На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 876
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Аз го разбирам като: или да изпратиш депозит по банков път, или да изпратиш данните на кредитната си карта. На първа страница има подробности за банковите преводи  Peace.

# 256
Петре хич не си прав. В съседната стая до нас е съфорумка. На първия етаж има още едни българи. По пътя видяхме още 2-3 български коли. Има и малко сърби. Но са много, много малко в сравнение с Халкидики.

Островът сега започва да развива по-активен туризъм и го посещават предимно гърци. Голямо спокойствие е дори и срга вече в сезона.

Ани да разказва   bouquet И как са стигнали до острова и за самия остров.

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 10:11 от Анонимен

# 257
  • В полите на Пирин планина
Може ли малък жокер - свързах се направо с едно студио, обаче английския на човека не е много добър и не мога да разбера дали иска да преведем депозит или да им пратя данните за кредитната карта:
''Please you would be banking direct or via e-banking ,or you have send us the details of your credit card''
Досега съм резервирала през Букинг и не ми е ясно, как се процедираше при директна резервация. Имам някакъв спомен, че таксите са доста високи при превод, а пък се коментираше, че не е добра идея да се пращат данните на кредитната карта?

Според мен имат и електронно банкиране, чрез, което можеш да платиш с кредитна карта или директно с банков кредит. Ако не искаш по този начин, според мен няма да е проблем чрез Western Union - попитай го...

# 258
Банковият превод през Пиреус банк е 10евро + да имаш сметка там.
В ПИБ е 12 евро.
Ние преведохме 50 евро и 12 евро за превода.

# 259
Имаме резервация за Псакудия, може ли нещо да кажете за селото и плажа? И как може да стигнем до Никити(например) , ако не сме с колата(мъжът ми няма да се мръдне)?

# 260
  • София
От липса на време преди заминаването ни за Лимнос, съм пропуснала да се запиша в любимата ми тема. ooooh!
Благодаря на Параход, че ме насочи към това спокойно кътче в разгара на сезона.  bouquet
Специални благодарности за Анабел, тя си знае защо.  Hug
За днес плануваме Фаракло и езерата, от написаното разбирам, че трябва да се внимателни  в търсенето на скалните образувания.
адимар, надявам се да мога да ти помогна с информация, когато се върнем в края на месеца,
Хубав ден на всички!

# 261
  • Пловдив
 Аз днес тъкмо съм се запътила до банката да си взимам новите карти и да запазвам хотел в Лимнос и седнах да ви прочета,че съм поизостанала с последните страници Гръцки морски тенденции .  Точно Лимнос сте обсъждали и писането на Таня67 за липса на бистра вода на плажовете ме притесни  Tired  , иска ми се кристална водичка , както на Ситония . Друго нещо, което исках да попитам е дали е необходима предварителна резервация на билетите за ферибота , предвид факта, че е само един на ден?
 Другата дестинация за която умувахме беше Закинтос, те са две крайности и много различни, знам-за там ме притеснява,че този път почиваме август месец и ще е фраш... ,а както повечето момичета в темата и ние гледаме да избягваме навалиците  Rolling Eyes . Ударете едно рамо   Hug

Последна редакция: пн, 21 юли 2014, 10:30 от aH~

# 262
Clevermary,
селото има всичко необходимо - магазини, заведения. Част от супермаркетите и пекарните обаче са горе на околовръстното шосе, не мисля, че се стига лесно без кола (няма тротоари и според мен не е безопасно вървенето). Плажът е просторен, пясъчен (аз лично не го харесвам, един такъв ми е сив и мърляв пясъкът). От Псакудия до Никити, един и същ автобус от Солун минава по маршрут Ситония, за съжаление KTEL Halkidikis го дава невменяемо като разписания, но ето ти ги и от двете градчета, ще се ориентираш:
Псакудия
Никити
Както виждаш часовете на тръгване от Солун са едни и същи, просто Псакудия e 15-20 км преди Никити.

Обаче, мъжът ти да се стегне и да не те оставя да бродиш с автобуса Grinning

# 263
  • София
Петре хич не си прав. В съседната стая до нас е съфорумка. На първия етаж има още едни българи. По пътя видяхме още 2-3 български коли. Има и малко сърби. Но са много, много малко в сравнение с Халкидики.

