Елоком за подсичане

• 8 444
  • 24
  •   1
Отговори
Беба е доста подсечена. Изписаха ни Елоком. Но като прочетох листовката, пише, че не трябва да се използва за деца под 2 години, а тя е на 45 дни. Също и не трябва да се слагат памперси при ползването му, а лекарката нищо не спомена. Моля ако някоя от вас го е ползвала да сподели мнението си.

# 1
Моето мнение е да не го ползваш.Кремчето съдържа кортикостероиди и е ОПАСНО за бебето.Аз ползвах крем за подсичане на Бюбхен и бях много доволна.

# 2
  • Пловдив
Педото ви е доста некомпетентно.Елоком е мощен кортикостероид.За толкова малко дете,без изследвания не е оправдано да се ползва.Само ще замаже симптомите.В листовката си пише да не се ползва при обрив от бебешки пелени.Аз не бих го мазала.
Какво друго си пробвала за обрива-баня със смрадлика,обливка с лайка,стоене без памперс,за да се проветрява дупето,да спреш мокрите кърпи
Може да са гъбички.Не е лошо да се вземе микробиология

# 3
  • София
Не, не го давай! Елоком е кортикостероид, който дори за възрастни е противопоказен, камо-ли за пеленаче. Т.е., няма някакъв страшно животозастрашаващ проблем, за да се използва. Щом е само подсичане, наистина пробвай бабини рецепти, зехтинът също много успокоява кожата. Ако трябва купи Натхерцен на д-р Тайс, той е много полезен за възпалена кожа. Даже си мисля,  подръж малко бебето в пелени, а не в памперси, сега лятото е и топло, нека да е голичко, нека му диша кожата. На Weleda продуктите също са перфектни (но са скъпички, идеята е за да повлияеш на проблема). В никакъв случай кортикостероид!

# 4
Ползвали сме, но не за посичане и със сигурност е бил доста по-голям. И със сигурност не се ползва под пелените. Сигурна ли си, че си разбрала правилно? Ако е подсечено - миене с топла вода при (всяка) смяна на пелената. Имаш ли си тензух, да слагаш вместо памперса? Или друга памучна пелена? Не е толкова важно да ползваш определена марка, според мен; просто крем за подсичане и честа смяна, често миене. И докато е посечено, не слягай шампоан или друго сапуноподобно, като я къпеш - дразни възпалената кожа

# 5
измивай със смрадлика на всяко сменяне и ако може  избягвай памперсите слагай тензух. пръскай със спрей Джин джира алба за подсичане,. ние също сме на 42 дни и ползвам това има ефект. Беше много зле положението, а сега вече почти се е оправило. но имай търпение бавно става.

# 6
  • София
Судокрем е вълшебен при такива жестоки подсичания - спаси моята като бебе. Бочко също. При нас Джинджира алба не помогна изобщо. Тогава сменихме белия Памперс с Хъджис - първи номер е уникална пелена, не знам защо следващите размери нямат нищо общо с нея.
Избягвай мокрите кърпички, освен ако наистина няма начин да я измиеш на течаща вода. Измиване - на всяка смяна на памперса, без козметика, просто плакнене.
Оставяй колкото може по-дълго да ритка по голо дупе.

# 7
Судокрем е вълшебен при такива жестоки подсичания - спаси моята като бебе. Бочко също. При нас Джинджира алба не помогна изобщо. Тогава сменихме белия Памперс с Хъджис - първи номер е уникална пелена, не знам защо следващите размери нямат нищо общо с нея.
Избягвай мокрите кърпички, освен ако наистина няма начин да я измиеш на течаща вода. Измиване - на всяка смяна на памперса, без козметика, просто плакнене.
Оставяй колкото може по-дълго да ритка по голо дупе.

A  при мене судокрем нямаше ефект и се стигна до педито и тя изписа това

# 8
  • София
Възможно е да има гъбички - опитай тогава с отварата от смрадлика и мъничко сода в нея. Калиев перманганат също, но съвсем слаб разтвор, розова водичка - само питай дали е подходящо за толкова малко бебе (все си мисля, че ще е по-безопасно от кортикостероида). В аптеките приготвят и специален крем против подсичане, в който слагат и нистатин - също трябва да се провери дали е подходящо за новородено.

Според мен опитай с тези стандартни процедури. Ако няма ефект, консултирай се с друг педиатър. Елоком е хубав крем, но аз лично имам жестоки последствия от употребата му (имам кожна атрофия на едно място от него). Така че със сигурност всичко споменато по-горе е в пъти по-безопасно. Ако няма никакъв друг начин и друг лекар ти го изпише също, тогава го ползвай.

# 9
Използвам Елоком от години за подсичане, екземи, атопичен дерматит, но като го нанеса, пари доста. Силен е като цяло и се съмнявам да е подходящ за новородени.  Sad

# 10
Бебето ми е с екзема на лицето. Бяхме на кожен и той каза, че при толкова малко бебе (почти на 4м) Елоком не се прилага. Тоест за малко бебче като твоето аз бих пробвала смрадлика, судокрем,бепантен или бочко, но не и кортикостероиден крем.

# 11
На нас за подсичане ни помогна Бепантен.Вълшебен е ,
Отделно миене със смрадлика,но по-добре не слагай сода,може да щипе на бебето.

# 12
Елоком е много силен крем. Ние сме го използвали, когато Дамян Ноа беше на три месеца и имаше лишеи около ушите. Помогна му за момента, но като спряхме да го използваме, лишеите пак се появиха. Аз лично не бих го ползвала, ако става въпрос само за подсичане.

# 13
  • София
Това е последното нещо, което би ми хрумнало да мажа за подсичане...кортикостероиди за подсичане...ужас... аз и за  атопичен дерматит отказах да го мажа с това, ти за някакво подсичане.
И принципно да - бързо пресича симптоми, което е удобно ако е в много лошо състояние малко да се стабилизират нещата и да се продължи с друго лечение...но аз мен е за съвсем други състояния.

# 14
Не знам дали тук мога да попитам, но възможно ли е след кортикостероиден крем да се получи изтъняване и пожълтяване на областта на кожата, където е прилаган? И ако да - с какво да се маже за да се възстанови?

Общи условия

Активация на акаунт