Откровено за откровеността

• 16 289
  • 305
  •   1
Отговори
# 210
Майка ми е доста директен човек, но в никакъв случай груб.
Винаги ще ми направи коментар, ако маникюрът ми има нужда от ревизия, косата от фризьор и имам килограми за сваляне  Mr. Green
Но това е защото самата тя, както и баба ми, държат на тези неща - вкъщи никога не съм ги видяла да стоят със спортен екип или съвсем неглиже - винаги са с добре изглеждаща пола/панталон и риза/блуза. Майка ми без лак не си я спомням, а баба ми без червило - дори вкъщи  Sunglasses
А, дядо ми вечно беше с панталон с ръб - ако нямаше такъв, то имаше проблем и риза. На излизане винаги с бомбе и хубав костюм  Grinning

# 211
  Въпросът за майките е доста сложен. Все пак сега като го написах го гледам от смешната му страна, защото наистина се бях сдухала. Иначе така или иначе трябва да се мятам към подфорума с диети, че се чувствам точно както когато спирах цигарите.   Аз ще се опитам да подкрепям децата си. За мен една от основните причини да не осъществя потенциала си е липсата на увереност. Не знам дали оттук нататък ще имам шанс за поправка и наваксване. и да, важно е , не само какво, но и как го казваш. Следп определена възраст не трябва да виним родителите си за нашите неуспехи, но дори да го осъзнаваш е много трудно да се абстрахираш. Браво на момичетата, които писаха и  са успели. Аз май имам още път.

Иначе много пъти съм си мислила не за лоша карма, а за родово проклятие  Wink

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 13:05 от tendernesss

# 212
Да, това за изневярата е относителна работа. Peace
Никой на никого не "свети".
Веднъж във фирмата един от шофьорите ми казва : "Вчера те видях еди-къде-си с някакъв мъж. Аз: Shocked
Казвам му: "Аз вчера не бях в София".
Но съм абсолютно сигурна, че е разказал на всички, как ме е видял с чужд мъж да се ''развявам''. Laughing

Аз винаги съм имала много приятели от мъжки пол. С някои сме обядвали заедно, с други ходех редовно на кино и после на бар или джаз клуб. Някои бяха женени, но жените им знаеха, че излизат с мен и не имали проблем. Връзката ни никога не е била повече от това - приятелска. Единият ми приятел и досега (вече 20 години!), идва у нас, когато е в Канада. Пътува 400 км с влак от Торонто, за да ни посети, обикновено за един ден и после си тръгва. По горната логика, жените им трябва да са се развели сто пъти с тях заради мен. Но хората си имат доверие. Познават се и си вярват.

По въпроса, не бих казала на никого нищо негативно, освен ако не става въпрос за нещо, което би злепоставило човека (виси им полата, виси им конец, ей такива). Комплимент правя, когато ми направи впечатление някой с нещо. Какъв е смисъла да кажа на колежкаъа си " забелязвам, че си се поналяла". Просто не е моя работа и не е мое мястото да и го кажа. Виж, на съпруга си мога да мужа, че блузата не му ходи на панталона, или че е забравил да се обръсне. На друг не.

# 213
Напълно наясно съм, че на децата е хубаво да се казва колко са прекрасни за нас, но не е добре да им се внушава мания за величие и незаменимост, както и нереални качества.  Просто когато имам забележки, се старая да ги поднасям не като упрек, а пък като обида изобщо, а съвсем спокойно и реалистично обсъждаме. Преди дни единия ми син, който е на морето с приятелката си, а там са и брат му-близнак и баща им, ми изпрати във ФБ едно от тези готовите надписчета, което гласеше: На колкото и години да съм, когато ми е зле, винаги ще искам до мен да е мама. Такива неща са ми адски скъпи и знам, че съм научила децата си на добри неща и вярвам, че са получили във възпитанието си от мен каквото трябва.

# 214
  • София
Май никоя истина не е за казване. Както се казва, трябва да избираш дали да си прав или да те харесват.

# 215
Май никоя истина не е за казване.

Тук съм много съгласна. А и "истината" е субективната преценка на дадено лице за определен/а факт/реалност.
Като човек, който си има своите проблеми с теглото, мога да кажа, че не ми е нужно да ми казват кога съм напълняла и кога съм отслабнала, аз го знам прекрасно и сама. Но не се и дразня, това виждат хората, това казват. Ако е вярно - потвърждавам, ако не - отричам и толкова.
Имам 2 колежки с промени в теглото в последно време. Едната отслабна драстично, като я видях за първи път, не можах да прикрия изненадата си и възкликнах: "Само на мен ли ми се струва или наистина Х е отслабнала?", колежката, с която бях, отговори: "Да, наистина е отслабнала" и темата приключи без повече коментари. Другата пък е понапълняла, отново никой не коментира Peace
По отношение на детето и поощряването му, хваля публично, мъмря насаме, старая се да съм обективна и да критикувам конкретното поведение в конкретната ситуация, дано успявам  Praynig.

