче и се дереше от глад и си поисках АМ, развикаха ми се,че трябвало да кърмя и мляко давали само вечер, за да спят и да не се будят бебетата, съответно да не се налага да будим и тях. След това 3 дни всички знаеха, че аз съм тази, която искала АМ. Да отбележа,че бебето ми вече е на 3 месеца и АМ е пило само първите няколко часа, докато ми донесат силиконови зърна, защото така и не засмука моите. Друго, за което се сещам е че не бяха сложили ръкавички на бебето,защото нямали в момента и цялата беше надрана. Наложи се да ме местят от една стая в друга, като трябваше да изчаквам да ми вземат чаршафите от едното легло и да ми ги сложат на другото, това няколко часа след раждането, аз си знам колко дълго ми се стори това местене. Санитарката, която ме качваше с количката от родилна зала в стаята ме блъсна няколко пъти във врати и стени, без да ми се извини или да бъде по-внимателна. Имаше и някакви други неща, ама не ги помня. Абе с всяко влизане в стаята бяха готови да ти се скарат за нещо.
 dragmi, на консултацията анестезиологът ти задава общи въпроси дали имаш разни алергии, наследствени заболявания и попълва отговорите в един документ, който трябва да носиш когато постъпваш в болницата. Ако нещо те притеснява или не ти е ясно за упойката си го питаш. На мен Иванов ми каза да отида, но мисля че е малко безмислено, макар че след разговора с анестезиолога се почувствах по уверена и убедена, че искам упойка, иначе преди това малко ме беше страх.

Общи условия

Активация на акаунт