Откровено за откровеността

• 16 324
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
  • София - Рим и обратно
бих могла да убия дразнителя, ако убийствата не бяха подсъдни или ако не бях убедена за кармичните последствия, до които едно убийство води. Помага ми да си представя, че го насичам с бензинова резачка.

Shocked
То и тия фантазии си имат кармични последствия,  да не мислиш.....

# 181
  • София
бих могла да убия дразнителя, ако убийствата не бяха подсъдни или ако не бях убедена за кармичните последствия, до които едно убийство води. Помага ми да си представя, че го насичам с бензинова резачка.

Shocked
То и тия фантазии си имат кармични последствия,  да не мислиш.....
Доста е офф, но какво разбирате под карма? Сегашен живот, бъдещ?

# 182
Някой напред в темата беше казал, че има разлика между откровеност и грубиянство. Аз се старая да съм откровена с повечето хора, особено с най-близките си. Но го правя добронамерено. Има хора, които просто се стараят да наранят другия и се прикриват зад откровеността. Имаше една реплика: "ПО-добре аз да ти го кажа, отколкото другите да ти се смеят!", да, но начинът по който ще кажеш една истина някому, особено неприятна за него истина, е много важен.  Peace

# 183
Повечето хора не обичат да си откровен с тях, дори на подсъзнателно ниво искат потвърждение на собственото си мнение, да ги успокоиш, подкрепиш.
За близките приятелки, отдавна съм се отказала да откровенича- просто си правят, каквото искат, въпреки последиците.
Когато става въпрос за не дотам близки- Едно е да си културен и да честитиш панталона на някого, друго е разните изстъпления от рода на "Толкова ти отива, че не трябва да носиш поли." или "Бедрата ти са твърде еди какви си за този панталон".
Ще дам пример с една бабешка жилетка, която по моя инициатива купихме на колежка за рожден ден. Претърпя си критиката още в магазина. И не, не беше подигравка. От там нататък, мацката си я носи цяла зима и беше супер радостна- просто на нея ѝ допадат такива неща. На мен са ми казвали, че имам селски пуловер... каквото и да значи това. Вчера пък ми казаха, че съм се разхубавила, като обстойно ме разгледаха да установят как точно. А аз съм болна от цял месец вече.

# 184

И двете. Не се знае кога ще те застигнат последствията от действията ти, било то добри или лоши. Нали затова се казва "рано или късно". Поне аз така го разбирам.

Иначе е вярно това, че човек трябва да внимава и в мислите си. Но това е положението - несъвършени сме и понякога имаме лоши мисли под влияние на силен афект. По-важното според мен е после какво става - когато се успокои човек какви са му мислите.

То и мисления секс с колегата, автомонтьора, съседа или ако щеш Райън Гослинг или друг, когото знаеш, че нито има как да срещнеш, нито нищо - и тези неща си имат кармични последствия вероятно, ама хората масово им се отдават Laughing

Изобщо у всеки човек дреме по един масов убиец, една ку*ва и още много негативни неща, и при дадени обстоятелства могат да се събудят.

# 185
Много жени на едно място - гнездо на оси.
Аз не обсъждам тоалети и обувки,
но съм откровена, ако ме попитат.
Това, което е казала колежката от темата обаче, си е откровена обида.
Можеше да каже без толкова злоба:
"панталонът сякъш не е подходящ за структурата ти" или нещо подобно.

Ако имам подозрения, или ако съм сигурна, че мъжът на приятелка й изневерява,
 не бих й казала.

# 186
Изобщо у всеки човек дреме по един масов убиец, една ку*ва и още много негативни неща, и при дадени обстоятелства могат да се събудят.
Интересна теза! Laughing Наистина интересна, не се шегувам.

# 187
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
У всеки човек е заложено и добро, и лошо. Априори. И само от човека зависи на кое ще даде път да се развие и избуи - доброто или лошото. Така че, права е Аква, така е.

Когато по телевизията журналистите разпитват съседите на някой внезапен убиец, прави ли ви впечатление - всички казват, че той бил добър, кротък човек, "на мравката път правел".

# 188
  • София

И двете. Не се знае кога ще те застигнат последствията от действията ти, било то добри или лоши. Нали затова се казва "рано или късно". Поне аз така го разбирам.

newsm78 Аз познавам доста себични или направо зли хора, които съвсем съзнателно вредят на другите. До сега не съм видяла да ги е споходило нещо лошо. Напротив, именно за това си живеят супер яко.
По темата, значи тази "честната" жена, някой някак си ще й го върне?

# 189
Не  приемам аз тезата за откровеност с близките или откровеност тип  "видите ли ме колко съм честна". След раждането имам да свалям 20!килограма /163см на 70кг/. Тъй като преди това бях кльощава сега  не съм супердебела, но пък структурата ми не понася и 5 кила отгоре / раста си на корем/. Майка ми ме описа на сестра ми, която е в чужбина по следния начин в мое присъствие "Пък да знаеш кака ти как е напълняла, ей такива бутове /показва се с ръце/, ха-ха, месата й висят от гърба, ха-ха..."   Честно казано, понеже е вярно първоначално даже не се обидих, но постепенно взе да ми се трупа да ми тежи ужасно много. Няколко пъти й казвах колко ме е обидила /без да цитирам думите/ и реакцията беше "Ами истината казах, да не би да не е вярно?!" И се чуди що се сърдя. То допълнителен фактор беше, че на другия ден се разминава с мъжа ми в коридора и той я пита дали ще могат да се разминат и тя: "ААА, ще се разминем , аз съм слаба"...     Днес пък баща ми отишъл на гости / те са разделени/, та ми се обаждат хората и се чувстват неудобно : "Баща ти тука ни разказва за тебе колко си готина" при което се чува глас "Голяма, голяма". Аз какво да кажа "да, казвам, дебела съм, ама какво да направя..."  Преди няколко дни нося детето по стълбите  иказвам "Нищо, нека те понося, че толкова кила имам да свалям". Реакцията на майка: " Ха-ха, видя ли го / детето е на  1 година/ като каза колко кила имам да свалям как се засмя...."

# 190
  • София
У всеки човек е заложено и добро, и лошо. Априори. И само от човека зависи на кое ще даде път да се развие и избуи - доброто или лошото. Така че, права е Аква, така е.

Когато по телевизията журналистите разпитват съседите на някой внезапен убиец, прави ли ви впечатление - всички казват, че той бил добър, кротък човек, "на мравката път правел".

Защото повечето са психопати. Или не ги знаеш точно тихите води какви ги мътят. Тъмната страна. нагонът към смъртта.

# 191
И моята майка е била към сестра ми нетактична по подобен начин,
след като беше родила.
Пък после,тя като отслабна, взе да мърмори, че много била слаба.

Моля се да не се сдухам до там един ден, че да натъжавам децата си.

# 192
tendernesss, мила моя Hug моята майка цял живот ме е засипвала с "мили" определения за външния ми вид, толкова много и често, че ако и се бях вързала, сигурно щях да се метна от някъде. Цял живот ми е обяснявала, че устните са ми като зурла(неин израз!), че са най-грозното нещо в мен и не трябва да слагам въобще червило, пък сега жените от половин свят пари дават, за да им направят такива устни... За нея единственото хубаво нещо в мен беше косата(естествено къдрава), която пък аз до днес не можах да харесам напълно. Сигурно си мислеше, че ако беше ме родила тя, щях да съм съвършена, а сега не съм, щото кой знае кой ме е сътворил.
Та, игнорирай ги тия "мили майчини", че и бащини думи и забрави за тях, за да не ти оставят белег за цял живот. Hug

# 193
  • София
Не  приемам аз тезата за откровеност с близките или откровеност тип  "видите ли ме колко съм честна". След раждането имам да свалям 20!килограма /163см на 70кг/. Тъй като преди това бях кльощава сега  не съм супердебела, но пък структурата ми не понася и 5 кила отгоре / раста си на корем/. Майка ми ме описа на сестра ми, която е в чужбина по следния начин в мое присъствие "Пък да знаеш кака ти как е напълняла, ей такива бутове /показва се с ръце/, ха-ха, месата й висят от гърба, ха-ха..."   Честно казано, понеже е вярно първоначално даже не се обидих, но постепенно взе да ми се трупа да ми тежи ужасно много. Няколко пъти й казвах колко ме е обидила /без да цитирам думите/ и реакцията беше "Ами истината казах, да не би да не е вярно?!" И се чуди що се сърдя. То допълнителен фактор беше, че на другия ден се разминава с мъжа ми в коридора и той я пита дали ще могат да се разминат и тя: "ААА, ще се разминем , аз съм слаба"...     Днес пък баща ми отишъл на гости / те са разделени/, та ми се обаждат хората и се чувстват неудобно : "Баща ти тука ни разказва за тебе колко си готина" при което се чува глас "Голяма, голяма". Аз какво да кажа "да, казвам, дебела съм, ама какво да направя..."  Преди няколко дни нося детето по стълбите  иказвам "Нищо, нека те понося, че толкова кила имам да свалям". Реакцията на майка: " Ха-ха, видя ли го / детето е на  1 година/ като каза колко кила имам да свалям как се засмя...."

Не знам да се смея ли, да плача ли???
Според теоретиците за кармата трябва да си била ама много кофти човек в предишното прераждане, та да ти се падне такава майка. Sad. Ама, ако това е някакво успокоение- и моята мама е същата.) Laughing Laughing Laughing

# 194
 Убедена съм,  че  светът няма нужда от мен в ролята на вестител на истината,  само истината и цялата истина.  И за много други не е подходящо това амплоа.  Забелязала съм как понякога  установяването на някакъв факт предизвиква  странна еуфория и поведението оттам нататък е като на разтръскано кенче газирана напитка - невъзможно е да се удържат и най-неуместните коментари. Описаното в началния пост си е нараняващо,  колкото и да е  близо до реалността,  и за мен е една негативна емоция,  която добронамереният човек би спестил. 

Не намирам нещо двусмислено в казаното от Касита. Според мен често след като настъпи желаната външна промяна,  за определен период темата просто продължава да бъде особено чувствителна. 

Общи условия

Активация на акаунт