Изворна вода без преваряване

• 7 641
  • 57
  •   1
Отговори
# 15
magnet_for_happiness Аз оставям водата да ври до 8-10мин., защото ако ври 15-20-25мин. става с висока минерализация.  ooooh! не съм химик ...

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 14:08 от СГГ

# 16
mibobo, мой близък има цех за бутилиране на минерална вода. по мои наблюдения контролът е мното стриктен, водата се сертифицира, на етикета задължително се указва колко е общата минерализация и количеството на отделните елементи, т.н. той изнася и за чужбина, отделно биват контролирани и на тамошните пазари.
ти защо имаш други впечатления?

ами впечатленията са ми от познат който работи в лаборатория и е изследвал почти всички минерални води и ми препоръча да не употребявам такива, защото това че не им отговаря минералния състав им бил най-малкия проблем Tired.  Както и Магнет каза и чешмяната не е чиста, но пък се преварява. В крайна сметка и аз съм давала на моето дете изворна на Девин с розовия етикет, но гледах да е по-голямо когато започнах.

# 17
 На мен педи-то ми каза да му давам изборна вода и че не пречи нищо, а и една позната която детето и го следят във Варна също са и казали , че може.

# 18
Вижте на каква статия попаднах 

http://www.deteto.info/print.aspx?id=776

# 19
На мен педи-то ми каза да му давам изборна вода и че не пречи нищо, а и една позната която детето и го следят във Варна също са и казали , че може.

А за какво по-точно го следят детето във Варна?

# 20
Не разбрах защо е тази категоричност, че дори наричате лекари, които не познавате идиоти. Видях обяснението ви, но в случай, че нямам възможност да преваря вода някъде не виждам проблем да дам изворна.

Това се превръща в полемика от сорта на многократни - еднократни пелени, ползване на мокри кърпички и т.н  Tired

# 21

А за какво по-точно го следят детето във Варна?

Защото те живечт една седмица в Силистра и една седмица Варна, също така там е родено.

# 22
  • София
magnet_for_happiness Аз оставям водата да ври до 8-10мин., защото ако ври 15-20-25мин. става с висока минерализация.  ooooh! не съм химик ...
20 мин ми е казано от лекари.

Не разбрах защо е тази категоричност, че дори наричате лекари, които не познавате идиоти. Видях обяснението ви, но в случай, че нямам възможност да преваря вода някъде не виждам проблем да дам изворна.

Това се превръща в полемика от сорта на многократни - еднократни пелени, ползване на мокри кърпички и т.н  Tired
Защото само идиот може да каже да се дава на новородено бутилирана вода.
Няма нищо общо с пелените или мокрите кърпички.
Еднократна невъзможност да превариш вода,ок, хубаво...по-добре изворна отколкото непреварена чешмяна, но какво значи-нямам възможност- нямаш ток,вода, печка/котлон,съдове?

На синът ми за първи път дадох изворна вода когато беше на 1г. 3 месеца, оттогава пие такава. И то редувах-изворна-трапезна,

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 15:11 от magnet_for_happiness

# 23
20 мин ми е казано от лекари.

Всеки лекар казва различно, затова се получава така - преварена/изворна, 5/10/20 мин.

# 24
  • София
Добре е да се знае,че:  Ако изварите изворна вода рискувате минералите да се концентрират.
не казвам, че някой тук преварява.  Peace

..а ето от един друг сайт..
Цитат
Водата за кърмачета задължително трябва да е преварена. Тя съвсем спокойно може да е от чешмата. Преваряването за около 5 минути я прави подходяща за бебетата. С нея можете да приготвяте храната, а след охлаждане да я използвате за сокчета, чайове или за директна консумация.

И в крайна сметка,всяка майка си поема отговорността каква вода да дава на бебето си или с какво приготвя храната му/ АМ/,каши..

# 25
Лекарите са идиоти, а по форумите са само тесни специалисти  Mr. Green

Вие само вкъщи ли си седите с детето ? Екскурзии, планина, излети ? И не ми обяснявайте за термоси. Чупят се, забравят се, водата свършва. И ако са спрели водата у нас или няма ток да го държа гладно или да съм се презапасила с преварена вода ?  С тази категоричност, като ви чете човек ще рече, че даването на изворна вода ще го убие  ooooh!

Не разбрах Вие лекар ли сте ? И от написаното трябва да приемем, че нашите педиатри са идиоти, а Вашият не е ?!?

# 26
  • София
Лекарите са идиоти, а по форумите са само тесни специалисти  Mr. Green

Вие само вкъщи ли си седите с детето ? Екскурзии, планина, излети ? И не ми обяснявайте за термоси. Чупят се, забравят се, водата свършва. И ако са спрели водата у нас или няма ток да го държа гладно или да съм се презапасила с преварена вода ?  С тази категоричност, като ви чете човек ще рече, че даването на изворна вода ще го убие  ooooh!

Не разбрах Вие лекар ли сте ? И от написаното трябва да приемем, че нашите педиатри са идиоти, а Вашият не е ?!?
Не четете добре ми се струва, а само между редовете с цел заяждане!
Правите тъпи предположения за това какво ще ви обяснявам,аз лично термоси не ползвам Laughing
Разбирам,че вие сте постоянно на път,мда има и такива хора,а явно и сте в критичен район,който бива засегнат постоянно от режими на ток,вода и т.н. Вадите си грешни изводи,посочете къде съм написала,че изворната вода УБИВА?!
Ама знаете ли, не ми пука каква вода давате на бебето си Grinning  Hug а още по-малко дали вашият педиатър е идиот hahaha
И не,ние не сме само вкъщи,само,че манджата я нося с мен. Crazy

А вие в качеството си на каква изтъквате,че изворната вода е чудесна за новородени и бебета?!

Момичета,които давате изворна, прочетох,че е добре количеството флуорид, дадено  на етикета. да е 1.5 мг флуорид на литър е европейската допустима норма.

Последна редакция: пн, 14 юли 2014, 15:46 от magnet_for_happiness

# 27
Нито целя да се заяждам, нито мисля, че можете да посочите пост, в които да възхвалявам изворната вода и да отричам преварената. Зададох съвсем резонни въпроси, тъй като Вие бяхте тази с категоричните  постове отричащи изворната вода и наричаща лекарите - идиоти. Не ми слагайте в устата думи, които не съм казала / написала. През известни периоди от време нешата се променят и едни неща се приемат, други отхвърлят.

# 28
  • София
В рамките на 2.5г родих две деца-сега отново съм с бебе, специално за това каква вода да се дава на бебетата  новост няма...а аз даже и не давам-никаква.

# 29
Спорът е безмислен. Едно просто търсене в необятната мрежа дава хиляди сайтове, в които пише, че няма никакъв проблем на бебе да се дава изворна вода.  Не на последно място е обсъдено и с медицински лица. Определено имам доверие на педиатъра си и лекарите от родилния дом. Всеки сам си преценява как да си гледа детето.

И новости има - навсякъде и постоянно. Да започваме ли обсъждането дали изобщо да се дава вода, дали тя да е подсладена, дали да се дават сокове от 2 месец, а кисело мляко ...

п.с Не знаех, че последните 2,5 години са критерий за новости в педиатричните грижи  Wink

Общи условия

Активация на акаунт