Последна редакция: вт, 22 юли 2014, 19:06 от Andji_B

# 216
  • София
И обективна да е, т.е. да може да се измери, пак не е за казване.

# 217
В този живот най-мразя лъжата и двуличието.  Twisted Evil
Сблъсквала съм се и съм се нагледала на лицемерни постъпки  Sick Sick Sick
За това живея на принципа "Право куме в очите".
Макар понякога моята откровеност да ми носи негативи, не мога по друг начин да постъпвам.
Просто не мога, а и НЕ искам.
Peace

# 218
Според мен почти няма откровени хора мисля, че въпросната госпожа просто си е изкарала злобата За мен да обидиш някого (в случая с панталона) не е откровеност, а заяждане начин да накараш другия да се почувства зле. Никой не може да каже как да се обличаме вярно, че не може да се харесаме на всички, но пък и не е нужно

# 219
Хубу де, жената казала, че някой има виснал задник и къси крака и затова не трябва да носи панталон. Ако наистина са къси какво тогава? Вярно, че не би трябвало да й пука заради чуждите модни изцепки, но е напълно възможно с добри намерения да е направила забележката. Злоба пък къде виждате не знам. От какъв зор някой ще злобее, затова че друг има къси крака?

# 220
Аз си мисля, че на възрастната жена се е издразнила, как всички млади кифли, хвалят девойката, а въпросната  всъщност изглежда потресаващо, т.е. не е за хвалби......и хвалбите им всъщност са маскирани подигравки.......чудно изглеждаш, ходи си така, тъкмо не си ми конкуренция Mr. Green така звучат неподходящите комплименти

# 221
Хубу де, жената казала, че някой има виснал задник и къси крака и затова не трябва да носи панталон. Ако наистина са къси какво тогава? Вярно, че не би трябвало да й пука заради чуждите модни изцепки, но е напълно възможно с добри намерения да е направила забележката. Злоба пък къде виждате не знам. От какъв зор някой ще злобее, затова че друг има къси крака?
Явно по принцип си я мрази, та сега и се е отдало повод да я захапе, казвайки и за късите крака и задника.
Имах си и аз една такава "доброжелателка", съученичка, с която уж бяхме приятелки, но тя явно си ме е мразела и то дълбоко. Тогава обаче бях малка и наивна и не го виждах. Сега осъзнавам колко съм и била трън в задника. При всеки удобен случай използваше да ми обясни колко са ми големи циц*те и как неминуемо щяли да увиснат, колко ми била голяма устата, колко съм била кльощава и как нямало съм да мога да родя, защото и ханша ми бил малък /нейния беше огромен, та ако по себе си е сравнявала, ясно че ще и се види малък/, дебел ми бил косъмът и заради това се гнусеше ако ми паднеше косъм от косата на чина, защо ми била толкова малка главата, криви ми били зъбите.... Всичките неща, силно преувеличени, та хич и не и взимах под внимание коментарите.
Капака беше, когато въпросната ми се обажда по телефона, след като доста време не се бяхме чували и от главата за краката изтърсва: "Еди коя си /моето име/, купих си кола."
Само не разбрах защо нямаше някакъв увод, нещо като как си, какво правиш, отдавна не сме се виждали/чували... нещо в този дух. Тогава съвсем ми стана ясно за какво комплексирано момиче става дума.

# 222
  • София
Аз си мисля, че на възрастната жена се е издразнила, как всички млади кифли, хвалят девойката, а въпросната  всъщност изглежда потресаващо, т.е. не е за хвалби......и хвалбите им всъщност са маскирани подигравки.......чудно изглеждаш, ходи си така, тъкмо не си ми конкуренция Mr. Green така звучат неподходящите комплименти

Точно! а после, зад гърба й, кой знае как са я оклюкали за смъкнатия задник и късите крака.

# 223

Начинът, по който е направена забележката, е неуместен. Вече разбрахме, че са къси краката и е смъкнато дупето. Е, и? Като толкова е държала на откровеността, да беше дръпнала настрани момичето и да му каже:"Виж, панталонът наистина е хубав, но на твоята фигура повече й прилягат поли, блузи, туники" и т.н., и т.н. А като е смятала, че колежките правят лоша услуга, поощрявайки неподходящия избор на облекло с комплиментите си, пак има човешки начин да им го каже, а не да раздава квалификации Peace.

# 224
  • София
Аз пък си мисля нещо друго.
Доста коментари се изписаха, как били къси краката и паднало дупе на жената.
А дали наистина е така???
Не забравяйте следното: "Красива е не красивата, а любимата".
По този повод направих и коментар, че "откровената" е гадна злобарка.
Мъжът ми може да е дебел и да няма "плочки" по корема. И какво? Ще спра да го обичам заради това. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт