Слънчеви лъчи озаряват ФЕВРУАРСКИТЕ очи

• 24 082
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
  • София
оправих снимките Simple Smile.

Кръстева кажи как ще ги консервираш, че се чудя и аз да си понаправя.

Между другото не ви съветвам да замразявате картофено пюре, после се размразява ужасно. С другите зеленчуци не е така.
А сливата си е кисела да. Аз правих. Влади с какви физиономий го яде първия път  Laughing. После го мешах с каша и тя го подслаждаше и ставаше, но не им е фен на тия сливи честно казано.

елефтериа всичко ще е наред  Hug, но иди да се успокоиш и ти .

# 586
guerry  Heart Eyes - варя, пасирам и изтеглям на везната грамажа. После пълня в бурканчета /от тези 190гр/ завинтвам добре и консервирам. Изчаквам водата да заври хубаво и отчитам 20-30мин. Аз задържам повече, но има майки, които изчакват 10на минутки и ги вадят.
Аз не харесвам варианта за замразяване. Пробвах - пюретата стават безвкусни и ... ... абе съвсем различни, та лично за мен варианта стерилизиране /консервиране/ е най-добре. Картофеното пюре след размразяване придобива вид на гумено, изхвърлих ги всичките.  Peace
А иначе Мони много обича пюренце от сини сливки, хич не му е киселко явно  Laughing

# 587
Здравейте  ppp

Днес купувах пюренца, ще започваме и плодовите, купих ябълка, круша, слива и банан и ще ги въвеждаме тези дни. Аз друго се зачудих и да ви питам за тези пюренца, дето са комбинация от няколко неща например спанак със сметана и картофи или нежни зеленчуци  с ориз (на ХИПП) мога ли да ги давам, при положение, че не сме въвеждали спанак отделно само (захранили сме се с картоф, морков, тиква, пащърнак и броколи), а сметаната и ориза?  newsm78 Нещо не ми е много ясно с тези комбинации от много неща, а гледам, че ги дават за след 4 месеца, вие какво ще кажете?

Elefteria много сладичко зайче с морковче  Wink а за шума на сърчицето не му се притеснявай, до колкото си спомням,когато ме преглеждаха като бременна за сърчицето специално ми казаха, че често след раждането имало нещо такова, но не било точно шум а нещо друго,не си спомням точно какво беше, но си било нормално и с развитието на сърчицето изчезвало, но често се бъркало с шум (добре го обясних няма що)

Mama_na_Dimitko и ние сме така със спането, ако през деня се е уморила малката и не е спала почти, вечер заспива по-лесно и спи по-спокойно (и нас ни мъчат много зъбките иначе)

princessd на нас ЛЛ ни каза кашата след зеленчуковите и плодовите пюрета

Почти безобидна много "стандартна" поза за сън имате  Joy а с морското боди сте само...за море Simple Smile

guerry честито фото, снимките са страхотни, но с такъв модел, няма как да не са  Heart Eyes 

magyg аз гледам да редувам разхлабващи с регулиращи и затягащи и нямаме проблем 

Кръстева ще му хванеш цаката на консервирането, усещам аз  ppp а пък после ако случайно се престараеш с количеството, по колко ще ги даваш пюретата, за 2,50лв. от 190гр. съм навита  Joy

Дано не съм пропуснала някой  Hug на всички

# 588
evenceto_  Heart Eyes - давай смело, аз поне давах и нищо му НЕ на Мони  Joy не бой се  Hug
Иначеее Thinking не се бях замисляла за "бизнеса"  Joy опасна си, ей  Hug

# 589
  • NE
Ох заспахме, ама ще прецакаме братчедката от София и няма да я види Вилито. Rolling Eyes

Гери Страшен е Влади. Heart Eyes Благодаря за снимковия материал. Grinning
Елефтерия Имате още време да отшуми шума, всичко ще е наред. Hug
Кръстева Същите капачки ползваш нали?
Принцес Щях да ти казвам, че уж кашите се водили по-лесно смилаеми, но наистина схемата със зеленчуците наред с картофа е по-работеща. Peace
Евенце Аз ориз въведох с оризовата каша, но специално това пюре със спанак и ориз на ХИПП ни доведе до пориви за повръщане и го подарих на съседското дете. Аз на Ганчев съм давала после ориз с броколи. Peace
Маги Последният път сложих само връхчето на термометъра и от надигане на дупето да си стигне краката Вилито хич даже и не усети. При нас всяко изминение от чиста кърма ни е водила до запек. Затова сега си давам круши Уилямс (по-сладки са) и бам всеки ден ако. Mr. Green
Sahasrara Водят се прасковите и кайсиите алерген, но аз мисля към края на вторият месец захранване да ги дам. Peace

# 590
Flower-че  Heart Eyes - да, капачките са за многократна употреба / с 2та винта /
Купих си малко повече капачки за всеки случай, но за сега нямам проблемна капачка  Simple Smile

# 591
  • Varna
Здравейте отново!
Аз да си кажа за пюретата- аз ако има два продукта, които не съм давала гледам с нещо друго да въведа единия, и после давам това с двата продукта. Иначе броколи с ориз на Ганчев мнооого ни хареса, а хем беше страшно горещо- просто му беше вкусно на детето. И да ви кажа- вече си отваря устата и си лапа лъжичката, а не да смуче от нея.
Кръстева, не знам откъде чух, но казват, че ако оцелеели пюретата 14 дни, означава, че са добре и всичко им е наред. Стискам палци да нямаш пробив- моите още държат ама през ден ги проверявам.
Аааааааа, и да ви кажа- купих си оризов грис и тия дни ще му спретна следобедна закуска с него. Като го сътворя- ще споделя, че не съм сигурна какво ще излезе.
Лека и спокойна нощ- Бобо вече спи!
 Hug Hug Hug Hug

# 592
Здравейте   bouquet

Изчетох ви най-после  Simple Smile Всички бебенца са страхотни   love001 Мисля, че сега са  най-сладки. Оформиха са вече малките хора и започват да си проличават какви ще са им чертите за в бъдеще  Simple Smile

ksiela На мен ми е безкрайно сладко, някой да не може да казва Р. Аз съм с две ръце да не го подлагате на никакви интервенции  Heart Eyes

Elefteria Дано само така да и се е сторило на лекарката и да нямате сериозен проблем Hug

ta4i74 Честита нова глава! И аз мисля скоро да се подложа, ама ще е коренна промяната  Simple Smile

Кръстева Много е хубаво това с консервирането.  Peace Мен хич ме няма по тази част. Опитите ми с компоти и сладко от череши са повече от трагични. Сега майка и е направила мини компотчета с много малко захар  Simple Smile

guerry Честито фото! Фотомодела е прелестен  Simple Smile

Ние вчера чукнахме половин годинка и по-този повод беба не пожела да мигне цял ден  ooooh! ОК, ама и вечерта не спа добре, а аз още съм болна и много ми дотежа цял ден да я забавлявам. Накрая се скарах на всички, че не съм вълшебница и не мога всичко сама да правя. Резултата - гледаха ми я 2 часа, в които трябваше да поспя, но бях толкова изтощена, че не успях да мигна, а и тази кашлица не ми даде мира  ooooh! мрън

# 593
Добро утро, мами! Simple Smile

ksiela, и аз съм от тези, дето уж не казват "Р". Не че съм си аз, ама много ми се радват и даже с времето спряха да забелязват. Аз не съм имала такъв проблем, ами майка ми казва, че е от мързел. Така че дори да се подложите на интервенция, не е гаранция, че ще казва добре "Р". Аз съм твърдо против интервенциите.  Peace

По този повод ще ви споделя, че моята Рали има хемангиом на главичката, малко над челото и много хора ме съветват да се оперира, за да се отстрани, но аз и ММ съответно не сме съгласни, тъй като лекарите казват, че в почти всички случаи тези образувания изчезват с времето, просто става много бавно и трябва да сме търпеливи.
Вие какво мислите?

kazushige, честита половин годинка от нас!   bouquet Да сте много здрави (особено ти сега да оздравяваш) и да сте послушни! Simple Smile

По повод консервирането, не съм спец хич, но си мисля, че ако пюренцето е току-що сварено и още топло се сложи в бурканчетата, след като се затвори, капачката сама ще хлътне, греша ли?  newsm78

# 594
Добро утро, момичета Hug
kazushige  Heart Eyes - честита ви половин годинка  Hug
sahasrara  Heart Eyes - не, не грешиш. Капачката ще хлътне, но не е достатъчно за добра стерилизация /особено за бебешка храна/ Hug

Прекрасен ден от нас, дами.   bouquet

# 595
Аааа добре, ето какво ми бягаше. Wink

Много хубав ден и от нас! Ние излизаме сега, че ни чакат страшни жеги после.  Hug

# 596
Добро утро и от нас! kazushige, честита ви половин годинка! Да растете здрави и щастливи!  Hug

Почерпете се сега и за наше здраве. Днес моя Маймунитко (Grinning ) има 1/2 рожден ден Simple Smile Расте малкия ми мъж. Расте и не слуша Simple Smile Да ми е жив и здрав.
Elefteria пробвах и с купено пюре от картофче. Пробвах и с домашно. И с мляко вътре, и без мляко... абе, каквото се сетя. И рядко, и по-гъсто, не ще и неще. Явно не му харесва вкуса. И каквото и да е пюре комбинирано с картоф не минава. За сега любимо пюре нямаме, всичките ги ядем със зор, хитрост и изобретателност от страна на мама  Sick
Дано всичко с малката се размине благополучно. Имате време, ще го израстете. Въпреки, че разбирам какво ти е. Ние пък сме с вродена  хидронефроза на десен бъбрек, която чакаме да израстем.  Praynig Като майка те разбирам, как ти се е свило сърцето преди прегледа. Така съм и аз всеки път, като го водим на преглед. Ще видиш, че всичко ще се нареди. Само позитивна мисъл трябва. Силни  Hug и имаш пълната ми духовна подкрепа.  spoko
Снощи пак се буди 1000000000000 пъти. Неспокоен е още. Егати и упоритите зъби. От два дни вече сме на мляко 2-ка. Обаче, туй мляко нещо не ми допада. По-рядко е, едва изкарваме 2 часа и половина и надава вик за ядене. С единицата се засищаше повече. Очевидно това мляко не го засища така, и си мисля, че може би е защото не ядем пюренца достатъчно. Има се предвид, че при смяна с 2-ка детето е захранено вече и яде и друга храна, която да го засища. Моя логика, не знам дали реално е така, но аз на това отдавам факта, че много бързо огладняваме. Май ще връщам 1-цата, докато не започнем и ние да ядем пюрета както трябва. То с 1-ца може да си караме до годинка тъй или иначе.
Ще ви оставам, че "рожденника" ми се събуди и започна да "разтребва" в креватчето вече. Simple Smile Хубав ден на всички мами. Нека и днес да имаме едни здрави и щастливи бебоци  Party

Последна редакция: ср, 13 авг 2014, 10:22 от Mama_na_Dimitko

# 597
Честита половинка на Димитко! Да е много здравичък и по-безпроблемно да растат зъбките! Simple Smile

Относно млякото номер 2 - най-вероятно си права за пюренцата. С Рали сме на номер 2 от около 10-ина дни, тъкмо беше станала на 6 месеца и ѝ понася много добре. Даже изкрава повече от 3 часа, но си изяжда всичкото пюренце, което ѝ давам, та и аз на това отдавам наяждането.

Hug-ки Simple Smile

# 598
  • NE
Sahasrara Щом сте на едно мнение с ТМ трябва да изчакате. Ако видите че не се получава изчезването ще пристъпите към операция, иначе е ненужен стрес за детето. Peace
Кръстева Къде ги намери тези капачки? Аз съм навита да си консервирам, особено след като сега е сезонът на повечето плодове и зеленчуци. Peace Определено не ме кефят купените. Tired А на пара колко ароматно се получава всичко.  chef
kazushige Скорошно оздравяване ти пожелавам. Hug Честита половин годинка и на вас.  bouquet
Мама на Димитко Честита половин годинка на Митито.  bouquet
И ние ненавиждаме картофено пюре, а аз колко обожавам картофи. Решила съм да пробвам Вилито с батат, но не се намират лесно. Peace

Днес правим 12 годинки откакто сме с ММ и макар да нямаме брак сме семейство и съм безкрайно щастлива, че успяхме да стигнем до този момент да празнуваме трима след всичко, което изживяхме.

# 599
Феичке, много благодаря за подкрепата и честита годишнина! Още много пъти по толкова любов!  txtloves

Общи условия

Активация на акаунт