На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 856
  • 761
  •   1
Отговори
# 300
  • гр.Добрич
Резервирахме хотелче в Нея Ираклица и сега нямаме търпение да посетим Гърция. Тъй като преди това ще сме в Пампорово, моля да ми помогнете по кой път трябва да караме.

# 301
Първо, благодаря че ни мислите.   bouquet С крака всичко е наред. Вече почти е здрав. Вижда се черна точка, като от дупка. И е възможно и таралеж да е било, макар плажа на Пефки да е много цивиливизован (макар и каменист).

Днес открихме прекрасен пясъчен плаж с бийч бар на много близко разстояние от студиото. Абсолютно празен до към 14 ч. Порто Пефко http://www.northeviaguide.gr/BEACH/PORTO%20PEFKO.html Всъщност са 2 плажа по протежението на завоя на залива. Първият (идвайки от Лутра) е с камъни във водата, но втория (почти накрая на завоя) е пясъчен и на сушата и във водата. На брега има няколко иглолистни, от които мирише страшно хубаво...
Ходихме и до още един, който се оказа див и ще допадне на любителите на нецивилизованото:

http://www.northeviaguide.gr/BEACH/MYLOS.html На носа има мелница. Минава се по черен път. Преди носа е като пристан за лодки, но има пясъчни наноси (чудени и плитки). След носа също е хубаво.  

Голяма дивотия е на Евия. Мисля, че Халкидики е било така преди да отворят границите ни  Mr. Green И смятам, че на нещотърсачките в темата ще им хареса. Северната част е комбинация от планини като на Ситония (с малко по-малко дървесна част), които се редуват с равнинна част като на Касандра.

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 22:01 от Анонимен

# 302
  • София
Резервирахме хотелче в Нея Ираклица и сега нямаме търпение да посетим Гърция. Тъй като преди това ще сме в Пампорово, моля да ми помогнете по кой път трябва да караме.

Най-близкият пункт е Златоград-Ксанти. Обаче много хора се плашат от тесния и завоест път веднага след границата. За нас не е проблем. Друг вариант е през Доспат - Гоце Делчев, но се удължава доста пътя и в голямата си част ще е пак планински, но в нашата част на Родопите. Мисля, че не си заслужава обикалянето.

Bliss, радвам се, че се е оправила!  Hug

# 303
Stenmark,
навалица няма никъде на полуострова. Освен когато гърците имат удължен уикенд. Мале, тогава какво чудо беше!
Муреси е яко забито, за търсачи на тишина.
По-оживени села Агиос Йоанис - най-близо, Афисос, Милина, Аргаласти (във вътрешността и общински център).
Пътища - злобни, природа - трудно описуема. Плажове всякакви, и скалисти, и с обли камъчета, и пясъчни, и ветровито-бурни, и гладки като езеро.

# 304
Параход,уникална си.Бърз и точен отговор.Благодаря!

# 305

Чудя се от къде да почна за Лесбос. След като си преживял калдерата на Санторини и  драмите на Пелион, след като си изгубил ума си по Кефалония,  къде остава Лесбос? Още не мога да кажа. Сигурно е само, че аз ще се върна тук. Точно на това място, от което ви пиша защото то е най-хубавото ми настаняване в Гърция за всички времена. Ще се върна, само ще лежа и ще гледам фантазията, която ми предлага прозореца, ще ходя на селския плаж, който също предоставя зашеметяващ изглед и ще почивам. Защото острова вече съм го обиколила. Хора, разказахме му играта на Лесбос. Утрепахме се от път, но програмата горе-долу е изпълнена. И имам впечатления.
 Господ не е създал Лесбос с едно хрумване, а дълго, с различно настроение. Веднъж е мацнал с четката и сътворил горите – с милион оттенъци на зеленото, широколистни, иглолистни, маслинови, нашарени навсякъде със зокуми. Много зокуми, много нещо! Високи като тополи и розови. Друг път Господ, малко кисел, измислил лунния пейзаж проточващ се километри наред в западната част на острова. Жълти чукари, дребни храсти тук-там и един път сред тях, който сякаш няма край. Тук е Вкаменената гора – причудливи вкаменелости, получени в резултат от вулканична дейност. Крайбрежието на Лесбос е творено с размах. Два големи върешни залива (уникална красота) 7 км южен пясъчен плаж Ватера, по-малки, но по-романтични на запад – Скала Ерисос, Сигри, и още пясъчни на Петра, Моливос, Анаксос…И каменисти има, и минерални извори има (до тях не сме опряли).
 С най-много любов са създавани селцата. Думи нямам да ге опиша! Повечето са планински, с каменни къщи и червени керемиди. На всички сякаш керемидите са сменени вчера. Разположени са амфитеатрално сред зеленото.
Сега ще посетя таверната и ще разказвам после ако имам сили  Simple Smile .

# 306
Здравейте. Може би ще отскочим септември до Гърция за няколко дни и искам да попитам няколко неща, защото до сега не съм била  Thinking
Колата, ако не е на мое име, трябва ли някакво пълномощно  Thinking
Четох, че правят проблем, ако има затъмнени с фолио стъкла - вярно ли е и само за предните ли се отнася или за всички?

Друго за какво биха ми направили проблем там? Благодаря предварително  Peace

# 307
Сега ще посетя таверната и ще разказвам после ако имам сили  Simple Smile .
О-ще, о-ще!

Колата, ако не е на мое име, трябва ли някакво пълномощно  Thinking
Четох, че правят проблем, ако има затъмнени с фолио стъкла - вярно ли е и само за предните ли се отнася или за всички?
Пълномощно (преведено и легализирано) и всички талони на колата - малък и голям.
Затъмнени стъкла не са позволени, ако не са фабрични (има случаи чоплят фолиото).
Друга забрана в този дух, която се сещам - тегличът трябва да се демонтира, ако не е фабричен и несваляем.
Денем се кара без фарове.
Най-вече спазвай ограниченията, и няма да те спрат изобщо.

# 308

И сега какво? Догодина наистина ще се чудя накъде да се запътим. Диването се видя, че издържа път от поне 7 часа без мрънкане и се две спирания от по 15 мин. ...

# 309
Аз няма да ходя там, където ходи Анабел, понеже тя навсякъде вижда красота и около всичко създава ажиотаж на въодушевление.
Пък аз съм каприз, даже три каприза сме в пакет Grinning

Обаче, трудно е да удържиш на изкушението  Whistling

# 310
  • Варна
Най хубавия път за Гърция -  до Стара Загора по магистралата , сетне право надолу до Комотини  и пак по магистрала .Съвсем нов път е - от миналата есен.Съвсем разбираемо го няма на много карти.Тръгвайте смело , лесен е.

Тази препоръка и за софиянци ли важи?
[/quote

Пътя е най хубав и лесен .Все пак за софианци е в сила ако отиват на изток от Керамоти , иначе много се удължава.

# 311
  • София...........
tyntyrymyntyry и Параход,   bouquet   Благодаря, че споделихте тук за Дионисус. Бяхме, видяхме и усетихме - къщата е уникална  Heart Eyes, Коста е много готин , а виното му е божествено....

Параход-че
, Wet dreams - невероятен и спокоен плаж  Hug

Няколко скромни снимки от мен
http://dina2001.snimka.bg/sea/greece.828699.33687317, последната е от Мелник - задължителна дестинация на прибиране с тежка и вкусна вечеря в Алексовата къща ...

# 312
Аз няма да ходя там, където ходи Анабел, понеже тя навсякъде вижда красота и около всичко създава ажиотаж на въодушевление.

Да бе, голяма красота и въодушевление виждах първите 3 дни от почивката ми!  Mr. Green Едвам изкарах!

# 313
  • при моите деца .....
tyntyrymyntyry и Параход,   bouquet   Благодаря, че споделихте тук за Дионисус. Бяхме, видяхме и усетихме - къщата е уникална  Heart Eyes, Коста е много готин , а виното му е божествено....

Параход-че

http://dina2001.snimka.bg/sea/greece.828699.33687317, последната е от Мелник - задължителна дестинация на прибиране с тежка и вкусна вечеря в Алексовата къща ...
О, прекрасни снимки!!!!
Къде е тази красота....
Ние все още не сме резервирали.... за нашата почивка септември....
Иска ни се на Ситония.... Затова не запазихме на Касандра.... още малко да потърсим  Embarassed

# 314

Параход-че

[/
Страхотни снимки
 #2gunfire
къде е това

Общи условия

Активация на акаунт