Против акне/пъпки по лицето 3

• 122 020
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Лично при мен спирта оказа много лошо влияние на кожата ми.
Благодарна съм на козметичката ми, че ми даде най-правилния съвет - хидратиране на кожата.
Със спирта се убива абсолютно всичко по кожата, падат ѝ защитните функции и тя става по-податлива на външни влияния и възпаления. Спиртът дехидратира кожата, в резултат на това тя произвежда повече себум, за да възвърне хидратацията, което автоматично повишава запушването на порите. Получава се омагьосан кръг.
Последните два месеца реших отново да използвам салицилов спирт. В резултат на това цялото ми лице се беше възпалило от дехидратацията.
С едноседмична активна хидратация (маска по два пъти на ден и хидрогел за мазна кожа), нанасяйки стик коректор на Eucerine, възпаленията намаляха значително. Наблюдавайки заздравяването на кожата ми, мисля, че до седмица ще се оправя.
Колкото до месечните подкожни пъпки - използвам две - три вечери крем с 5% БП само върху възпаленото място. Но кожата става много зачервена и след това е необходимо прикриването ѝ с коректор.

Напълно съм съгласна с горното. Когато изсушиш кожата със спирт, самите мастни жлези започват да работят усилено за да овлажнят и омазнят кожата и да възвърнат баланса. Колкото повече се мажеш толкова по усилено ще продуцират и жлезите. Аз започнах да се мажа само с нанурални масла и съм много доволна. Така самата кожа намалява омазняванено си. Спрях всички прехвалени овлажняващи кремове, защото ми запушват порите.

# 646
Някои от момичетата тук са минали през доста изследвания. Аз съм си изследвала щитовидната жлеза няколко пъти. Хормоните също всяка година. Даже тази пролет един лекар се смили над мен и по здравната каса ми изследва какво ли не - шест страници резултати и отделно храносмилателната система. И... нищо.

Същото и при мен... Щитовидна жлеза, репродуктивни и какви ли не други хормони, кръвни картини, редовни прегледи при АГ и нищо..

# 647
Момичета как се справяте с белезите и следите от стари пъпки? Дерматоложката ми изписа La Roche-Posay Effaclar Duo+, но след повече от месец мазане сякаш няма почти никакъв ефект.  Cry

# 648
  • USA
Момичета как се справяте с белезите и следите от стари пъпки? Дерматоложката ми изписа La Roche-Posay Effaclar Duo+, но след повече от месец мазане сякаш няма почти никакъв ефект.  Cry
Кремчето не влияе на белези,а само при активно акне.

Освен щитовидната жлеза,направете и един преглед на яйчниците.

# 649

При мен най-добър ефект имаше гликоловия химичен пилинг. Също и процедурите с лазара мнооооого помогнаха, но даже и не знам как точно се наричаха. Правих ги в ВМА при д-р Кадурина (беше 100 лв едната ). Можеш да си избереш някакво кремче с киселини (например, разгкледай Неострата или Holy Land), несъмненно ще подобри релефа и ще намали белезите.

----

Редовно си преглеждах/преглеждам яичниците - нямам кисти и никога не съм имала поликистозни яичници. Така че, въпросът от какво всъщност ми е акнето остава открит.

Аз лично мисля, че все пак хормоните са виновни. Понеже, докато бях бременна и кърмих имах перфектната кожа. Само като почна цикъла - почнаха и проблемите с акнето. Но вече не знам какво да изследвам... всички хормони са ми в норма.

# 650
  • Бургас
Аз от многото изследвания на хормони достигнах до извода, че дори и проблема да е в тях пак не може да се разбере. Ако сте забелязали референтните стойности на някои хормони са в много широк диапазон, например между 200 и 600 или нещо от сорта. Колкото и да ви е стойността все влизате в границите. Например и 220 да е и 560 да е все сте в норма. Това е измислен пример. Сега не ми се рови в моите изследвания да дам точните числа.

А относно яйчниците веднъж помолих гинеколога да ме прегледа с ехограф, защото точно тогава много се бях опъпчила. А той ми вика: "Ами това какво общо има". Представяте ли си, много известен бургаски капацитет. До тогава никой не беше ме преглеждал с ехограф хем ходя винаги начастно. И при положение, че съм постоянно опъпчена никой лекар не се сети за всичките тези години да погледне. Е, оказа се че са наред нещата ама ако не бях чела тук там и не бях настоявала нямаше да знам дали нямам някакъв проблем.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 10:37 от Irene Adler

# 651
  • София
При мен, по линията на долната челюст, от около три години започнаха да ми се получават едни гадни подкожни пъпки, които нямат махане. Изглеждат така, сякаш ако ги стисна ще се махнат веднага, но всъщност при такава процедура започват да забират, правят лилаво петно и стават болезнени при допир. Малко след това вече може да бъдат изстискани, съответно петното става още по- неприятно и видимо, хваща коричка и докато това нещо заздравее, отново под кожата има топче. Без значение какво правя, пъпката си се появява пак. Пробвала съм и с игла да ги махам- същата работа. Маха се пъпката, но кожата стои на петна. Та се въртя в един омагьосан кръг. Ходих за щитовидната жлеза да ме изследват- нищо ми нямало, всичко си е в норма. Единственото нещо, което се сещам, че може да ми причинява това са развалени зъби, или обиците които нося всеки ден. Не са сребърни, а от тези сплави, от които правят евтините бижута.

# 652
на мен Ефаклар + ми помогна, но иначе препоръчвам пилинга на СВР. Бях пуснала снимка и как се полза малко по-назад  Peace

# 653
Да, пилингът на SVR не е лош, но зависи и колко големи поражения има по кожата. При мен ефектът беше лек, незначителен.

# 654
При мен, по линията на долната челюст, от около три години започнаха да ми се получават едни гадни подкожни пъпки, които нямат махане. Изглеждат така, сякаш ако ги стисна ще се махнат веднага, но всъщност при такава процедура започват да забират, правят лилаво петно и стават болезнени при допир. Малко след това вече може да бъдат изстискани, съответно петното става още по- неприятно и видимо, хваща коричка и докато това нещо заздравее, отново под кожата има топче. Без значение какво правя, пъпката си се появява пак. Пробвала съм и с игла да ги махам- същата работа. Маха се пъпката, но кожата стои на петна. Та се въртя в един омагьосан кръг. Ходих за щитовидната жлеза да ме изследват- нищо ми нямало, всичко си е в норма. Единственото нещо, което се сещам, че може да ми причинява това са развалени зъби, или обиците които нося всеки ден. Не са сребърни, а от тези сплави, от които правят евтините бижута.

Е.. същото - подкожни пъпки, оставящи след себе си лилави петна. Като че ли кремчета с ретинол (при мен) са най-ефективни за тях (Диакнеал на Авен, например).
Аз, за разлика, нямам проблеми с зъби, нито един кариес даже (дано така си продължи Simple Smile) и не нося обици; не нося никакви бижута, които не са от злато, щото правя алергични реакции.

# 655
  • Бургас
Тези подкожните са най-ужасни. И седят с месеци докато узреят. И аз съм имала лилави и сини пъпки и съм забелязала, че гнойта от тях е една такава зеленикава. А след като минат червенината остава с месеци.

# 656
Ох, и аз имам подкожни, моите по-скоро са повече такива, а не стандартно акне.
Поне до такива изводи стигам. Тези дни пак са ме нападнали.При мен не са пъпчици, ами директно стават червени петънца и са главно в областта на брадичката и челюстта и малко на бузите.
Щитовидна правих преди 1 година и половина-нищо. Дали може да е тестостерон? newsm78Сега това си мисля.
Или нещо хормонално, тя и гениколожката ми каза щом там ми излизат задължително да изследвам хормони. Simple Smile
И сега другата седмица отивам и после при дерматолог.
Даже на мен са ми казвали във ВМА, че понякога дори не може да се докаже от какво е това акне.
Затова и се правят всички тези изследвания. Но когато всичко е в норма се чудиш.
Някои твърдят, че след раждане кожата става супер, акнето изчезва като родиш, обаче аз съм виждала и примери за обратното.
Моят мъж пък твръди, че всичко това идва от буклуците, които ядем. Така, че причини бол могат да се открият и наистина си е един омагьосан кръг.

# 657

Половината щитовидна жлеза ми е махната вече, и 2-3 пъти в годината ми се налага да си проверявам хормоните (всичко е в нормата), яйчниците също са наред. А и жлезата ми я махнаха 2013, акнето ми се появи това лято.

Holly Pink, благодаря ти, ще го погледна. Иначе крема на La Roche ми помогна толкова, колкото да не са прекалено червени петната, друг ефект не се забелязва.  Sad

Редактирам се, за да попитам някой пазарувал ли е от този сайт - http://www.marvi.bg/promopaket-svr-lysalpha-cicapeel-gel-koncent … 100-ml-12252.html
Понеже офертата ми изглежда леко съмнителна....

Последна редакция: нд, 27 сеп 2015, 16:59 от Tsukihime

# 658
Аз също имам подобни подкожни пъпчици в областта на челюстта.
Козметичката ми каза, че вероятно е от стрес. След 3-4 месеца постоянно ходене при нея, намаляват значително.

Лицето е карта, която показва проблемите и грешките ни. Важно е да можем да я разчетем.

# 659
Някоя от вас правила ли си е аспиринова маска ?

Общи условия

Активация на акаунт