Откровено за откровеността

• 16 256
  • 305
  •   1
Отговори
# 255
  • София
ми, хубаво, кажи я!  Wink Тогава рискуваш да чуеш някаква истина за своето дете.  Wink

аз ако не искам да ми казват нещо, изобщо не питам. Ако питаш или провокираш хората, има опасност да чуеш неща, които не ти харесват. Затова се изненадвам от това, че хората зорлем се набутват в такива ситуации. Ако аз се фръцна и очаквам внимание, има вероятност да ми кажат и неща, които няма да са ми приятни. Затова не се фръцвам, а си обличам каквото реша. Simple Smile

# 256
  • София
А защо реши, че колежката от първия пост се е фръцкала показно? Wink Може някоя друга да е забелязала новата придобивка и да е привлякла вниманието на останалите.

# 257
ми, хубаво, кажи я!  Wink Тогава рискуваш да чуеш някаква истина за своето дете.  Wink

А, нали... Laughing
 Щото чуващият такава "истина" ще се почувства засегнат и то съвсем резонно, тъй като такива неща никаква истина не са, а са само преценка на правдолюбителя..

Такива "истини" не се казват от любов към откровеността, нито защото сме много прями и честни, а в повечето случаи от чиста злоба, или както в описания от теб случай от непоносимост към хората, които си демонстрират тоалетите, прическите, гримовете. Ми теб не те интересува принципно кой какво е облякъл и как изглежда, пък тях, очевидно  - да. Кому пречат като се фръцкат?

# 258
  • София
е, да го кажем така, след като прочетох наново първия пост - с охота е приела цялото кудкудякане. А и не прочетох авторката да пише, че панталонът е стоял добре на колежката, а другата не е била права. Тя пише, че панталонът е удобна дреха и не би трябвало колежката да се лишава от нея. Така че, косвено авторката потвърди, че е било кудкудякане, а не наистина да е изглеждало добре момичето.
В случаи като с кудкудякането просто се благодари за комплимента и толкова.

# 259
  • София
Ами на всеки му е приятно да чуе комплимент за външния си вид. Сега, ако директно си го проси, може да му стане неприятно на човек и да си каже мнението - макар че пак смятам, че нещата винаги могат да се представят по-леко и вежливо, освен ако наистина не искаш да нагрубиш отсрещния.
П.П. Всъщност и аз не си падам по целокупното възхитено кудкудякане ей така, за спорта, но няма нужда и от излишно образуване на нерви. Wink

# 260
Аз пък не виждам нищо толкова лошо в това човек да се чувства неуверен във вида си, особено с нова по-различна дреха, и да се зарадва на комплимент.
В крайна сметка да, трябва да сме самоуверени и да си знаем цената и да не се нуждаем от външно мнение, но все пак не всички сме постигнали такова съвършенство още от младини.  Peace

Така че проява на добър вкус и на човечност е отсрещната страна да си каже мнението по един нормален и добронамерен начин (каквото и да е то), а не да си вади комплексите под предлог, че истината боли и т.н.
Особено, когато става дума не за истината , а за лично мнение и преценка, които са много субективни.

# 261
  Еми техна си работа, защо се ласкаят. Това е все едно, примерно, да се похвалиш с детето си и всички да ти кажат по нещо в плюс, пък аз да се изстъпя и да река - абе аз съм длъжна да ти кажа истината - детето ти е не особено красиво, и е тъповато.

Не е едно и също. Ако кажеш такова нещо явно целиш да обидиш някого, който нито може да направи детето си по-красиво, нито по-умно. А въпросната колежка може просто да е искала да каже, че с виснало дупе и дебели бутчета е по-добре да не се носи такъв панталон, защото нали носещата го и мъж си търсела ... Вярно, че пак е просташко, но поне целта може и да не е като в твоя пример.

# 262
похвалихме панталона, награкахме я с обичайните въпроси: откъде си го купи?, колко струва?, имаше ли други цветове?, а големи номера? и т.н.

Харесан е самият панталон. Щом са питали за големи номера, се предполага, че някоя от тях е с по-голямо дупе.

# 263
  • София
миии, значи, те са се обидили, защото са си знаели, че задниците им са по-зле от този на колежката.  Joy

# 264
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Момичета, благодаря за споделеното от вас.
Моля ви, не се съсредоточавайте върху конкретния пример - важният въпрос е трябва ли да сме откровени, в какви случаи, колко.
Кои неща трябва да се кажат и кои да се премълчат.
За това е темата.
Примерът беше само за илюстрация.

# 265
  Както казах, още от малки децата се учат, че негативно не се коментират външния вид, децата и роднините на хората.

Иначе любителя на правдата може да отнесе не само съответен отговор, ами и още по -лош, та поне и неговия ден да бъде съответстващо развален.

# 266

Иначе любителя на правдата може да отнесе не само съответен отговор, ами и още по -лош, та поне и неговия ден да бъде съответстващо развален.

Peace
Би било да се случва по-често това наистина.

# 267
  • София
интересно, що ли тогава любителите на правдата рядко получават съответстващото? Авторката защо не се е изрепчила на колажката с правдата, а пуска тема? То така и баба знае!

# 268
  • София
Аз съм почитател на истината - но не бих ибиждала хората - по-скоро бих си замълчала, ако нещо не ми хареса. Макар че, близките ми вече знаят за този ми навик - и им става ясно, че нещо не ми е харесало.
Но, понякога се налага да премълчиш за нещо или дори да излъжеш - тъй като просто другата страна по-лесно ще го понесе така.

# 269
Андариел, вероятно защото когато човек има нужда от чуждо мнение, се чувства уязвим вътре в себе си. Обикновено тези хора са по-деликатни в поведението си към околните и не е характерно за тях да се защитават, когато някой злоупотребява с тях.

Защото да си кажеш "мнението" по груб и обиден начин за мен си е злоупотреба.

Общи условия

Активация на акаунт