Великобритания - тема 53 Още е лято

• 56 310
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • Bristol
И от Италия ферибота за Гърция Wink това ми е отдавнашна мечта! И на мен това лято най-хубавото кафе което пих беше във Франкфурт в едно капанче на реката!

При нас е супер полицейско присъствие заради срещата на Нато. Точно в замъка до училището на сина са настанени някои от лидерите. Клюката е, че това са Камерон и Обама. Ще разберем със сигурност като си тръгнат  Laughing А офисът ни гъмжи от народ, бюрата не стигат. Колегите от офиса в Нюпорт предпочитат тази седмица да не ходят там  Crazy

Тръгнаха ли на училище дечурлигата? На щерката й беше днес първи ден. Тя беше ок, но на мен така ми е по-трудно. Друго си е само себе си сутрин да оправям и директно на работа да ходя.

# 331
  • Лондон
То според всички новини Обама е в Естония... Ама знае ли човек  newsm78

Ave, мерси за поканата, но през седмицата няма кой да ме отмени в задълженията, а и нещо напоследък оставих футбола, наблягам на тенис Simple Smile

# 332
  • Манчестър
Мери

Ами само този маршрут ни остана да пробваме.... Grinning
Вече гледаме и датите да запазваме за догодина за отпуските.

# 333
  • Bristol
Ave, после пак да разказваш. Нас ни уплаши преди време цената на ферито от Италия до Гърция, затова не го направихме.
Цвета, според ББС бил кацнал в Уелс вече. Но точно къде са настанени предполагам ще го пазят в тайна.

# 334
  • До хладилника, който обичам
Тръгнаха ли на училище дечурлигата?
Тръгнаха Grinning малкото в reception, голямото в Y7. Таман почна ваканцията и свърши, късичка ми дойде нещо. Много ми е непривично, че малкото няма да е край мен. И на двете първият учебен ден им понесе екстра, много доволни, дано и занапред все така.
Ave, полезно ми е описанието ти Peace

# 335
  • Манчестър
Ave, после пак да разказваш. Нас ни уплаши преди време цената на ферито от Италия до Гърция, затова не го направихме.
Цвета, според ББС бил кацнал в Уелс вече. Но точно къде са настанени предполагам ще го пазят в тайна.

Ами тя цената си е за уплашване...ама за един път става. Едни приятели миналата седмица пътуваха по този маршрут и ще ги разпитам като се върнат. Ама тяхното повече с цел Гърция,защото отиват там да карат сърф 10 дена.

Идвята за нас е или ферито до Гърция или аз повече се изкушавам от Италия с колата към Словения и по царския път.....не мога да пропусна така плескавиците в Хърватия/Сърбия Grinning

# 336
  • UK
Ave, хиляди благодарности! Наистина страшно полезна ми е информацията!
Оборудването за колата (освен лепенките за фаровете) предварително ли трябва да си го набавим (т.е. като влезем в UK да го имаме вече) или може да го купим и след като пристигнем тук и почнем да шофираме?

Ние ще спим при приятел в Австрия и ще избегнем Словения и Хърватска, като ще минем през Унгария. Полезно е това, което ми казваш за Кьолн, мислехме точно там да се набутаме Simple Smile.

Благодаря още веднъж! Hug

# 337
  • Манчестър
Ave, хиляди благодарности! Наистина страшно полезна ми е информацията!
Оборудването за колата (освен лепенките за фаровете) предварително ли трябва да си го набавим (т.е. като влезем в UK да го имаме вече) или може да го купим и след като пристигнем тук и почнем да шофираме?

Ние ще спим при приятел в Австрия и ще избегнем Словения и Хърватска, като ще минем през Унгария. Полезно е това, което ми казваш за Кьолн, мислехме точно там да се набутаме Simple Smile.

Благодаря още веднъж! Hug

Колата ако е с ляв волан , ще ви трябват лепенки за УК, ако е с десен волан ще ви трябват за Европа.
Иначе унгарците отдавна ги подминавам... Laughing, ама вие си знаете.

# 338
  • London
Ljoli, ako спите в Австрия и според движението на магистралите се окажете около Zweibruken, спирай и останете поне един ден.
Там спим в Rosengarten hotel, в центъра на града е. Залепен е до прекрасен парк с рози и детска площадка. Срещу него има  басейн за отмора. Отстрани конни състезания.
До магистралата пък е Style Outlets, където Бистър Вилидж ряпа да яде. В детския център ти гледат детето ТРИ часа БЕЗПЛАТНО. Вие може да се насладите на шопинг и кафе. Има аутлет на Lindt, накупихме безбожно количество шоколад.
За спане около Мюнхен е друга тема, ако някой има интерес ще пиша.

# 339
  • UK
Започвам да се вълнувам все повече за това пътуване покрай вас, а до преди няколко дни хич не ми се пътуваше целия този път с кола Simple Smile. Bean, ние в Австрия ще сме при приятел, а тези аутлети по-добре да ги избягвам, иначе никога няма да се приберем обратно в Англия  Laughing.
За Lindt - ужасно е това просто, скоро купих два шоколада, много отдавна нищо сладко не бях яла и сега вече седмица не спирам да мисля за тях  Rolling Eyes. По-добре да стоя далеч.
Ще пиша отзиви после как е минало пътуването, като се надявам и аз да съм полезна на някого, така както вие бяхте полезни за мен. Благодаря ви много! Hug

# 340
Здравейте дами,
Дългоочакваното ни заминаване е почти факт. Пътуваме за острова след 3 дни и ми е адски натоварено. Събиране и изпращане на багаж. На всички ви е ясно, минали сте го вече  Mr. Green
Опитвам се да отделям време да ви чета, но отгоре-отгоре. По-задълбочено като пристигнем.
Поздрави и ще се включа като пристигнем  Praynig

# 341
Здравейте!
Пиша ви с молба за отговор на няколко въпроса. Мъжа ми сериозно се оглежда за работа в Лондон, даже вече комуникира с една фирма, а мен все повече започва да ме обхваща паника! В момента живеем в БГ бих казала нормален живот, справямесе с всички разходи, но не можем да спестим нищо. Искам да ми дадете някаква насока колко горе долу са ви месечните разходи - като квартира, сметки, транспорт, градини и училища. Ние също проучваме разбира се, но инфо от първа ръка ще ни е много полезно. Имаме 2 деца - на 5 и 3 за тях как стоят нещата с градините? И последно малко инфо за общинските жилища - какви са удловията и трудно ли се получават.
Предварително Благодаря!

# 342
  • До хладилника, който обичам
месечните разходи - като квартира, сметки, транспорт, градини и училища. Ние също проучваме разбира се, но инфо от първа ръка ще ни е много полезно. Имаме 2 деца - на 5 и 3 за тях как стоят нещата с градините? И последно малко инфо за общинските жилища - какви са удловията и трудно ли се получават.
Скоро се обсъждаше тази тема - да прочетеш назад в настоящата тема, както и в поне 2-3 предишни (изброени в първия пост) ще ти е повече от полезно, щом обмисляте такова нещо. В Bghelp форумът също има много полезна информация, обсъдена много пъти, та няма да ти се налага да питаш всяко нещо отначало.
Повечето хора споделят, че имат поне £2,000 за месечни разходи (квартира, сметки, храна).
Общинските училища са безплатни. Петгодишното трябва да бъде в първи клас.
Тригодишното ще има право на 15 безплатни часа в детска градина или при childminder (седмично), но много градини не взимат деца само за 15-те часа, а ще искат доплащане за още примерно 5 часа и повече. Цени в детските градини извън безплатните часове най-добре да провериш в няколко квартала, които обмисляте за живеене (Гугъл - името на квартала + nursery). Градините са скъпи. В Лондон изобщо разходите са доста.
Общински жилища се получават трудно и са достъпни само след проживяни определен брой години в дадена община (3 до 5), за да имате право да подадете документи за него. Общински жилища не се отпускат, ако имате имот в България на стойност над 16,000 лв (или лири, не съм съвсем сигурна за валутата).

Последна редакция: чт, 04 сеп 2014, 18:37 от Бу

# 343
  • някъде в орбита...
Ljoli, как да не се вълнуваш - то си е егати якото преживяване Simple Smile Ние с мъжа вече три пъти обикаляме с колата за по 2 седмици, като спим 1-2 нощи само във всеки град. Нямам повече инфо от това дето Ave даде, но ако се сетя нещо ще допълня после. Но самото пътуване е невероятно. Виждаш толкова много неща, срещаш толкова много нови хора, просто ако утре ми се каже "Опаковай, тръгваме", ще опаковам без да питам нищо  Blush Аз за това и много се кефя като чета момичетата къде са обикаляли - без майтап, записвам си ако ми хареса нещо описано където да не сме били  Embarassed

vany666, стискам палци за леко и гладко пътуване   bouquet Задължително пиши като пристигнете Wink

# 344
Здравейтеее Simple Smile

Аз съм нова в тази тема. Прочетох някой от последните теми и реших и аз да се запиша при вас.

На мен и съпругът ми ни предстои да се преместим в Англия след 4 месеца. Ще живеем в Farnham , Surrey. Мъжът ми има осигурена работа и добра стартова заплата, но наема и всички останали такси са доста високи и за да сме добре финансово и аз трябва да си намеря работа възможно най-скоро.

Притесненията ми идват от това, че имам доста силна психическа бариера когато става дума за английския език. Говоря английски (не перфектно), но на прилично ниво. Тревожа се как обаче ще ме възприемат хората на едно потенциално интервю за работа.

В момента работя като Web Developer и се надявах да успея да си намеря нещо подобно и там.

Ще продължавам да следя темата ви и се надявам да ме приемете при вас!

P.S. Има ли някой от вас, който живее във Farnham или някъде наблизо Simple Smile

Поздрави   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт