Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 24 089
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
Ох, милите ми пилотчета Cry Вече трябва очи и на гърба да имаме, че е ужас. Много  Hug на всички

Феичке, това с шума е ужас, направо по някога ми идва да ги изпозастрелям всичките ми съседи. Ти го дондуркаш 1 час, то спи 10 мин, а по някога и по-малко заради такива, дето не се съобразяват Sad

Маги, ние сме яли до сега картоф и тиквичка до сега. От 2 седмици захранвам, а от вчера дадох и морков. Нямаме проблеми със запичането за сега.

Ето такива моркови ще ядем, на баба от градината Laughing Този ще ни е за 10 дни Joy
Скрит текст:

# 571
Елефтериа,хахаха Joy  мнооооого голям морков имате Joy.А малката ти кукла е направо страхотна.Сигурно и тя е в потрес и си мисли :ама ти наистина ли ще ми го даваш това голямото нещо?: newsm62

# 572
Добро утро! Simple Smile

Flower-че, djoia, Kръстева разбирам какво сте преживели, съчувствам ви милички. Дано да нямате повече "полети", нито пък опити за такива.
djoia, направо ви завидях за пюрето. 190гр. са си добро количество. Ние още се мъчим с по 20гр. пюре на обяд, и то с 300 зора ги пробутвам. А гърдата може би си я търси не толкова от глад, ами по навик, за успокоение  Peace Залъгалка даваш ли му?
Elefteria, страхотна мома. И сефте виждам такъв голям морков, тая баба има златни ръце, да отглежда такива заленчуци  Peace Колкото за захранването, не се притеснявай, и ние сме в клуба. И ние ще сме захранени на 16 сигурно, с тоя темп с който вървим. Не ще и неще това дете, да яде пюрета. Нито купени, нито домашни. Ние опитахме вече картоф, тиква, морков и пащърнак. И смея да кажа, че нито едно от тях не ни хареса. А от картофа направо му се повдигаше. Сега спрях да давам пюрета, докато не спре да вдига Т. От утре пак почваме.
kisela, детенцето на едни познати имаше същия проблем. Наистина не можеше да разва Р, НО те не предприеха нищо офанзивно срещу този проблем. Като поотрасна малко (вече е на 8г.) с повечко посещения при логопед, сега детето си казва едно чудесно Р.
kopcelino, според мен, давай си й на госпожицата да си пие мляко. Още повече, щом кърмиш, какво по-хубаво от това. (така завиждам на всички майки-кърмачки Sad понеже при мен не се получиха нещата, а имах такова желание да кърмя...  Cry ) Пюрета може да яде цяла живот, и мръвки, ама кърма няма да има винаги Simple Smile А според мнението на Световната здравна организация (по последни данни) даже се препоръчва да не се замества хранене с пюре до първата годинка на детето. Млякото да си му остане основна храна, а пюретата само за запознаване с нови вкусове. Ние май и така ще си караме, ама не понеже се водя по мнението на СЗО, ами по неволя...  Rolling Eyes Давай си му на детето каквото и колкото иска да яде. Евентуално тя самичка ще си направи режим. (Въпреки, че аз още чакам моя юнак да си нагласи режим...  #Crazy )
Та така. И забравих да споделя най-важното. Вчера вдигнахме само 1-път 37,6 Т, и от тогава нямаме. Дори снощи спа спокойно. Ама и то каталяса милото, предната вечер почти не мигнахме, вчера цял ден не спа и вечерта след банята, от откат заспа, докато го обличах. Днес сме видимо по-спокойни, но зъб още няма избил...  newsm78 Дано да е скоро.
 Hug на всички мами и   love001 по всички малки бебешки дупенца. Simple Smile

# 573
Маги,малко скептична съм за авокадо. До колкото знам, идват от далече тези плодове и произхода им е под въпрос. Но ако си убедена, че е ок,защо не.в сурово състояние ли го даваш или преработено?Кръстева, мн.хубава семейна снимка

# 574
  • София
Здравейте!
 Днес са ни изследванията за кръв и урина и се наложи и аз да вземам урина и се оказа голямо приключение. Слагам аз колектора за урина, оставам Алекс гол както си трябвало и след малко поглеждам: в плика има три капки, всичко останало е отвън, как точно стана това не разбрах Crazy. Правя втори опит и воала, събрах заветното количество урина и бегом до поликлиниката. Малкия човек не плака, когато му взимаха кръв (мен май повече ме болеше, когато гледах), но и сестрата беше много внимателна. Вече е 64см и 7.250кг.
Вече ще започваме захранването и педи каза направо с каша, но аз не съм съгласна и мисля да започна с картоф.
Това с летенето е истински ужас. Алекс и той го пробва веднъж и ми изправи косата, та вече не смея да го оставам сам и за секунда.
Елефтериа малката е прекрасна!
Весел ден!

