Съдомиялна-каква?

• 55 887
  • 299
  •   1
Отговори
# 270
  • SF
Днес ще добавя сол на моята. Сега, не ми се смейте, не че не съм за смях с моя въпрос, но къде се сипва тази сол и как преценявам количеството?
На дъното имам 2 отвора, а отделно има към съдомиялната нещо като фуния. Help!  Simple Smile

# 271
  • На брега на реката
Днес ще добавя сол на моята. Сега, не ми се смейте, не че не съм за смях с моя въпрос, но къде се сипва тази сол и как преценявам количеството?
На дъното имам 2 отвора, а отделно има към съдомиялната нещо като фуния. Help!  Simple Smile
При мен също са 2 отвора, единият без капак/това е филтъра/,а другия е с капачка / това е отделението за сол/. Слагаш фунията и сипваш сол, колкото поеме - при мен побира около 1,5 кг. Няма страшно ще се справиш  Peace

# 272
  • SF
Мерси и добре, че ме предупреди. Ако бях изсипала килограм и половина, щях да се изплаша, че съм изляла солта в грешен отвор. Очаквах, че ще поеме колкото капачката или нещо като шепичка.

# 273
  • SF
Оплаквам се.
Изобщо не ми харесва как мие моята Канди. Имам забележки. Не е лъскаво, чисто, скърцащо. Съвсем не смея да й оставям нещо изцапано от храна по дъното или стените - виждам я, че няма да се справи. Предварително си измивам чиниите и й ги пускам тя да ги доизмие след мен. Нещо такова се получава. Което говори, че направих лош избор на миялна машина.
И понеже е тема за съдомиялни и говорим какви да са - нека бъдещите ви 45-сантиметрови да не са Канди-та.
Много съм разочарована, но не мога да я върна в магазина с мотива "не е добра".

# 274
  • София
Всичките й програми ли пробва, може би на друга би се справяла по-добре?

# 275
  • SF
Досега съм мила само чинии, в които сме яли салати и риба и съм ползвала програмата за чинии, чаши, в които сме пили чай и такива от фреш. Преди това съм й пускала програмата за накисване на чиниите, понеже е имало и такива, поставени предишната вечер. Решихме тук дружно, че е от липсата на гланц - миналия месец й добавих гланц. Онзи ден й добавих и сол, както ми казахте тук около килограм и нещо пое. Сега какво още иска да й добавя????
Да й пусна ток и вода ли?? Simple Smile
Шегувам се.

# 276
  • София
Пробвай на друга програма някоя, която работи на малко повече градуси например, нямам идея какви  програми има твоята машина, но може просто тази програма да не е подходяща.

# 277
  • SF
Ми... окей, но това не я прави хубава.
Щом ще мия чаши от чай с програма за тенджери....
Почувствах се длъжна да предупредя тези, които искат нова съдомиялна през Новата година.

# 278
  • София
Не е от липсата на блясък и сол. Според мен проблемът с неизмиването може да идва от:
неподходяща програма (да не е някаква кратка или еко тази, която ползваш?)
неподходящ измиващ препарат/недостатъчно количество
кофти машина.
Esmee, абсурд е да ги миеш предварително. Пускай ги на някаква програма за силно замърсени/интензивна, не знам как са отбелязани при теб.
Два пъти съм се сблъсквала с недоволни познати - едните миеха с блясък вместо с гел и се чудеха защо не става, а другите пускаха на програма за изплакване само, щото другата програма била много дълга...

# 279
  • София
Да, аз те разбирам и не е приятно, но все пак е хубаво като така и така я имаш вече да намериш  начин да я ползваш пълноценно.

# 280
  • SF
Ако ги миех на еко програма или с програма за изплакване, щях да ви кажа, че програмата ми за изплакване не мие добре. Има еко програма машината, но аз мия с такава за миене на чинии.
Има 5 програми - за тенджери, за чинии, еко, за предварително изплакване (ползвам я преди другата за чинии) и отложен старт.
Освен тази, която е за чинии, мога да започна да мия с друга програма, но това не прави съдомиялната качествена. Напротив качва й разхода, което си е минус отвсякъде. Когато купуваме електроуреди нали и това им гледаме - колко харчат ток или вода или с каквото там работят.

Eто я: http://www.technopolis.bg/b2c/details/688738/P11100501/Sadomiyalna-CANDY-CDP-4609

Последна редакция: нд, 04 яну 2015, 17:39 от Esmee

# 281
  • София
Исках да кажа, че понякога е възможно човек да прави грешка и да не е в състояние сам да го осъзнае. Преди няколко месеца ММ беше врътнал кранчето на водата в мокрото помещение. Бяхме влезли в кошмарна серия с развалени уреди. Пускам миялната (която имам от 10 години и се предполага, че познавам отлично) и тя не тръгва. Издава звуци като на развалено и това е. Призля ми. Поредният развален уред!
Бяха ми нужни два часа да разбера къде е проблемът. Само че винаги подозирам първо себе си, че не правя нещо както трябва. Ако бях убедена, че съм непогрешима, сигурно щях да съм купила нова машина.

Иначе съжалявам за кофтия избор. Предполагам, че можеш да извикаш техник от гаранционния сервиз да я провери. 

# 282
  • SF
Ами тук няма какво да се обърквам - има картинки над програмките, а над еко пише "есо". Имам я от ноември, първите 3 седмици не съм я ползвала, но през декември ми се случи няколко пъти. Все да съм била разсеяна ли?
По нея няма нищо счупено, за да ми се уважи гаранцията. Просто трябва да измия пред тях комплект чинии и после да спорим перфектно ли са измити. Като си представя проблемите около доставката, не ми се води спор със сервиза какво според мен е добре измита чиния или тиган.

Не бе, няма проблем - ще ползвам програмата за тенджери с високата температура, но за всеки случай, вие си изберете друга съдомиялна. Това исках да кажа.

# 283
Тъкмо си мислех, че драмите ти свършиха...ей на нова  newsm78

# 284
  • София
А да пробваш да измиеш филтъра, да отвориш и измиеш  перките, дупчиците им... да пуснеш профилактика с препарат за миялна... може нещо някъде да е задръстено и за това да не мие добре...

Общи условия

Активация на акаунт