Островът сега започва да развива по-активен туризъм и го посещават предимно гърци. Голямо спокойствие е дори и срга вече в сезона.

Ани да разказва   bouquet И как са стигнали до острова и за самия остров.

Според мен в хотелчето има българи ,защото миналата година беше препоръчано . И ние юни месец като бяхме имаше 3 семейства българи , а на други места не виждах . Но определено плажа пред него, пък и цялата ивица  е камънак и много таралежи . За хора ,които обичат хубав пясък , определено не е за тях.

# 264
  • София
Аз днес тъкмо съм се запътила до банката да си взимам новите карти и да запазвам хотел в Лимнос и седнах да ви прочета,че съм поизостанала с последните страници Гръцки морски тенденции .  Точно Лимнос сте обсъждали и писането на Таня67 за липса на бистра вода на плажовете ме притесни  Tired  , иска ми се кристална водичка , както на Ситония . Другата дестинация за която умувахме беше Закинтос, те са две крайности и много различни, знам-за там ме притеснява,че този път почиваме август месец и ще е фраш... ,а както повечето момичета в темата и ние гледаме да избягваме навалиците  Rolling Eyes . Ударете едно рамо   Hug

Не се отказвай! Това, че няколко от плажовете са с непрозрачна вода, най-вече заради финия пясък, не бива да те притеснява. Ще видиш какво невероятно спокойствие е. Закинтос е с разкошно море, но заради многото туристи не можеш да му се насладиш пълноценно.  Wink  Иначе и на Лимнос има прозрачна вода, но е най-вече около скалите:

А тук освен прозрачно, и цветът е онзи синия:

Все пак да си кажа за Лимнос - по-различен остров е. Както и Анабел беше писала, тук основният цвят е охра. И не е само до боядисаните къщи. Целият остров е с по-особен цвят - скалите, пясъците. От там идва и по-особения цвят на морето. Но определено си заслужава да се види. Ето, че и Ironic е доволна.

# 265
  • София
Здравейте,
извинявам се, че нахълтвам така в темата, но може ли малко подробности за
http://ekvator.bg/golden-beach-hotel/
този хотел и мястото, ако някой знае.
Благодаря!

# 266
  • София
Ех, Таня, точно такива гледки радват окото и душата ми  Hug
Слагам си Лимнос в must visit листа  Laughing

Ана Бел, от теб винаги очаквам разкази с детско нетърпение.  Всеки път са толкова емоционални,  вълнуващи и колоритни   bouquet

# 267
Ох Ния вчера стъпи на нещо. Уж и нямаше нищо снощи, но тази сутрин крачето от долу е подуто и зачервено. Водихме я на някакъв лекар, който не разбира английски. Предписа ксизал, но се разбрахме на фенистил капки и крем защото това носех.

Може ли да споделите от опит какво се случва при убождане от таралеж (макар там да не видяхме на място да има таралежи)? Болка, зачервяване, подуване ? Мен преди години ме беше ухапал така някакъв стършел и стигнах до антибиотици.

# 268
  • София
 Привет и от мен. Почивката приключи и въобще не ми се тръгваше. Беше прекрасно и спокойно. Хехе, освен завоите. На връщане съпруга ми беше от страната на пропастите и каза, че на отиване се е чудел какво толкова викам.
 Ето една любима снимка
и още една:
 Албум с част от многото снимки Пелион

# 269
  • София (Възраждане)
Ох Ния вчера стъпи на нещо. Уж и нямаше нищо снощи, но тази сутрин крачето от долу е подуто и зачервено. Водихме я на някакъв лекар, който не разбира английски. Предписа ксизал, но се разбрахме на фенистил капки и крем защото това носех.

Може ли да споделите от опит какво се случва при убождане от таралеж (макар там да не видяхме на място да има таралежи)? Болка, зачервяване, подуване ? Мен преди години ме беше ухапал така някакъв стършел и стигнах до антибиотици.

Ако е било таралеж, няма начин в крачето да не са останали бодли. Мое близко дете пострада, не го заведоха на място на лекар, чак след връщането си в България му вадиха бодлите от крачето, в домашни условия. Във вашия случай противоалергичният препарат е достатъчен, щом няма нищо за вадене. 

Общи условия

Активация на акаунт