# 575
  • NE
Здравейте от нас!

Копчелино Кърми си я и да не ти пука. Peace Много го призориха това дете. newsm78
princessd Аз съм се запасила с три колектора. Laughing
Елефтерия Страхотна е Вики. Heart Eyes С този морков е като Алиса в страната на чудесата. Heart Eyes
Кисела На мен ми цепиха юздиката като малка и майка много съжалява още. Проблем с буквата "р" съм нямала. Rolling Eyes
Мама на Димитко И аз виждам много зор с количествата. Ако не се хареса в 80 % от случаите просто не настояват и преминавам на друго или на харесвано пюре. Досега само на тиква, морков, броколи и зелен пипер не виждам зор, всичко друго е мъкаааааааааааа. И аз като теб се тревожих докато една майка с кърмено бебе ми каза, че нейният син до 1 г. е ядял по 20 гр. и като спряла да го кърми почнал да яде. Затова кърмя, а пюрето го давам за разкош. Laughing

# 576
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, мацки  Hug

Много са готини бебоците Simple Smile И моркова не отстъпва  Joy

Ето една спяща почти извън леглото дрисла Simple Smile
Скрит текст:

А тази е спеШъли за Влади на Гери, който подари на същата дрисла едно морско боди от първото му море  Hug
Скрит текст:

# 577
Здравейте, момичета.  Blush
Elefteria  Heart Eyes - еее бихте ни от всякъде с този морков. Да й е сладко пюренцето и да расте здрава Hug много красива кукла си имаш  Heart Eyes
Мама на Димитко  Heart Eyes - Дано да нямате и вие повече висока Т  ooooh!
И аз преди малко ми се стори врял и измерих Т /37,3/ ама той не се спря да шава в кошарата. Сега я измерих вече спокоен и си беше 36.8  ooooh!
Безободничке  Heart Eyes - дрисличката ти е просто прекрасна. Ох, моля те цункай това "висящо" краче от мен   bouquet
Прекрасно е приятелството ти с Гери.
Аз също намерих близка приятелка - направо си станахме неразделни - мама Cveti88, която няма време да влиза заради ревящо Вики  baby_neutral
Момичета, аз днес ще правя домашни плодови пюрета /стерилизирани/ и имам питане отностно комбинациите. Как мога да комбинирам плодовете за да е разнообразно менюто на Мони.
Захранили сме от плодовете с ябълки, банан (+манго от купешките), круша, синя слива.
Ще съм ви благодарна   bouquet

# 578
  • Varna
Здравейте момичета!
Ние с Бобо имаме да ви се хвалим- мама е с нова глава, а Бобо изяде цяло бурканче пюренце със заешко и ммммм много му хареса. Не очаквах, че и на мен ще ми допадне на вкус- на Слънчо е, но и хубаво мирише.
Иначе да си кажа, че всички бебоци от снимките са просто чудесни. Но Вики с този морков ми е фаворит.   bouquet
Кръстева, и ние със плодовете сме дотам. Аз му правя домашни, но за ден-два, че няма къде да прибирам вече- камерата е пълна. Аз мисля, че е хубаво да си оставиш круши и сливи поотделно, ако възникне проблем с тоалетната. Защото мое наблюдение- ябълката поне моето човече го запича, но крушата- magig може да пробва и да види какъв ще е резултата. Joy Иначе в комбинация мисля, че пак ще са вкусни и няма да се бият вкусовете, обаче сливите без захар няма ли да киселеят-  newsm78 - от сливи още не съм давала домашно и затова се чудя.
Лек ден от нас!

# 579
  • NE
Аз се сещам само за комбинация ябълка с круша или круша с праскова, праскова с кайсия. Другите като банан и авокадо се дават в суров вид, а сливата според мен ще киселее. Поне направихме компоти от сливи и със захар пак са киселяк, но аз ги обожавам от както съм била бременна. Последните седмици като бременна много страстно си защитавах компотите от чужди лъжици. Joy

П.П. Безобидничка СтраОтна е Диди. Heart Eyes

# 580
Момичета, привет! Simple Smile

Нямам много време да пиша, че чакам една мама на гости, исках само да споделя, че днес дадох авокадото! Simple Smile Чисто, само го намачках и малката изяде 65г. Не мога да кажа, че го яде със свръх ентусиазъм, както беше с картофа и пащърнака, но все пак хапваше с апетит и ми се струва, че 65г е добре за първи път.
Сега спи, ще видим колко време ще я засити.

