Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 298
  • 732
  •   1
Отговори
# 465
Аз! И в двете посоки.
Като цяло съм доволна.
Някои неща се бяха счупили, но да кажем, че аз не ги бях опаковала добре.
Част от големият багаж насам го бяха забутали някъде в английския офис, но като се обадихме го намериха и ни го докараха.

# 466
Още нещо - аз пращах мебели и се бяхме разбрали от фирмата да дойдат до нас да ги натоварят.
Не става веднага. Трябваше да изчакам няколко дни, докато има свободен камион.
Беше ми нервно докато се уговорим, защото трябваше да пътувам.
Всичко стана в последния възможен ден. Не оставай за последно.

# 467
Благодаря  Hug

# 468
  • UK
В Уилко има надуваеми дюшеци за по осем паунда единичния и 14 двойния, мисля, поне май месец бяха подобни цените, родителите ми си купиха да имат като ходят  на палатка, не са се оплаквали. Simple Smile

# 469
  • Bristol
Освен този данък имаш national insurance също да плащаш, който е процент от дохода. Отделно ако имаш частна пенсия, частна здравна застраховка и разни други бенефити, където фирмата уж ти ги плаща, но и ти плащаш част от тях  Crazy Затова pay slip е полезно нещо, стига да можеш да го разчетеш Wink всичко ти е разбито по пера.

Бърборанче, супер романтично да се спи на пода на матраци, колкото и странно да ти се вижда в момента  Laughing Ние така бяхме почти година, докато се установим и си вземем наше жилище в Бристол.

Аз въпреки, че съм много болна съм с приповдигнато настроение днес. Купих билети за Коледната постановка. Тази година ще се разходим до Лондон да гледаме Лешникотрошачката! И Нова Година резервирахме, ски във френските Алпи  Heart Eyes Сега остава да видя щерката какво ще измисли да ме затрудни за Халоуин  Twisted Evil и годината минала...!

# 470
Merry, ние с мъжа ми си падаме по такива романтики Simple Smile Дано и на децата им понесе:)
Някой,който живее в Wokingham, Berkshire има ли? Там ще бъдем ние.

# 471
  • Манчестър
Но така излиза значителна разлика в месечните суми, а реално идват все едно цялата я облагат с 40% newsm78

няма разлика в месечните суми....tax allowance е разпределна за финансовата година. т.е. 10 000 делено на 12 (ако плащат на месец) или 52 (ако плащат на седмица) ти се приспада като необлагаем за периода.
Не е първите 10 000 от заплати да са ти tax free.

# 472
  • някъде в орбита...
barboran4e, дано бързо се подредят нещата Wink

Merry, коя Коледна постановка? (нещо май изоставам тоя сезон  Embarassed)
Ние пък сме тръгнали към немските писти, но ще видим дали ще е декември или януари - зависи кога ще имаме гости  Wink

# 473
  • Bristol
Края на януари е по-добре за ски. Нова година е по-скъпо и снегът е кът. Ние се навиваме да ходим по това време само защото се събираме готина компания. Иначе ваканцията, февруари, ще сме само ние.
Коледни постановки има много. Аз се спрях на Лешникотрошачката в English National Opera. Royal opera house пък за Коледа в по-малката зала представят The Mad Hatter's tea party, което е подходящо и за по-малки деца. Отделно разните Коледни пантомими по театрите  Crazy
Сега ще дебна за билети до Лондон за влака на по-прилични цени.

# 474
Мерси Ave  bouquet

Ние също сме готови със зимната ваканция, аз даже си имам нов екип Laughing Ще заминем на Рд на Яна.

Момичета стиснете по един палец да вземе да се продаде пустата къща Tired

# 475
  • някъде в орбита...
Merry, ние напоследък сме се отдали на кино-прожекции, и занемарихме театъра  Embarassed Мерси за инфото.

Шая, стискам на ръцете, стискам на краката, и мъжа го карам да стиска (неговите си палци, не моите)  Hug Hug

# 476
  • Манчестър
Края на януари е по-добре за ски. Нова година е по-скъпо и снегът е кът. Ние се навиваме да ходим по това време само защото се събираме готина компания. Иначе ваканцията, февруари, ще сме само ние.
Коледни постановки има много. Аз се спрях на Лешникотрошачката в English National Opera. Royal opera house пък за Коледа в по-малката зала представят The Mad Hatter's tea party, което е подходящо и за по-малки деца. Отделно разните Коледни пантомими по театрите  Crazy
Сега ще дебна за билети до Лондон за влака на по-прилични цени.

Мери,какво ще правите ако няма сняг? Ние също погледнахме за една идея Коледа или Нова Година? Ама хич не ни се рискува да запазваме и да няма сняг...
То зависи и каква зима ще излезе...може и много да има , може и суша да е....

# 477
Още един въпрос от мен. От къде да си поръчам хубави, но не много скъпи мебели. Харесвам мебелите на Икеа (още повече,че се сглобяват супер лесно, а и в БГ може да ги видя преди да поръчам) и бях избрала от тях, но сега разглеждайки Аргос намерих много интересни предложения. Какви са ви отзивите?

# 478
  • някъде в орбита...
barboran4e, най-добре ще е ако намериш нещо на разпродажба, независимо от кой магазин ще поръчвате. По мое мнение, Икеа са по-обемни (събират повече), но на Аргос изглеждат по-добре и са по-качествени (защото ми издържаха по-дълго, не за друго). Имай в предвид обаче, че говоря за по един комплект гардероб и скрин и от двете, други мебели от тях не съм купувала  Wink

# 479
InaV, благодаря! Според мъжът ми Аргос не са голям магазин, в който може да се разходиш и избираш, а офис с голям склад, в който гледаш каталог и избираш какво да купиш. Така ли е или се е объркал с друга верига?

Общи условия

Активация на акаунт