На море в Гърция 2014 - VIII

• 56 784
  • 761
  •   1
Отговори
# 465
Много зле шофират нз дали изобщо има книжки в тази държава ? но за 3 ЕВРО нищувката съм много довлна Simple Smile

# 466
Или живееш на 4-ти километър или не си била в Гърция.Малко м.....ни ми се струват тези изказвания.

# 467
Здравейте. А някой има ли отзиви от Сивири (Касандра)?

бяхме точно там преди 10 дни
погледни ми постовете и ако не стига инфото, питай на ЛС че най-сигурно ще го видя

# 468
  • София...........
*2K* и phile, много Благодаря коментарите и идеите  Hug    bouquet
Първо сме в Лефкада и идеята да пътуваме направо натам много ми хареса, а Бела Врака остава на прибиране след Парга. Видях, че е не е плаж за плажуване, но да сме наблизо и да не отделим час-два по път  - да видим и фотнем - грехота Wink

# 469
Stefana,
Неа Ираклица ли имаш предвид, до Кавала, или Неа Ираклиа - преди ръкавите, между Солун и Неа Каликратия?

# 470
Здравейте, приятели! Четох какво ли не, но май не съм се справила отлично с инфото, което набавих. Предстои ми да посетя Ставрос. Ще ми е за първи път. Интересувам се за актуалните цени в Гърция като бензин, средна цена на хапване на човек в таверна, среден клас, цена на мин. вода. Дошъл някакъв при мъжа ми и му наприказвал едни... как го спирали на 6 пъти до Александруполис и му написали глоби за 1500 лв. - за неправилно поставен стикер за заплатена магистрала. Къде се слага такова нещо? Мерели грайфера на гумите му... и за това му се заяждали, за 3 дена - 6 проверки, но само за 2 дължи 1500 лв. до 7 дена. Не зная да вярвам ли на такива неща. Още го изкарали голям престъпник, понеже в жабката му открили джобно ножче.  Чета тук колко пъти някои от вас ходят, но не им се е случвало такова. Моля, ви пишете ми има ли такива чудеса по Гърция? Ми кажете когато примерно стигнем до Комотини и тръгнем към Ставрос някъде там трябва да платим за магистрала. Колко струва и на всеки нов пункт ли се заплаща или се плаща за цялата магистрала. Не съм наясно, а в публикациите, кооито ми попаднаха не ми се изясни.

# 471
Неа Ираклиа, второто. Някой бил ли е там?

# 472
  • софия
Клер, според мен са ви наприказвали пълни щуротии. Ние не сме пътували много, но за такива неща чувам за първи път. Може би вашия познат е карал като пълен идиот и затова са го спирали и глобявали. Но е истина, че трябва да се спазват ограниченията в Гърция и тогава няма проблем и няма за какво да ви спират.
Всъщност за толкова години не съм чула изобщо някой да е спиран за проверка  newsm78

# 473
  • софия
Цените са като в Бг, но в евро.
В момента дизелът е ~1,37е.
Таксите ги пише преди пунктовете за плащане. Плаща се на края на съотв. участък. На една магистрала може да има няколко пункта. Във viamichlen ти дава тола.
Никога не са ни спирали. Съобразяваме се със знаците. Приятелят ти е карал по бг "стандарти"  Laughing и ще си плати за това.

В момента се размазваме на Евия. Няма такова нищоправене. Дори и вечер не излизаме. Най-далеч ходихме само до Скиатос и плажа на Аг. Николас.  През деня обаче Grinning. Но следващите дни ще се поразмърдаме малко, че е грехота и ме е срам от вас. Имам набелязани цели. Дори и детето се държи почти добре. Толкова е спокойно и лежерно.

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 23:49 от zvanche

# 474
  • софия
Снимчици нещо  Whistling Whistling Whistling Laughing

# 475
Cllaire, доста пресилени ми се струват тези разкази, но щом казва човека, аз за пръв път чувам.
 Таксата на пътя поне горе в Северна Гърция за лека кола е 2,40 евро. Нищо никъде не се слага, дават ти едно билетче, може би е хубаво да се пази, но не и да с лепи някъде. От Комотини до Кавала съм сигурна, че няма пункт, скоро минавах, дори и после мисля, че няма, но не съм напълно сигурна. Иначе се плаща на отсечки, не е за целият път.
 Когато си изряден шофьор, спазваш си правилата на пътя, дори и да те спрат не мисля, че ще се заяждат без причина.

# 476
  • Варна

Таксата на пътя поне горе в Северна Гърция за лека кола е 2,40 евро. Нищо никъде не се слага, дават ти едно билетче, може би е хубаво да се пази, но не и да с лепи някъде. От Комотини до Кавала съм сигурна, че няма пункт, скоро минавах, дори и после мисля, че няма, но не съм напълно сигурна. Иначе се плаща на отсечки, не е за целият път.

Толтаксите на всяка отсечка са различни.
Комотини - Солун общо са 17 евро , зависи до къде отивате и през колко пункта минавате.
Има ги във виамишлин.

# 477
  • Варна
Дошъл някакъв при мъжа ми и му наприказвал едни... как го спирали на 6 пъти до Александруполис и му написали глоби за 1500 лв. - за неправилно поставен стикер за заплатена магистрала. Къде се слага такова нещо? Мерели грайфера на гумите му... и за това му се заяждали, за 3 дена - 6 проверки, но само за 2 дължи 1500 лв. до 7 дена. Не зная да вярвам ли на такива неща. Още го изкарали голям престъпник, понеже в жабката му открили джобно ножче. 

Пълни дивотий са ти наговорили.!!!
До Александруполис от Маказа са 80 км. , а от Свиленград -179 . Кога пък са успели 6 пъти да го спират???
Карал съм кола МНОГО ХИЛЯДИ км. из гръцко последните десетина години, да не говорим и за останалата Европа - още повече(имам само 2 глоби за паркиране, ама те са си за сметка на моя акъл:)Simple SmileSimple Smile.Досега не са ме спирали и проверявали НИТО ВЕДНЪЖ.
Туй пък за стикерите е пълна измишльотина.На пунктовете за толтакса ти дават само едно фърчащо билетче!!!Да си го залепи на з........ оня дето ги плещи такива !!!
На всичко отгоре в багажника имам брадвичка в помощ за барбекюто или за пикник като ми потрябва!!!

# 478
  • София
Даваха някакъв младеж по БТВ с джобно ножче, глобен, понеже се водело хладно оръжие.

Истината е, че хората от пограничните райони/от един от тях съм родом и аз/, карат все едно са на къра и после реват. Какви легенди съм чувала.....
Но, една истинска - вуйчо ми го върнаха миналата година на Ехсохи, че карал с джапанки Mr. GreenДобре, че е на 10 км. от границата, та се върнал да се преобуе.

Спазвайте си знаците, проблеми няма, не спират без причина.

# 479
Влизам да се поправя, Комотини- Ксанти има един пункт за такса, как съм го забравила, нямам идея, но да не подведа някой.

Общи условия

Активация на акаунт