Прекрасен ден на всички и  Hug-ки!

# 581
  • София
здравейте и от нас  Hug.
Ние днес добре хапнахме - сутринта към 90мл пюре от круша с ябълка, малко каша и кърма вътре. Сега пак горе доло толкова пюре от праз лук със сладък картоф. Това ни е рекорд до тук, че максимума ни беше по 60мл. Хареса се пюрето от праз.
Утре си мисля да му дам пюре от праскови.

елефтериа много е сладка и страшеен морков си имате  Simple Smile.

почти безобидна да нацелуваш малката ни мацка Simple Smile. МА паа колко й отива бодито , а  Wink

Скрит текст:
Аз си взех ново фото и сме лудо снимане сега Simple Smile.
http://guerry.snimka.bg/baby/vladi.822113.33814959  - поздрав за Дидката Simple Smile
http://guerry.snimka.bg/baby/vladi.822113.33814961  -  и за другата тема Simple Smile снимката с пюрето от праз лук.

да ви се похвалим малко Simple Smile - вече успяваме да седим седнали без подпиралки и току що направихме първата беля:) . Както го носех хвана едно листо на едно цвете и съответно саксиата е доло . КАто заспи ще видя да чистя сега , че стана мазало . Почва да им разказва играта на тия китки и май няма да ги бъде  Joy.

айде хубав ден на всички. Гледайте полетите да са по леки и ниски , че да няма чичко доктор  Wink и пазете китките вече  baby_neutral

# 582
Моите гости закъсняват, така че се включвам да напиша колко са сладки бебенцата - и дрисличката, и морковената мацка - просто сте бонбон!  Hug

Ще ми кажете ли как се отразяват прасковите и кайсиите на бебчетата? На мен личната ми каза да ги дам по-натам, че били мъхести...

# 583
Здравейте мами Simple Smile

Благодаря ви за съветите за акито HugДнес пробвахме с термометърче и работата се получи,но милото ми детенце много се измъчи.Доста се беше втвърдило положението Sad Инъче вече си хапваме по 130 гр пюре и даже може и още,но аз не и давам.Слагам я на гърда и поцоцква още 5-10 мин. Вече съм въвела картоф,морков,тиква.Утре мисля да дам и плодово пюре круша, за да мога да облекчавам положението

Цветенце,много съжалявам за летенето на Вили,сигурно доста сте се изплашили.А за шума навън-много неприятно,но за съжаление хората са крайно несъобразителни.И ние имаме едни дечица,които играят точно под прозореца,но като им направя забележка и спират да викат и ритат топка

Безобидничка,много сте сладки.И ние понякога така така спим

Елефтерия,прекрасни сте Simple SmileА за моркова нямам думи-за рекорд сте

# 584
Безобидничка, това краче, дето стърчи да го нацелуваш едно хубаво от мен Heart Eyes И много яко боди ви е купил Влади Party

Кръстева, както вече няколко пъти съм казвала, имам сериозен проблем с консервирането, не ми се отдава нещо Embarassed Иначе аз бих си затворила от круша и слива, ябълка и слива, ябълка и морков, круша и ябълка Peace

Мама на Митето, първият път и на Вики и се повдигаше от картофа, но втория път го поразредих и му сложих кърма и си го изяде с кеф. Пробва ли да го правиш по-редичко и с млекце, може да му хареса newsm78

Гери, за китките трябва да се подготвиш психически, че ще ги опасе най-вероятно Joy
Ама не мога да видя снимките, иска ми парола newsm78

Ксиела, аз не съм запозната с този проблем с юздичката, но до колкото разбирам работата е козметична. Ако проблема е само в "Р"-то, аз го намирам за доста чаровно. Майка ми има "проблем" с тази буква и съжалявам, че не съм го наследила Heart Eyes Между другото на времето хора с такъв "дефект" (защото го водеха говорен дефект) не можеха да кандидатстват журналистика, но вече могат и не е проблем. Дори има една, дето казва времето по ТВ7. Та ти си реши, но аз не бих тормозила детето. Hug

Ох, да ви се оплача. Биха ни последната от двойните ваксини, но като я преглеждаше докторката каза, че има леко шумче на сърцето и ми записа час при детски кардоплог. Часът ми е на 01.09 и ако оцелея до тогава - ще отида Cry
Тя си го имаше и преди, но трябваше вече да е отшумяло. Педи каза, че по принцип до прохождане изчезва, но да сме спокойни. Е, аз до сега бях спокойна, но вече не съм Confused

Общи условия

Активация на акаунт